Το Καραϊσκάκη την πρόκριση, ο Μαρτίνς την εικόνα

Το Καραϊσκάκη την πρόκριση, ο Μαρτίνς την εικόνα

Η έδρα θα δώσει την 1η θέση στον Ολυμπιακό και ο Πορτογάλος αυτός που θα βελτιώσει το αγωνιστικό πρόσωπο της ομάδας

Το ξεκαθαρίζω από την αρχή. Δεν με ενόχλησε η ήττα. Αυτή κάποια στιγμή θα ερχόταν. Με ενόχλησε ο τρόπος. Με ενόχλησε η εμφάνιση. Ο Ολυμπιακός στην Φρανκφούρτη δεν ήταν καλός και για να μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλο μας, η εικόνα της ομάδας ήταν άσχημη. Πολύ άσχημη.

Βλέποντας το παιχνίδι μέσα από το γήπεδο, δεν μπορούσα να πιστέψω ότι και οι τρεις… σωματοφύλακες, ο Εμβιλά, ο Καμαρά και ο Μπουχαλάκης, βρέθηκαν σε τόσο κακή μέρα. Πιθανότατα ήταν το χειρότερο ματς του Εμβιλά στον Ολυμπιακό. Δεν θυμάμαι άλλο, στο οποίο ο Γάλλος να ήταν τόσο αρνητικός.

Όταν οι παίκτες που έχεις στον άξονα, από τους οποίους περιμένεις να κλέψουν μπάλες και να δημιουργήσουν τις προϋποθέσεις για καλές αντεπιθέσεις βρίσκονται σε τέτοιο βράδυ, αυτομάτως οι πιθανότητες νίκης ή έστω της ισοπαλίας είναι ελάχιστες. Και δυστυχώς για την ομάδα του Πειραιά, οι γηπεδούχοι κέρδισαν.

Με ενόχλησαν επίσης τα φθηνά γκολ, τα οποία δέχθηκε η ομάδα. Και αν για τον πρώτο να δεχθώ ότι υπάρχουν και οι κακές στιγμές, στο δεύτερο και στο τρίτο η αμυντική λειτουργία της ομάδας ήταν… παιδική. Δεν γίνεται στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων του πρώτου ημιχρόνου να δέχεσαι γκολ με τέτοιο τρόπο. Γλιτώνει η ομάδα, στην κεφαλιά του Χιντερέγκερ (δοκάρι) και στην εξέλιξη της φάσης, ουδείς λειτουργεί σωστά, με συνέπεια τρεις παίκτες της Άιντραχτ να βρίσκονται μόνοι με τον τερματοφύλακα.

Και το τρίτο γκολ ήταν δώρο. Πρώτα από το λάθος του Ρέαμπτσουκ, μετά από την επέμβαση του Βατσλίκ (έπρεπε να διώξει τη μπάλα στο πλάι) και στο τέλος από την αντίδραση της άμυνας που άφησε τον σκόρερ να πάρει εύκολα το ριμπάουντ.

Ο Πέδρο Μαρτίνς θα πρέπει να βελτιώσει και μάλιστα σύντομα, την επιθετική λειτουργία της ομάδας. Κόντρα σε γερμανική ομάδα, στα δικά μου μάτια, είναι ανεπίτρεπτο ο Ολυμπιακός να πετυχαίνει ένα γκολ και να έχει δύο καλές στιγμές. Μία με τον Ελ Αραμπί στο 12’ και μία στην κόντρα που βγήκε ο Μαροκινός στο 39’, αλλά δεν μπόρεσε να τροφοδοτήσει τον Μασούρα που ήταν μόνος του και φάτσα με το τέρμα…

Είναι νωρίς ακόμα και φυσικά το δέχομαι αυτό. Έχουν έρθει αρκετοί νέοι παίκτες και η ομάδα δεν έχει δέσει. Αλλά πρέπει να βρει τρόπους να γίνει πιο απειλητική. Στην Ελλάδα αντιμετωπίζει θέματα με τις κλειστές άμυνες, χθες δεν συνέβη αυτό. Δεν βρήκε έναν αντίπαλο που έπαιζε κλειστά και δεν έδινε χώρους…

Όλα αυτά είναι θέματα που πρέπει ο Πορτογάλος τεχνικός να τα λύσει. Ακόμα και αν χρειαστεί να αλλάξει και πρόσωπα στην ενδεκάδα. Για παράδειγμα, ο Κούντε στο διάστημα που αγωνίστηκε έδειξε τουλάχιστον πιο φρέσκος από τους βασικούς.

Το ευχάριστο για τον Ολυμπιακό είναι ότι κρατά την τύχη στα χέρια του. Έκλεισε ο πρώτος γύρος του ομίλου και βρίσκεται στην 2η θέση, έναν πόντο πίσω από την Άιντραχτ και τέσσερις μπροστά από την Φενέρ. Και τις δύο θα τις φιλοξενήσει στο Καραϊσκάκη. Πρώτα τους Γερμανούς και μετά τους Τούρκους.

Με δύο νίκες (στόχος εφικτός), ο Ολυμπιακός θα βρίσκεται στην κορυφή του ομίλου και είναι πιθανό να τερματίσει εκεί, με την ολοκλήρωση των αγώνων. Το Καραϊσκάκη θα δώσει την πρόκριση και την 1η θέση. Ο Μαρτίνς θα είναι αυτός που θα βελτιώσει την εικόνα της ομάδας. Το έχει κάνει και στο παρελθόν και προσωπικά του έχω εμπιστοσύνη. Ίδωμεν…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ