ΑΕΚ – Για να το γυρίσει, θα πρέπει να μάθει να αμύνεται

ΑΕΚ – Για να το γυρίσει, θα πρέπει να μάθει να αμύνεται

Η άμυνα της ΑΕΚ χρειάζεται χρόνο, αλλά και κώδικες επικοινωνίας. Και όσο δεν συμβαίνει αυτό, θα έχει ζητήματα...

Η ΑΕΚ δεν έχει ξεκινήσει καλά τη σεζόν. Η Ένωση μετρά ήδη απώλειες, ενώ η ήττα στην Τούμπα προκάλεσε πολλά απόνερα. Οι Κιτρινόμαυροι βρίσκονται σε κρίση. Μια κρίση από την οποία μπορούν να βγουν μόνο με νίκες. Με ένα σερί που θα πείσει πως η ΑΕΚ μπορεί να κυνηγήσει τον τίτλο.

Το βασικότερο πρόβλημα του Δικεφάλου μέχρι στιγμής είναι η άμυνα. Η ΑΕΚ δέχθηκε τρία γκολ από τον ΟΦΗ, δύο από τον ΠΑΟΚ, ενώ και στα ματς με Ιωνικό και Λαμία οι αντίπαλοι της δημιούργησαν φάσεις. Ο Βλάνταν Μιλόγεβιτς στηρίζει μια συγκεκριμένη αμυντική τετράδα. Προφανώς και υπάρχουν ζητήματα χημείας ακόμα.

Μιλάμε άλλωστε για μια τετράδα εντελώς φρέσκια. Το δίδυμο των Βράνιες-Τζαβέλλα θέλει ακόμα χρόνο. Παρότι τα χαρακτηριστικά τους ταιριάζουν, ακόμα δεν έχουν αναπτύξει κώδικα επικοινωνίας. Και όσο δεν συμβαίνει αυτό, η ΑΕΚ θα έχει ζητήματα αμυντικά.

Η «τρύπα» στα δεξιά

Ο Κλεμέντ Μισελέν έχει ξεκινήσει βασικός σε όλα τα ματς πρωταθλήματος. Είναι ένας μπακ με καλά στοιχεία στο επιθετικό κομμάτι, όμως δεν τα πηγαίνει το ίδιο καλά ανασταλτικά. Ειδικά απέναντι στον ΠΑΟΚ εκτέθηκε. Ο Μπίσεσβαρ πήγε ένα ταξίδι ανανέωσης στην Κύπρο και δη στην Λεμεσό. Ένα εξάμηνο. Και γύρισε ανανεωμένος.

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου είναι ο άνθρωπος που έβγαλε τον ποδοσφαιρικό Ντιέγκο από μέσα του. Την καλλιτεχνική φλέβα που θα ζήλευε οποιοσδήποτε επιθετικογενής παίκτης στην Super League 1.

Έχουμε και λέμε: 1 γκολ, 1 κερδισμένο πέναλτι, 77% επιτυχία σε πάσες, 24/30 επιτυχημένα action από το μισό και πάνω, πάτησε τουλάχιστον 4 φορές στην αντίπαλη περιοχή και με ένα αδιανόητο σπριντ στην αλλαγή στα χασομέρια έριξε την αυλαία σε μια φανταστική εμφάνιση.

Όλα αυτά σε ηλικία 33 ετών! Εν τη απουσία των Βιεϊρίνια, Ελ Καντουρί, Κρέσπο και εν ώρα αγώνα του Βαρέλα, ο Ντιέγκο Μπίσεσβαρ πήρε την μπαγκέτα του μαέστρου αναδύοντας ξανά στην Τούμπα το πνεύμα του πρωταθλητή. Ο Μισελέν δεν μπορούσε να τον αντιμετωπίσει και αυτό είναι κάτι που σαφέστατα προκαλεί προβληματισμό.

Η ΑΕΚ διαθέτει τους Μπακάκη και Ρότα. Δύο παίκτες διεθνείς, με συμμετοχές στην εθνική. Είναι πολύ πιθανό ένας εκ των δύο σύντομα να μπει στην εξίσωση. Γενικώς ο Βλάνταν Μιλόγεβιτς προβληματίζεται για το δεξί άκρο της άμυνας μετά την Τούμπα και μια αλλαγή δείχνει ιδιαίτερα πιθανή.

Το «δέσιμο» των Βράνιες, Τζαβέλλα

Από το ξεκίνημα της χρονιάς ο Μιλόγεβιτς προσπαθεί να «δέσει» στο κέντρο της άμυνας τους Ογκνιέν Βράνιες και Γιώργο Τζαβέλλα. Μέχρι στιγμής το πείραμα δεν έχει πετύχει. Οι δύο παίκτες ατομικά διαθέτουν εξαιρετικά στοιχεία. Όμως σαν δίδυμο δεν τα πάνε καλά.

Ο τρόπος παιχνιδιού τους δείχνει να μοιάζει αρκετά. Είναι δύο στόπερ που μπαίνουν δυνατά στη φάση, αρέσκονται να βγαίνουν πρώτοι στις μονομαχίες και είναι ικανοί στο ψηλό παιχνίδι. Όμως χρειάζονται χημεία. Μιας και σε πολλές περιπτώσεις κάνουν την ίδια κίνηση, με τον έναν να μην καλύπτει τον άλλο.

Το να δούμε κάποια αλλαγή στο βασικό πλάνο του Μιλόγεβιτς για το κέντρο της άμυνας δείχνει δύσκολο. Ναι υπάρχουν οι Σβάρνας, Λάτσι και Μήτογλου, όμως δύσκολα κάποιος εξ αυτών θα «σπάσει» το δίδυμο του Βράνιες με τον Τζαβέλλα. Άρα αυτό που απαιτείται είναι οι δυο τους να βρουν κώδικα επικοινωνίας και να συνεργαστούν καλύτερα.

Η αχτίδα φωτός στα αριστερά

Παρά τα παράδοξα στην άμυνα της ΑΕΚ, αριστερά φαίνεται να υπάρχει ελπίδα. Τόσο ο Χατζισαφί όσο και ο Μοχαμαντί αφήνουν υποσχέσεις. Ειδικά ο πρώτος αποτελεί την ευχάριστη έκπληξη για τον Δικέφαλο. Έχει κάνει καταπληκτικά παιχνίδια, με αποκορύφωμα το ματς με τη Λαμία.

Ο Μοχαμαντί επίσης έκανε ντεμπούτο στην Τούμπα και έδειξε εξαιρετικά στοιχεία. Ένας παίκτης με πολύ ωραία σέντρα και ισορροπία στο παιχνίδι του. Η ΑΕΚ από τα αριστερά της άμυνας πηγαίνει καλά. Έχει επιλογές και ποιότητα. Αλλά δυστυχώς, είναι το μοναδικό κομμάτι της αμυντικής γραμμής που μέχρι στιγμής λειτουργεί σωστά…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ