Άρης – Στο γήπεδο είναι τρίτος

Άρης – Στο γήπεδο είναι τρίτος

Εκεί που πρέπει να κρίνεται το πρωτάθλημα, στους αγωνιστικούς χώρους, η ομάδα του Άκη Μάντζιου είναι στο -3 από την κορυφή και τον Ολυμπιακό, ενώ περνάει έναν βαθμό τον ΠΑΟΚ και τέσσερις τον Παναθηναϊκό.

Ο Άρης πραγματοποίησε εντυπωσιακή εμφάνιση στο εντός έδρας παιχνίδι με τον Παναιτωλικό και τον συνέτριψε με 5-1.

Αυτό βέβαια που έχει μεγαλύτερη σημασία, εκτός φυσικά από τα αυτονόητα βαθμολογικά οφέλη για την ομάδα του Άκη Μάντζιου, είναι η εμφάνιση που πραγματοποίησε και κυρίως η βελτίωση που είχε σε ορισμένα σημεία, όμως για παράδειγμα αυτόν της τελικής πάσας.

Πριν, όμως, αναλύσουμε τους συγκριμένους τομείς, θα πρέπει να καταγράψουμε και την πραγματικότητα. Και αυτή είναι ότι ο Άρης, παρά τις τρεις γκέλες που έχει κάνει μέχρι τώρα στο πρωτάθλημα, βρίσκεται στην τρίτη θέση της βαθμολογίας, στο -3 από τον Ολυμπιακό και την κορυφή, ενώ έχει έναν βαθμό περισσότερο από τον ΠΑΟΚ και τέσσερις από τον Παναθηναϊκό.

Μιλάμε για την πραγματική βαθμολογία, αυτή που σχηματίζεται από την εικόνα και την απόδοση των ομάδων στον αγωνιστικό χώρο και όχι από δικαστικές αποφάσεις.

Ο Άρης, χωρίς την άδικη ποινή των -6 βαθμών που του επιβλήθηκε, έχει 14 πόντους και βρίσκεται στην τρίτη θέση της βαθμολογίας. Η ομάδα του Μάντζιου, δηλαδή, είναι για δεύτερη συνεχόμενη αγωνιστική περίοδο, διεκδικήτρια του τίτλου, αυτό δείχνει η πραγματική βαθμολογία.

Μετά τις πρώτες εφτά αγωνιστικές ο Άρης εξακολουθεί να έχει την καλύτερη άμυνα του πρωταθλήματος, έχοντας δεχθεί μόλις τρία γκολ στα εφτά πρώτα ματς.

Πάμε τώρα στους τομείς του παιχνιδιού που βελτίωσε ο Άρης στο παιχνίδι με τον Παναιτωλικό. Οι ασίστ που δίνει ο Καμαρά, στα γκολ των Σούντγκρεν και Μπερτόλιο, πρέπει να διδάσκονται σε σεμινάριο.

Είναι εμφανές στον αγωνιστικό χώρο ότι ο Μαυριτανός επιθετικός είναι παίκτης μεγάλης ποιότητας, όμως χθες έδειξε ακόμα ένα στοιχείο που τον χαρακτηρίζει, αυτόν της γρήγορης σκέψης.

Φάνηκε, επίσης, στο χθεσινό παιχνίδι, πόσο σημαντική είναι για τον Άρη η παρουσία του Μπερτόλιο, πίσω από τον Καμαρά. Δεν υπάρχει αυτή την στιγμή, στο κατά τα άλλα πολύ πλούσιο ρόστερ των κιτρινόμαυρων, παίκτης με τα αγωνιστικά χαρακτηριστικά του Αργεντινού.

Ακόμα ένα θετικό στοιχείο, είναι ότι αυτή τη φορά ο Άρης κέρδισε πολλά στο παιχνίδι του, από τις προωθήσεις των πλάγιων αμυντικών του. Σούντγκρεν και Γκάνεα έδιναν βοήθειες στους Γκάμα και Γκαρσία, δημιουργώντας προβλήματα στα μπακ των γηπεδούχων.

Αυτό, βέβαια, λειτούργησε και ανάποδα σε κάποιες περιπτώσεις, καθώς οι δύο αμυντικοί του Άρη δεν επέστρεψαν γρήγορα στην άμυνα, με αποτέλεσμα η ομάδα τους να μείνει εκτεθειμένη σε αντεπιθέσεις των φιλοξενούμενων.

Θα πρέπει, τέλος, να επισημανθεί και η παρουσία του Παναιτωλικού. Παρά τις απουσίες που είχε, ο προπονητής του, Γιάννης Αναστασίου, ήρθε στο Κλεάνθης Βικελίδης για να παίξει ποδόσφαιρο και όχι για να το… καταστρέψει.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ