Ολυμπιακός : Με τη φανέλα δεν πας Final 4

Ολυμπιακός : Με τη φανέλα δεν πας Final 4

Ο Ολυμπιακός μονάχα με την φανέλα, δεν γίνεται να περάσει το εμπόδιο είτε της Κίμκι είτε της Μπασκόνια, που μία από τις δύο θα είναι ο αντίπαλός του στους «8» όπως όλα δείχνουν.

Το σημαντικό για τον Ολυμπιακό ήταν να πάρει τη νίκη και ουσιαστικά να «σφραγίσει» το πλεονέκτημα έδρας. Άρα, μετά το 89-82, αποστολή εξετελέσθη για τους ερυθρόλευκους που θα ξεκινήσουν τα πλέι οφ ως μπροστάρηδες απέναντι στον έκτο ή στον έβδομο της κατάταξης και με το δικαίωμα –αν χρειαστεί- να παίξουν 3 φορές μπροστά από το κοινό τους.

Αρκεί αυτό για να βρεθούν στο Final 4 του Βελιγραδίου; Δεν απαντάω εγώ, την γνωρίζετε ήδη την απάντηση.

Σίγουρα όχι. Ο Ολυμπιακός μονάχα με την φανέλα, δεν γίνεται να περάσει το εμπόδιο είτε της Κίμκι είτε της Μπασκόνια, που μία από τις δύο θα είναι ο αντίπαλός του στους «8» κατά την προσωπική μου άποψη. Και αυτό είναι λογικό. Οι Πειραιώτες εν τη απουσία του Παπανικολάου, με τον ΜακΛίν με up n down και τον Τόμπσον στη Φιλαδέλφεια, δείχνουν να προβληματίζουν.

Στα θετικά για το παιχνίδι με την Εφές, το γεγονός πως πέρα από τους τρεις (Σπανούλη, Πρίντεζη και Μιλουτίνοφ), ο Σφαιρόπουλος είχε κι άλλους που βγήκαν μπροστά. Στην εξίσωση μπήκε ο Παπαπέτρου, που ήταν φοβερός, ο Μάντζαρης, που παρά τα χαμένα του κιλά, ήταν αποδοτικός αλλά και ο Τιλί.

Την ίδια ώρα, οι ερυθρόλευκοι έχουν την… πολυτέλεια να έχουν ξένους που ΔΕΝ βοηθούν! Και στα πλέι οφ, αυτό είναι πλήγμα και σε σειρά παιχνιδιών, δεν βγαίνει το μοίρασμα μονάχα με 6-7 παίκτες. Ο Ολυμπιακός χρειάζεται την αφύπνιση όλων των παικτών του. Ένας Σπανούλης, όσο σε απίστευτη κατάσταση και να φαίνεται, δεν μπορεί να φέρει την άνοιξη.

Το θέμα είναι τώρα πως η ομάδα του Πειραιά μπορεί να κάνει μία συντήρηση, να παλέψει τα υπόλοιπα δύο παιχνίδια και να πάρει έστω το ένα από τα δύο για να τελειώνει και με την τρίτη θέση.

ΥΓ. Σε θέματα πειθαρχίας δεν ακούω τίποτα. 100% με τους προπονητές είμαι και εάν μιλάμε για κάποιους που εδώ και καιρό πετούν… αετό, τότε επιμένω πως είμαι με αυτόν που φωνάζει.

ΥΓ2 Ο Βαγγέλης Μάντζαρης, μία μέρα πριν το παιχνίδι με την Εφές, μπήκε στο ΣΕΦ για την προπόνηση της ομάδας, όντας φανερά αδυνατισμένος και κουρασμένος. Ρωτώντας τους ανθρώπους του Ολυμπιακού, όλοι έλεγαν «κάτσε να είναι καλά και βλέπουμε αν θα παίξει». Αυτός αγωνίστηκε με την Εφές 27 λεπτά, είχε 5 πόντους με κομβικό τρίποντο, πέντε ριμπάουντ, ισάριθμες ασίστ και σοβαρότατες άμυνες.

ΥΓ3 Τεράστια εμφάνιση Παπαπέτρου. Ο Ιωάννης έπαιξε και για τον κολλητό του που πονάει το γόνατο. Από τα παιδιά που πιστεύουν υπερβολικά στον Ολυμπιακό και περιμένουν ακόμα περισσότερα. Διανύει μία καλή περίοδο φόρμας. Από τη στιγμή ειδικά που περιορίστηκε ο χρόνος του Τόμπσον.

ΥΓ4. Αν ήμουν ο Νίκολα Μιλουτινοφ και το καλοκαίρι με έπαιρναν οι Σπερς στο ΝΒΑ, θα ζητούσα στην ομάδα να μου φέρει στο Τέξας και τον Βασίλη Σπανούλη. Πόσους ψηλούς έχει κάνει…. μάγκες ο Βασίλης;

ΥΓ5 Από την επόμενη αγωνιστική θα είναι ο κορυφαίος πασέρ στην ιστορία της Ευρωλίγκας. Ποιος να συγκριθεί μαζί σου…

ΥΓ6 Απαράδεκτο να έχει ΜΟΝΟ 6,500 βάσει του στατιστικού της Ευρωλίγκας στο ΣΕΦ. Ολόσωστος ο Σφαιρόπουλος. Το έχω ξαναπεί και επιμένω. Αυτή η ομάδα χρειάζεται τη στήριξη. Δεν είναι όμορφο για κανέναν παίκτη, να βγαίνει για το τελικό ζέσταμα πριν από ένα παιχνίδι και να βλέπει άδειες εξέδρες. Εάν είχε 10 χιλιάδες, η Εφές θα είχε χάσει από τη Συγγρού και θα ψάχναμε μόνο στους πόσους θα είχε κλείσει η διαφορά. Στους 15, στους 18, στους 25.. Τέλος πάντων, κάπου εκεί…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ