Ο Ολυμπιακός ήταν το θέμα;

Ο Ολυμπιακός ήταν το θέμα;

Σε πρόωρο λουκέτο κατέληξε η επιχείρηση της «εξυγίανσης» στο ποδόσφαιρο…

Τα προηγούμενα χρόνια οι ανταγωνιστές του Ολυμπιακού διατηρούσαν την επιχειρηματολογία τους σταθερή και αμετάβλητη.

Παρά το γεγονός ότι οι ερυθρόλευκοι εξασφάλιζαν-τις περισσότερες φορές- τον τίτλο σχεδόν από τα μισά της διαδρομής, ενώ η χρηματιστηριακή αξία τους ρόστερ τους ξεπερνούσε κατά πολύ την αντίστοιχη των άλλων, εντούτοις δέχονταν τον επικοινωνιακό πόλεμο της αμφισβήτησης, με αιχμή του δόρατος τη διαιτησία.

Η κατάληξη των εμπνευστών του «παράγκα και όραμα» είναι πλέον γνωστή σε όλους μας, όμως πέρα από αυτό η ίδια η μπάλα διαψεύδει τους ισχυρισμούς των αντιπάλων του Ολυμπιακού. Κι αυτό γιατί στην πρώτη χρονιά που οι κόκκινοι έχουν μείνει σε τρίτο πλάνο, είτε από τα δικά τους σφάλματα, είτε από τα… λάθη της διαιτησίας των εξυγιαντών, η κατάληξη ήταν το…λουκέτο!

Πάνω που μας έλεγαν κάποιοι για το πιο συναρπαστικό πρωτάθλημα, επειδή δεν θα το έπαιρνε ο Ολυμπιακός, ήρθε το «περιστατικό» με την εισβολή του οπλισμένου Σαββίδη στον αγωνιστικό χώρο, στο φινάλε του αγώνα ΠΑΟΚ – ΑΕΚ και σκόρπισε τα πάντα, καθώς μην ξεχνάμε ότι οι δύο συγκεκριμένες ομάδες είχαν συνάψει «συμμαχία» με σκοπό να «καθαρίσουν», από κοινού, το ποδόσφαιρο από τις… αμαρτίες, αλλά τελικά γίναμε ρεζίλι σε όλον τον πλανήτη.

Συνεπώς, είναι σαφές ότι τόσα χρόνια δεν ήταν ο Ολυμπιακός το πρόβλημα για το ποδόσφαιρο, ούτε ήταν δική του η ευθύνη που έμεινε για μία 20ετία στην κορυφή. Οι αντίπαλοί του ήταν υποχρεωμένοι να ακολουθήσουν τις συνθήκες του ανταγωνισμού, αλλά αυτοί νόμισαν ότι όλα θα είναι εντάξει, αν βρεθεί στην προεδρία της ΕΠΟ ο… συμπολίτης τους- πλην όμως δεν βγήκαν αληθινοί, προφανώς επειδή αγνόησαν τους νόμους του κανονικού ποδοσφαίρου.

Κατά την ταπεινή μας άποψη δεν πρόκειται να λύσουν την εξίσωση της βίας οι «πιο αυστηροί νόμοι», από τη στιγμή που δεν εφαρμόζονται ούτε οι … προηγούμενοι. Και το θέμα της διαιτησίας διευθετείται πολύ εύκολα αρκεί να υπάρχει βούληση. Αν δεν θέλουμε να γίνονται «ανθρώπινα λάθη» από κάποιους διαιτητές προς μία κατεύθυνση, τότε απλά τους στέλνουν στο σπίτι τους οι αρμόδιοι και τελειώνει η ιστορία.

Όταν όμως… προβιβάζονται οι διαιτητές που δίνουν πέναλτι έξω από την περιοχή, προφανώς για να καταλαβαίνουν και οι υπόλοιποι την… κατεύθυνση που προαναφέρθηκε, τότε είναι σαφές ότι δεν θα πρέπει να περιμένουμε καμία βελτίωση.

Φυσικά και διαθέτουν αξία ως ομάδες και ο ΠΑΟΚ και η ΑΕΚ, ωστόσο έπεσαν στην παγίδα της συμμαχίας και τώρα που εκ των πραγμάτων θα πρέπει να γίνουν ανταγωνιστές, τους είναι δύσκολο να το διαχειριστούν.

Αυτοί που υποτίθεται ότι ήθελαν να φέρουν την «κάθαρση» στο ποδόσφαιρο δεν εμπιστεύονται ο ένας τον άλλον στην πρώτη φάση που θα σηκώσει τη σημαία του ο επόπτης ή πάει στη σέντρα ο προηγούμενος (στον τελικό του κυπέλλου) αν και θα έπρεπε να μείνει στη θέση του και προκαλούν τη «διακοπή». Ο Ολυμπιακός ήταν λοιπόν το πρόβλημα;

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ