Κωμωδία από τις καλύτερες του ελληνικού κινηματογράφου!

Κωμωδία από τις καλύτερες του ελληνικού κινηματογράφου!

Το σενάριο, βγαλμένο από τις κορυφαίες κωμωδίες του παλιού καλού ελληνικού κινηματογράφου εναρμονισμένο στα όσα ζούμε τις τελευταίες μέρες στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Τίτλος: «Όχι άλλο πολιτικό κόστος» κατά το «όχι άλλο κάρβουνο».

Το ποδόσφαιρο… σώζεται, με την διακοπή που επέβαλε η Κυβέρνηση με στόχο λέει: να εφαρμοστούν αυστηρότεροι κανόνες (που υπάρχουν ήδη αλλά δεν εφαρμόζονται) που όμως μπορούν να αλλάξουν το καλοκαίρι, που μπορεί να αλλάξει μόνο η ΕΠΟ αλλά ο Βασιλειάδης θέλει υπογραφές εγγράφων των ΠΑΕ που δεν έχουν καμία αρμοδιότητα για αυτά που υπογράφουν την ώρα που ο Στράτος και ο Γκαγκάτσης αποφάσισαν να λειτουργήσουν ως «μαγαζάτορες» στο «μαγαζί» τους, την Σούπερ Λιγκ μη ενημερώνοντας τις ομάδες! Κερασάκι στην τούρτα; Την ώρα που ο Βασιλειάδης φέρνει υποβιβασμό στα τέσσερα (!!!) ντου οπαδών ο ίδιος και ΟΛΟΙ οι υπόλοιποι γυρίζουν τον κόσμο ανάποδα για να βρεθεί παραθυράκι να μην υπάρχει υποβιβασμός εξαιτίας μη αδειοδότησης όπως υπάρχει σε αυστηρό κανονισμό!

«Πως είπες αντίχριστε;» που έλεγε και ο τεράστιος Θανάσης Βέγγος!

«Είμαστε μια ωραία ατμόσφαιρα» ε; τι λέτε; Μύθος δεν είναι όλο το παραπάνω εκπληκτικό «σενάριο»; Δεν θα μπορούσε κάλλιστα να συγκαταλέγεται στις καλύτερες κωμωδίες του ελληνικού κινηματογράφου; Ζηλευτό σενάριο!

Η Κυβέρνηση δεν υπολογίζει το «πολιτικό κόστος» είπε με στόμφο ο Αλέξης Τσίπρας όταν πήρε άλλη μια «γενναία» απόφαση στην πολιτική του καριέρα. Είναι Κυβέρνηση άλλωστε δεν είναι «παίξε-γέλασε». Και επειδή δεν υπολογίζει το πολιτικό κόστος αποφασίζει στους όρους που θέτει για τους πιο αυστηρούς κανονισμούς για τιμωρίες να επιβάλλει υποβιβασμό στα… τέσσερα ντου (δύο ήταν στην αρχική τοποθέτηση Βασιλειάδη) και στα τρία ντου παραγόντων, όπως π.χ. αυτό που συνέβη με τον Σαββίδη. Άρα έχουν καβάτζα οι ομάδες τρία ντου οπαδών και δύο… Σαββιδέϊκα.

Όπως και να έχει πάντως, πες ότι αυστηροποιείται η κατάσταση και μπαίνει το φόβητρο του υποβιβασμού, έστω με τα «κανονάκια». Δεν «είμαστε Αμέρικαν μπαρ» βροντοφωνάζει η Κυβέρνηση με τον «μπαμπούλα» του υποβιβασμού και λες, να κάτι αλλάζει!

Έλα όμως που την ίδια ώρα η ίδια η Κυβέρνηση μαζί με ΕΠΟ, Λίγκα και όλο σχεδόν τον κόσμο προσπαθεί να παρακάμψει, έναν από τους λίγους αυστηρούς κανονισμούς που ήδη υπάρχουν, αυτό της αδειοδότησης, για να σώσουν τον Παναθηναϊκό από τον υποβιβασμό; Παράλογο; Δεν απαντάει, άρα λογικό! Είναι που δεν υπολογίζει το πολιτικό κόστος ο Πρωθυπουργός.

Μην μπερδευτείτε, το θέμα δεν είναι ο Παναθηναϊκός που προφανώς θα είναι τεράστιο πλήγμα για το ποδόσφαιρο μας αν υποβιβαστεί. Όπως ήταν και ο υποβιβασμός της ΑΕΚ, όπως ήταν και του Άρη, όπως ήταν και του Ηρακλή. Σε αυτούς βεβαίως τους υποβιβασμούς δεν θυμάμαι να επιχειρήθηκαν να αλλάξουν κανονισμοί.

«Η Ρένα είναι οφσάιντ» λοιπόν και όπου «Ρένα», Κυβέρνηση αλλά who cares όπως λένε και στο χωριό μου. Τα λόγια να είναι βαρύγδουπα, όπως εκείνο το πραγματικά αλησμόνητο «θα βαράμε τα νταούλια και θα χορεύουν οι αγορές», αλησμόνητο όπως και ο «αλησμόνητος Μιχαλάκης» που τον έφαγε το αρνί!

Και ακόμη έχει πολύ η κωμωδία μας! Η Σούπερ Λιγκ… υποτίθεται πλέον πως είναι Συνεταιρισμός. Έχει πρόεδρο (Στράτος) και ατύπως διευθύνοντας σύμβουλος ο Γκαγκάτσης. Την ώρα λοιπόν της μεγάλης κρίσης, της διακοπής του πρωταθλήματος από την Κυβέρνηση είχαν συνάντηση με τον Βασιλειάδη. Τους είπε τι θέλει για να αρχίσει το πρωτάθλημα και αυτοί αποφάσισαν να στείλουν ένα έγγραφο για υπογραφή από όλες τις ΠΑΕ, 24 ώρες πριν το «τελεσίγραφο» Βασιλειάδη.

Δεν βρήκαν χρόνο για να καλέσουν σε Δ.Σ. τις ομάδες, ως όφειλαν. Θεώρησαν «μαγαζί» τους τις ΠΑΕ, κατήργησαν την Λίγκα ουσιαστικά και έτσι κάθε ΠΑΕ λειτουργεί από μόνη της! Έριξαν το «κανόνι» όπως αυτό του Θανάση (Βέγγου), το μεγάλο! Έλα μωρέ τώρα, που λέει και ο Φλαμπουράρης που να τρέχουμε να φωνάζουμε τις ομάδες για να αποφασίσουμε όπως οφείλουμε να κάνουμε για όλα σαν συνεταιρισμός; Βάλτε μια τζίφρα να τελειώνουμε, γιατί έτσι αποφάσισαν οι Στράτος και Γκαγκάτσης!

Και όλα αυτά για ένα έγγραφο με τις απαιτήσεις του Βασιλειάδη για αυστηροποίηση των κανονισμών από τη νέα σεζόν, αλλά κυρίως για αποφάσεις που δεν έχουν την αρμοδιότητα οι ΠΑΕ να τις επιβάλλουν αλλά μόνο η ΕΠΟ!

Δηλαδή, ο Βασιλειάδης έστελνε στον Γραμμένο τις απαιτήσεις του και ο Γραμμένος τις υλοποιούσε το καλοκαίρι και ο γάμος σχόλαγε! Τι τις έμπλεξε τις ΠΑΕ; Για το Θεαθήναι, να είχαμε να λέγαμε ένα πράγμα.

Και όλα αυτά για να εφαρμοστούν λέει αυστηρότεροι κανονισμοί και να μπει μια τάξη στο ποδόσφαιρο. Την ίδια ώρα που υπάρχουν και νόμοι και κανονισμοί και όργανα να επιβάλλουν τις ποινές αλλά κανείς δεν τους εφαρμόζει! Ούτε καν ο Βασιλειάδης που με τον νόμο Κοντονή μπορεί να μοιράζει ποινές σαν «στραγάλια» αλλά δεν το κάνει!

«Της κακομοίρας» με λίγα λόγια!

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ