Ζητούμενο η διάρκεια…

Ζητούμενο η διάρκεια…

Ο Ολυμπιακός του πρώτου ημιχρόνου δεν αντιμετωπίζεται από καμία ελληνική ομάδα.

Αυτή την φορά οι Πειραιώτες δεν είχαν όρεξη για αστεία, ούτε σκεφτόντουσαν το ενδεχόμενο τρίτης απώλειας βαθμών στο Καραϊσκάκη. Ο Ολυμπιακός δεν έχει το απόλυτο στη φετινό πρωτάθλημα λόγω των δύο «λευκών» ισοπαλιών με Ατρόμητο και Παναθηναϊκό. Δεν γινόταν να τριτώσει το κακό…

Οι πρωταθλητές υποδέχθηκαν τον ΠΑΟΚ και με το που έγινε το 1-0 με τον Αγκιμπού Καμαρά, άρχισε το πάρτι. Διπλό δοκάρι με τον Ελ Αραμπί, 2-0 με τον Μασούρα και κάλλιστα θα μπορούσαν να είχαν πετύχει και τρίτο τέρμα. Το ίδιο θα μπορούσε να είχε συμβεί και στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου με το νέο δοκάρι, αυτή την φορά με τον σκόρερ του πρώτου γκολ.

Η εικόνα του Ολυμπιακού στο πρώτο ημίχρονο έδειξε αρκετά πράγματα. Πρώτα απ’ όλα τις δυνατότητες που έχει αυτή η ομάδα, η οποία δεν έχει πιάσει ακόμα ταβάνι. Τα προβλήματα που αντιμετώπισαν αρκετοί παίκτες από την αρχή της σεζόν και συγκεκριμένα από τις αναμετρήσεις με τη Νέφτσι για τα προκριματικά του Γιουρόπα Λιγκ, έχουν παίξει σημαντικό ρόλο για την εικόνα της ομάδας. Το ίδιο και τα πολλά παιχνίδια, αλλά και οι υποχρεώσεις των διεθνών.

Δεν είναι δικαιολογίες, είναι η πραγματικότητα και αυτό φάνηκε στο δεύτερο ημίχρονο. Ο Ολυμπιακός τώρα αρχίζει να ρολάρει και η εικόνα των πρώτων 45 λεπτών με τον ΠΑΟΚ, πρέπει να αποτελέσει οδηγό για τη συνέχεια.

Αν οι «ερυθρόλευκοι» καταφέρουν να αποκτήσουν διάρκεια και να παίζουν με αυτό τον τρόπο για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, δε νομίζω ότι μπορεί να υπάρξει ομάδα στην Ελλάδα που να μπορεί να τους κοντράρει.

Ακολουθεί μια νέα τριάδα αγώνων, αλλά αυτή την φορά ο Πέδρο Μαρτίνς θα μπορεί να δουλέψει όπως ακριβώς επιθυμεί. Δεν υπάρχουν εθνικές ομάδες, δεν υπάρχει παιχνίδι μεσοβδόμαδα. Το Σάββατο θα αντιμετωπίσουν τον Παναιτωλικό στο Αγρίνιο και μέχρι την διακοπή υπάρχουν δύο ματς στο Καραϊσκάκη. Ένα πέρα για πέρα κρίσιμο με την Άιντραχτ, στο οποίο θα κριθεί σε μεγάλο βαθμό η 1η θέση στον όμιλο του Γιουρόπα Λιγκ και ακολούθως οι Πειραιώτες θα υποδεχθούν τον Ιωνικό. Το ζητούμενο φυσικά είναι τρεις νίκες, προκειμένου η ομάδα και να αποκτήσει προβάδισμα για την κορυφή του ομίλου στην Ευρώπη, αλλά και να πάει στο ΟΑΚΑ, για το ντέρμπι με την ΑΕΚ, από την θέση που βρίσκεται τώρα…

Υ.Γ. Ο Γκάρι Ροντρίγκεζ είναι ακριβώς αυτό που έλειπε από τον Ολυμπιακό, των προηγούμενων αγώνων. Ένας εξτρέμ που να κάνει αισθητή την παρουσία του, να ταλαιπωρεί το αντίπαλο μπακ και να δημιουργεί για τους συμπαίκτες του. Η φάση με το διπλό δοκάρι του Ελ Αραμπί, είναι από αυτές που θα βλέπουμε πλέον συχνά στο μέλλον. Μακάρι ο τραυματισμός του να μην αποδειχθεί σοβαρός και να τεθεί και πάλι σύντομα στην διάθεση του πορτογάλου τεχνικού.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ