Πάλι καλά…

Πάλι καλά…

Που η άσχημη εμφάνιση του Ολυμπιακού έγινε στο παιχνίδι με την Αντβέρπ

Η Άιντραχτ δεν γνώρισε την ήττα από στην Κωνσταντινούπολη. Ως εκ τούτου, ότι και αν έκανε ο Ολυμπιακός στο Βέλγιο δεν είχε καμία απολύτως σημασία. Και 0-5 να κέρδιζε, πάλι δεύτερος θα έβγαινε, πάλι θα χρειαζόταν τέλη Φεβρουαρίου να παίξω αγώνες νοκ άουτ με αντίπαλο ομάδα από το Τσάμπιονς Λιγκ.

Απλά σε αυτή την περίπτωση θα λέγαμε και θα γράφαμε, ότι η 1η θέση χάθηκε στο γκολ των Γερμανών, στα χασομέρια, στο δεύτερο παιχνίδι στο Καραϊσκάκη.

Το σημαντικό είναι ότι ο Ολυμπιακός προκρίθηκε από έναν όμιλο δύσκολο, που προσωπική μου άποψη είναι ότι θα μπορούσε να είχε τερματίσει πρώτος και να βρισκόταν στους 16 της διοργάνωσης. Δεν τα κατάφερε, αλλά δεν αποκλείστηκε.

Η εμφάνιση της ομάδας στο Βέλγιο, ήταν άσχημη. Πολύ άσχημη,. Πάλι καλά όμως, που το κακό βράδυ των πρωταθλητών δεν τους στοίχισε. Δεν τους στοίχισε αποκλεισμό, δεν τους στοίχισε υποβιβασμό διοργάνωσης.

Δεν προσπερνώ στα ψιλά την εικόνα του Ολυμπιακού στο Βέλγιο. Σε καμία περίπτωση. Έχω περιγράψει πάρα πολλά ευρωπαϊκά παιχνίδια των Πειραιωτών και ειλικρινά δεν μπορούσα να θυμηθώ άλλο που η ομάδα να μην είχε έστω μια μεγάλη ευκαιρία. Ο Ολυμπιακός χθες στην Αμβέρσα, ουσιαστικά δεν απείλησε και άρχισε να ρολάρει και να παίζει καλό ποδόσφαιρο μετά το 80’. Έτσι δουλειά δεν μπορούσε να γίνει.

Στο ημίχρονο, ο Πέδρο Μαρτινς έφυγε με γοργό βήμα για τα αποδυτήρια. Δεν πίστευε την εικόνα της ομάδας. Προσχώρησε σε τρεις αλλαγές και στο 65’ τις είχε ολοκληρώσει! Το τι έφταιξε δεν θα το βρω εγώ, δεν θα το βρουν οι συνάδελφοι, δεν θα το βρουν οι οπαδοί. Θα το βρει ο ίδιος ο προπονητής και για αυτό είμαι σίγουρος.

Και είμαι σίγουρος γιατί ο Πορτογάλος τεχνικός δεν κρύφτηκε πίσω από το δάχτυλο του. «Ήμασταν απογοητευτική» είπε και πρόσθεσε: «Σήμερα κάναμε λάθη και ο προπονητής και οι παίκτες. Είναι το χειρότερο παιχνίδι που κάναμε στην Ευρώπη από τότε που ήρθα στον Ολυμπιακό».

Ο προπονητής του Ολυμπιακού επίσης πέρασε και το μήνυμα στους παίκτες: «Σίγουρα περίμενα από πολλούς ποδοσφαιριστές, περισσότερα πράγματα. Έχουν δείξει στο παρελθόν ότι μπορούν να τα καταφέρουν, αλλά κάποιοι ακόμα δεν έχουν φτάσει στα επίπεδα που περιμένουμε».

Από τα λεγόμενα του προπονητή του Ολυμπιακού, αποδεικνύεται ότι ο η εμφάνιση στην Αμβέρσα , ίσως κάνει τελικά καλό στην ομάδα. Να ταρακουνήσει κάποιους παίκτες και να αποδώσουν όπως πραγματικά μπορούν και όπως θέλει ο Πορτογάλος τεχνικός. Πολλές φορές στον αθλητισμό, μια άσχημη βραδιά κάνει καλό…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ