Ευχάριστες μνήμες…

Ευχάριστες μνήμες…

Μας ξυπνά η Άιντραχτ, λόγω Ντέταρι!

Ένα ακόμα μεγάλο παιχνίδι. Στον Ολυμπιακό δεν υπάρχει χρόνος ούτε για πανηγυρισμούς, ούτε για ξεκούραση. Συνηθισμένοι είναι άλλωστε στον Πειραιά. Λες και υπάρχει χρονιά, που οι «ερυθρόλευκοι» παίζουν μια φορά την εβδομάδα…

Την Πέμπτη το βράδυ, ο Θρύλος θα μονομαχήσει στην Γερμανία με την Άιντραχτ. Μια ομάδα που σε εμάς τους… γέρους, ξυπνά όμορφες αναμνήσεις. Από την ομάδα της Φρανκφούρτης, ο Ολυμπιακός είχε αποκτήσει τον Λάγιος Ντέταρι. Η υποδοχή του τεράστιου αυτού παίκτη, έμεινε στην ιστορία και δε νομίζω ότι θα υπάρξει ποτέ μεταγραφή που θα την ξεπεράσει.

Ναι, έχουν έρθει παικταράδες στον Ολυμπιακό και θα έρθουν μελλοντικά και άλλοι. Ωστόσο, αυτό που συνέβη με τον Ντέταρι ήταν, είναι και θα είναι μοναδικό. Η πλατεία Κοραή βούλιαξε. Στην κυριολεξία και χωρίς ίχνος υπερβολής.

Άλλα χρόνια, άλλα δεδομένα. Ωστόσο, βούλιαξε ο Πειραιάς και όταν ο Ντέταρι βγήκε στο μπαλκόνι του δημαρχείου για να χαιρετήσει τον κόσμο, επικράτησε πανζουρλισμός.

Όταν δε, προσπάθησε να πει στα ελληνικά το «Θρύλε, Θεέ μου Ολυμπιακέ μου», δεν υπάρχουν λόγια για να περιγράψει κανείς, τις αντιδράσεις του κόσμου. Ευτυχώς για εσάς τους νεότερους υπάρχουν βίντεο στο Youtube, στα οποία μπορείτε να δείτε την θρυλική υποδοχή.

Ξεφύγαμε, γιατί για τον Λάγιος μπορώ να γράφω ασταμάτητα. Ήταν ο παιδικός μου ήρωας, ήταν ο παίκτης που έτρεχα τη νονά μου στο Μοναστηράκι για να μου αγοράσει μπλούζα με στάμπα (της κακιάς ώρας…) το πρόσωπο του Ντέταρι.

Στα… σημερινά, τα δεδομένα έχουν ως εξής. Ο Ολυμπιακός πάει στη Γερμανία και άπαντες γνωρίζουν ότι αν η ομάδα πάρει τη νίκη ή και την ισοπαλία, αυτομάτως θα αγκαλιάσει την πρώτη θέση του ομίλου. Και η κορυφή φέτος δίνει… μπόνους, αφού προσπερνάς την φάση των «32».

Ο Πέδρο Μαρτίνς και οι συνεργάτες του έχουν αναλύσει την Άιντραχτ και την έχουν κάνει φύλλο και φτερό. Εκτιμώ ότι το πλάνο του Πορτογάλου τεχνικού θα είναι το ίδιο με αυτό της Τουρκίας. Και μακάρι, η ομάδα να πάρει το ίδιο αποτέλεσμα.

Τους Γερμανούς τους χάζεψα στο τελευταίο τους παιχνίδι. Αφήνουν χώρους και παρά το γεγονός ότι έπαιξαν με τρεις στην άμυνα, είχαν πολλά θέματα. Είναι χαρακτηριστικό ότι το πρώτο γκολ που δέχθηκαν, αλλά και μια εξαιρετική ευκαιρία των φιλοξενούμενων, προήλθαν από σέντρες στην καρδιά της περιοχής.

Επιθετικά «χτυπούν» τόσα από τα άκρα, όσο και από τον άξονα, αλλά αυτά τα ξέρει καλύτερα ο κόουτς του Ολυμπιακού. Τα υπόλοιπα το βράδυ της Πέμπτης

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ