Ολυμπιακός – Στα 57 δευτερόλεπτα…

Ολυμπιακός – Στα 57 δευτερόλεπτα…

Εκεί κρίθηκε σε μεγάλο βαθμό το παιχνίδι με την ΑΕΚ.

Κάποιοι θα με πείτε υπερβολικό, αλλά το πιστεύω ακράδαντα. Το ντέρμπι με την ΑΕΚ, στα δικά μου μάτια κρίθηκε στα πρώτα δευτερόλεπτα και πριν συμπληρωθεί το πρώτο λεπτό.

Άπαντες στον οργανισμό της ΑΕΚ περίμεναν πώς και πώς το ματς της Κυριακής. Πίστευαν στη νίκη, πίστευαν στην επιστροφή στην κορυφή και ήθελαν να μετατρέψουν την αναμέτρηση σε γιορτή. Σαράντα χιλιάδες κόσμος στις εξέδρες, μια ομάδα σαφώς ποιο ποιοτική από την περσινή και όλοι ήθελαν τη νίκη για να ξεχαστούν – στο μέτρο του δυνατού – τα συνεχόμενα αρνητικά αποτελέσματα κόντρα στον Ολυμπιακό, σε συνδυασμό φυσικά με τις βαριές ήττες.

Άλλες ομάδες μπορεί και να είχαν λυγίσει. Όχι ο Ολυμπιακός. Οι «ερυθρόλευκοι» απέδειξαν για πολλοστή φορά ότι στα δύσκολα δεν μασάνε. Ξεκινά το ματς. Στη σέντρα ήταν οι γηπεδούχοι. Αμέσως οι «ερυθρόλευκοι» παίρνουν την κατοχή και βγάζουν επίθεση. Κερδίζουν κόρνερ και από την εκτέλεση, ο Αγκιμπού Καμαρά βάζει το καλύτερο γκολ της σύντομης μέχρι στιγμής, καριέρας του. Στα 57 δευτερόλεπτα…

Παγωμάρα. Κάποιοι στο γήπεδο, δεν θα είχαν προλάβει να καθίσουν στη θέση τους και το ταμπλό έγραφε 0-1. Ο Ολυμπιακός μπήκε στο ματς ως πρωταθλητής και έδειξε ότι είναι φτιαγμένος από ατσάλι.

Το ξεκίνημα του αγώνα με γέμισε και πίστεψα ότι δύσκολα οι Πειραιώτες δεν θα έπαιρνε αποτέλεσμα. Και το πίστεψα ακόμα περισσότερο, στο διάστημα μετά την γρήγορη ισοφάριση της ΑΕΚ. Ο Ολυμπιακός δεν ήπιε θάλασσα. Δεν κινδύνεψε σε καμία περίπτωση.

Η μοναδική ευκαιρία της ΑΕΚ στο ματς ήταν στο 1-2, με του σουτ του Αμράμπατ. Μετά το 1-3, ο Ολυμπιακός είχε την διπλή ευκαιρία με τον Καμαρά για να πετύχει και τέταρτο γκολ. Δεν συνέβη και οι γηπεδούχοι μείωσαν. Πάλι ο Ολυμπιακός έχασε μοναδική ευκαιρία να κάνει το 2-4 (με τον Μασούρα) και εκεί δεν κρύβω ότι ήταν η μοναδική φορά που ανησύχησα γιατί όταν χάνεις τέτοιες κλασικές ευκαιρίες, η μπάλα συνήθως τιμωρεί.

Ο Πέδρο Μαρτίνς έκανε εξαιρετικό κοουτσάρισμα και η ομάδα πήρε τη μεγάλη νίκη. Μια νίκη, που μπορεί να βρισκόμαστε στην 10η αγωνιστική, ωστόσο κάλλιστα μπορεί να χαρακτηριστεί νίκη τίτλου. Ήδη η ομάδα βρίσκεται έξι βαθμούς μπροστά από την ΑΕΚ και επτά από τον ΠΑΟΚ. Διαφορά μεγάλη, που αν ο Ολυμπιακός συνεχίσει να είναι αποτελεσματικός και βελτιώσει την απόδοση του, το πιο πιθανό είναι να μεγαλώσει. Και τα πλέι οφ να αποκτήσουν και πάλι διαδικαστικό χαρακτήρα…

Τώρα υπάρχει το μεγάλο ματς με τη Φενέρ. Και η ομάδα πρέπει και μπορεί να κερδίσει…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ