Πρώτα την «κατατρόπωσε» και μετά της έβαλε δύο γκολ

Πρώτα την «κατατρόπωσε» και μετά της έβαλε δύο γκολ

Ο Γιώργος Χελάκης εξηγεί πως ο Λουτσέσκου με τρεις κλασικούς χαφ και τον Μπίσεσβαρ σε ρόλο ψευτοεξτρέμ έδεσε κόμπο την ΑΕΚ πιέζοντας ψηλά και την εξαφάνισε απ’ το γήπεδο.

Η ΑΕΚ πήγαινε στην Τούμπα για να παίξει με την ψυχολογία της ψηλά. Από τα τρία σερί αήττητα παιχνίδια. Ακόμα και από το 3-3 της Κρήτης χαμένη δεν βγήκε. Διότι ο «φταίχτης» βρέθηκε στο πρόσωπο των διαιτητών. Εκείνου στο γήπεδο και εκείνου στο VAR.

Ο ΠΑΟΚ πήγαινε στο ντέρμπι με πολλές ελλείψεις σε άμυνα και σε επίθεση. Έδινε αυτό το στοιχείο το δικαίωμα στον Μιλόγεβιτς, με την ποιότητα που έχει μεσοεπιθετικά, να κάνει πιο εύκολο το παιχνίδι της. Κι όμως, η ΑΕΚ όχι μόνο δεν πέρασε από την Τούμπα με βαθμολογικό όφελος, αλλά… ισοπεδώθηκε κι από πάνω.

Ο Λουτσέσκου δεν είναι χθεσινός. Ξέρει μέχρι που μπορεί να φτάσει η ομάδα του, παίζοντας με παίκτες που έχουν «πατήσει» τα 30 τους χρόνια. Κυρίως ξέρει πως μπορεί να παίξει. Με τι τρόπους θα καταφέρει να ισορροπήσει απέναντι σε ομάδες πιο φρέσκες απ’ τη δική του και πιθανόν πιο ποιοτικές.

Επέλεξε να παίξει με τρεις κλασικούς χαφ και έδωσε εντολή από την αρχή για να πρεσάρουν. Κούρτιτς, Σβαμπ και Αουγκούστο αρκούσαν για να «εξαφανίσουν» τον Γέβτιτς. Μαζί μ’ εκείνον «κατατρόπωσαν» και τους Λε Ταλέκ και Σιμάνσκι. «Ακύρωσαν» και τον Λιβάι Γκαρσία που δεν φάνηκε παρά μόνο στο φινάλε και στη φάση του γκολ του Μοχαμαντί το οποίο ακυρώθηκε ως οφσάιντ.

Ο Ντιέγκο Μπίσεσβαρ ανέλαβε να εκμεταλλευτεί αυτά τα τρεξίματα των τριών συμπαικτών του. Να πάρει από εκείνους τη δύναμη για να σπριντάρει, να μοιράσει, να εκτελέσει, να κερδίσει πέναλτι. Στα 33 του χρόνια, ο Μπίσεσβαρ είναι ικανός να πρωταγωνιστεί ακόμα σ’ αυτόν τον ΠΑΟΚ. Ότι καλό υπήρξε από τον δικέφαλο το βράδυ της Κυριακής είτε ξεκινούσε από τα δικά του πόδια, είτε κατέληγε σε αυτά.

Σαν τον παλιό καλό κρασί, ο Μπίσεσβαρ «καθάρισε» μόνος του το ντέρμπι. Σαν προπονητής ο Μιλόγεβιτς οφείλει να βρει και να δώσει εξηγήσεις για την εικόνα της ομάδας του. Για το πώς δεν κατάφερε απέναντι σε έναν ελλιπέστατο ΠΑΟΚ να δημιουργήσει 2-3 ευκαιρίες της προκοπής και να διεκδικήσει κάτι απ’ το παιχνίδι.

Για το πώς η ΑΕΚ όχι μόνο έχασε, αλλά εξαφανίστηκε από το γήπεδο της Τούμπας. Και ηττήθηκε για πέμπτη σερί φορά και ένατη στα 15 τελευταία παιχνίδια από τον μεγάλο της αντίπαλο.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ