Ο «πρόεδρος» της ΕΠΟ, ο Φαν Σιπ και αυτοί που μας περνάνε για αμερικανάκια…

Ο «πρόεδρος» της ΕΠΟ, ο Φαν Σιπ και αυτοί που μας περνάνε για αμερικανάκια…

Ο Γιώργος Χελακης γράφει για την ήττα της Εθνικής κι εκείνους που πανηγυρίζουν σε ένα ματς που δεν κάναμε ούτε ένα σουτ στο αντίπαλο τερμα

Ο πνιγμένος πιάνεται από τα μαλλιά του. Έτσι λοιπόν βρέθηκαν και κάμποσοι ευχαριστημένοι από την εμφάνιση της Εθνικής ομάδας κόντρα στην Ισπανία. Είναι να γελάει κάνεις που έλεγε ο μακαρίτης ο Συριγος. Σε ένα ματς που θέλαμε μόνο τη νίκη δεν καταγράψαμε ούτε μια ευκαιρία. Ούτε μια τελική στην εστία. Φαίνεται ότι κάποιοι μας περνάνε για αμερικανάκια θέλοντας να μας πείσουν ότι επειδή στο δεύτερο ημίχρονο βγήκαμε από την περιοχή μας αυτό θα πρέπει να μας… γεμίζει ικανοποίηση.

Οποιος θέλει μπορεί να αισθάνεται ικανοποιημένος επειδή είχαμε στο δεύτερο ημίχρονο ένα σουτ του Τζολη που κόντραρε σε αμυντικό και μια άστοχη κεφαλιά του Τζαβέλα από θέση οφσάιντ. Για να πετυχαίνεις τον στόχο πρέπει να έχεις αυξημένη απαιτητικό τη τα. Αν σε ένα παιχνίδι που ήθελες μόνο τη νίκη εσύ σχεδόν πανηγυρίζεις ότι έχασες μόλις με 1-0 τότε κάποιο λάθος κάνεις. Εδώ στο Νασιονς Λιγκ είσαι στην τρίτη κατηγορία και αποτυγχανεις δύο φορές να ανέβεις πως είναι δυνατό ζητείς να πας στα τελικά του Μουντιάλ. Με την έννοια αυτή έχει δίκιο ο Φαντ οπου δήλωσε μετά την ήττα πως ρεαλιστικά ηταν δύσκολο να τα βάλουμε με την Ισπανία.

Οκ κοουτς αλλά με την Γεωργία και το Κόσοβο δεν ήταν ρεαλιστικά δυνατό να νικήσουμε; Γιατί δεν τα καταφέραμε είναι το ερώτημα; Μα γιατί δεν ξέρουμε να παίζουμε ποδόσφαιρο πρωτοβουλίας, να παράγουμε φάσεις.,να δημιουργήσουμε. Αυτό που δεν μπορέσαμε ούτε κατ ελάχιστο να κάνουμε στο ΟΑΚΑ κόντρα στην όντως ανώτερη Ισπανία. Αμυντικά οι διεθνείς μας τα πήγαν καλό. Εξαιρετικό το ντεμπούτο του Δημήτρη Γούτα στην Εθνική, πολύ καλό παιχνίδι από Τσιμικα και Τζαβέλα. Όλα αυτά όμως μοιάζουν παρηγοριά στον άρρωστο.

Η αποτυχία είναι δεδομένη και η πολυδιαφημισμενη βελτίωση ένα εφευρημσ όσων δεν θέλουν να αλλάξει τίποτα στην Εθνική όπου ο κ. Δημητρίου και παρέα του έχουν ήδη πάρει την απόφαση να συνε ισουν με τον ίδιο προπονητή. Ένα ερώτημα μόνο. Αν η ομάδα τους αποτυγχάνει δύο συνεχόμενες φορές θα κρατούσαν τον προπονητή η θα τον είχαν ξαποστειλει από την πρώτη αποτυχία;

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ