Πολλαπλά τα οφέλη…

Πολλαπλά τα οφέλη…

Από το εύκολο πέρασμα του Ολυμπιακού από την Τρίπολη.

Και να ήθελε να το σχεδιάσει καλύτερα ο Πέδρο Μαρτίνς, το παιχνίδι στην Τρίπολη, δε νομίζω ότι θα το κατάφερνε! Το ζητούμενο για τον Πορτογάλο τεχνικό, ήταν η ομάδα να πάρει τη νίκη, να πετύχει τα γκολ σχετικά νωρίς και να μπορέσει αφενός να ξεκουράσει βασικά γρανάζια, αλλά να δώσει και χρόνο συμμετοχής σε παίκτες που προερχόντουσαν από τραυματισμό.

Με 2-0 στο 23’, «λύθηκαν» τα χέρια του προπονητή του Ολυμπιακού. Οι Πειραιώτες πήραν το τρίποντο, «καθαρίζοντας την μπουγάδα» με το καλημέρα. Στα συν το γεγονός, ότι ο Τικίνιο βρήκε και πάλι τον δρόμο προς τα δίχτυα. Δεύτερο σερί παιχνίδι που σκοράρει και ως γνωστόν ο επιθετικός «ζει» με τα γκολ.

Το πρόγραμμα της ομάδας είναι αν μη τι άλλο βαρύ και η εβδομάδα που ήδη διανύουμε έχει δύο πολύ μεγάλα παιχνίδια. Την μάχη στη Τουρκία με την Φενέρ και το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό στο Καραϊσκάκη. Ο Μαρτίνς φυσικά και είχε στο μυαλό του την πολύ δύσκολη αναμέτρηση της Πέμπτης.

Για τον λόγο αυτό έβγαλε σχετικά νωρίς τον Μασούρα και τον Καμαρά και ακολούθως τον Τικίνιο. Ήθελε να δώσει ανάσες στους τρεις παίκτες και ταυτόχρονα να δώσει χρόνο στους Εμβιλά και Ελ Αραμπί. Δύο παίκτες που έλειψαν από τα τελευταία παιχνίδια της ομάδας, λόγω προβλημάτων τραυματισμών. Ο Γάλλος έπαιξε ένα μισάωρο για να βρει ρυθμό και ο «πιστολέρο» κάτι παραπάνω από ένα εικοσάλεπτο.

Και οι δύο έδειξαν ότι ξεπέρασαν τα προβλήματα που είχαν και φυσικά διεκδικούν θέση στο αρχικό σχήμα της Πέμπτης. Ο ίδιος ο Πορτογάλος τεχνικός ξεκαθάρισε ότι σχεδόν έχει καταλήξει για το σχήμα που θα παρατάξει στην Κωνσταντινούπολη. Απλά θέλει να μελετήσει καλύτερα τον αντίπαλο πριν πάρει τις οριστικές του αποφάσεις. Λογικό, καθώς με το που επέστρεψε η αποστολή από την Τρίπολη, ο Πορτογάλος αφενός θα είδε την αναμέτρηση της Φενέρ (έπαιζε την ίδια ώρα με τον Ολυμπιακό) και αφετέρου το ΠΑΟΚ – ΑΕΚ.

Βήμα βήμα θα προχωρήσει και φέτος ο Ολυμπιακός. Όταν έχεις στόχους και στην Ευρώπη, ξέρεις ότι το πρόγραμμα θα είναι βαρύ. Πρώτα το παιχνίδι στην Τουρκία και μετά το ντέρμπι…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ