Πρώτο match ball

Πρώτο match ball

Ο Ολυμπιακός το βράδυ της Πέμπτης με νίκη κάνει το αποφασιστικό βήμα για την πρώτη θέση του ομίλου.

Την τύχη του ο Ολυμπιακός την ορίζει μόνος του. Οι νίκες επί της Αντβέρπ και κυρίως το πολύ μεγάλο διπλό στην Πόλη κόντρα στη Φενέρ δίνουν το δικαίωμα στους Πειραιώτες να ποντάρουν στο «καυτό» Καραϊσκάκη για να εξασφαλίσουν την πρόκριση και την πρώτη θέση του ομίλου.

Και η πρόκριση είναι επιτυχία, αλλά, όπως έχει γράψει ξανά αρκετές φορές στο 10.gr και έχω πει στις βραδινές εκπομπές επικοινωνίας, η πρώτη θέση είναι ο μεγάλος στόχος. Τερματίζοντας στην κορυφή του ομίλου, ο Ολυμπιακός, εκτός του ότι γλιτώνει έναν πολύ δύσκολο γύρο στο Europa League καθώς οι αντίπαλοι θα προέρχονται από το Champions League, έχει τη δυνατότητα να αφοσιωθεί στο ελληνικό πρωτάθλημα χωρίς να έχει μεσοβδόμαδα πολύ δύσκολα παιχνίδια.

Είναι εντελώς διαφορετικό για τον Μαρτίνς και τους παίκτες να παίζουν ένα ματς την εβδομάδα σε περίοδο που το πρωτάθλημα θα έχει πάρει «φωτιά», παρά να μην προλαβαίνουν να προετοιμαστούν όπως πρέπει για τα παιχνίδια, καθώς θα υπάρχουν αναμετρήσεις για το Europa League.

Σύμφωνα με τα ρεπορτάζ, η Άιντραχτ θα στερηθεί τις υπηρεσίες βασικών παικτών. Προσωπικά, εμένα δε μου λέει και πολλά. Το θέμα είναι πως θα παρουσιαστεί ο Ολυμπιακός. Αυτές οι ομάδες, όπως η γερμανική, έχουν λύσεις και οι ποδοσφαιριστές που θα αγωνιστούν θα θελήσουν να αρπάξουν την ευκαιρία. Ο Ολυμπιακός είναι αυτός που θα πρέπει να αντιμετωπίσει το ματς σαν τελικό γιατί είναι το πρώτο… match ball για την πρόκριση και την κατάκτηση της πρώτης θέσης.

Οι ερυθρόλευκοι δεν έχουν να φοβηθούν κάτι αρκεί να βγάλουν στον αγωνιστικό χώρο την ποιότητά τους. Με τον κόσμο στο πλευρό τους, μπορούν να λυγίσουν την Άιντραχτ, να την προσπεράσουν στη βαθμολογία, να καλύψουν την ήττα στη Φρανκφούρτη και μετά να σκεφτούν το δεύτερο match ball με τη Φενέρ, επίσης στο Καραϊσκάκη.

Σίγουρα οι Πειραιώτες πρέπει να μπουν δυνατά, αλλά αν δεν καταφέρουν να προηγηθούν νωρίς, κάτι που αποτελεί στόχο του Μαρτίνς και αν συμβεί θα είναι το ιδανικό, πρέπει να έχουν υπομονή στο παιχνίδι τους. Η Άιντραχτ είναι μια περίεργη ομάδα και αυτό φαίνεται από τα αποτελέσματά της. Μπορεί να κερδίσει την Μπάγερν εκτός έδρας, μπορεί να εκμεταλλευτεί την έδρα της σε κρίσιμα ματς όπως ήταν αυτό με τον Ολυμπιακό, αλλά μπορεί και να χάσει ξεκούραστα από οποιονδήποτε αντίπαλο. Ο Ολυμπιακός είναι σίγουρο ότι θα βρει ευκαιρίες και για να προηγηθεί και για να «καθαρίσει» το ματς. Τα υπόλοιπα στο γήπεδο…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ