Κούρτιτς και Αουγκούστο τον «ανέστησαν» αγωνιστικά…

Κούρτιτς και Αουγκούστο τον «ανέστησαν» αγωνιστικά…

Με την εμφάνιση που πραγματοποίησε ο ΠΑΟΚ μπορεί να κοιτάξει μπροστά του και συγκεκριμένα την ΑΕΚ που την έχει σε σχετική απόσταση βολής.

Άλλο να κερδίζει με την ψυχή στο στόμα στην Τούμπα τη Λαμία κι άλλο να κάνεις περίπατο στους «Ζωσιμάδες». Διότι περί περιπάτου επρόκειτο. Ο ΠΑΟΚ έπαιξε καλό ποδόσφαιρο στα Γιάννενα και πήρε μια νίκη που την είχε μεγάλη ανάγκη. Και βαθμολογικά την είχε ανάγκη αλλά πολύ περισσότερο ψυχολογικά.

Διότι συνοδεύτηκε από μια καλή εμφάνιση. Ισως την καλύτερη φετινή αν εξαιρέσουμε εκείνη την βραδιά που νίκησε την ΑΕΚ στην Τούμπα 3-0. Μέχρι να ανοίξει το σκορ ο ΠΑΣ ήταν αυτός που ξέραμε. Επαιζε την μπάλα του και δημιουργούσε φάσεις μπροστά στην εστία του Πασχαλάκη.

Έκανε άθελά του το πέναλτι ο Μιλιτσεάνου και η εικόνα του ματς άλλαξε. Οι Γιαννιώτες αναγκάστηκαν να πάρουν παραπάνω ρίσκα στο παιχνίδι τους κι ο ΠΑΟΚ δεν τους το συγχώρησε. Πιθανόν και να τους το… συγχωρούσε αν δεν ήταν στο γήπεδο ο Γιασμίν Κούρτις και ο Ντάγκλας Αουγκούστο.

Οι δυο τους ανέβασαν την ποιότητα του ΠΑΟΚ και τον έκαναν να μοιάζει ομάδα που δεν βρίσκεται ήδη δέκα τρεις βαθμούς πίσω από τον Ολυμπιακό. Γεγονός είναι ότι φέτος η ομάδα του Λουτσέσκου τα πάει καλύτερα εκτός έδρας παρά στη Θεσσαλονίκη.

Στα Γιάννενα όμως το ματς εξελίχτηκε έτσι που έδωσε τη δυνατότητα στους φιλοξενούμενους να βρουν κενούς χώρους και να μεταφέρουν την μπάλα εύκολα στην περιοχή του Λοντίγκιν με πρωταγωνιστές τους Κούρτις, Αουγκούστο, Μπίσεσβαρ (μπήκε αλλαγή) και Ζίβκοβιτς. Η ποιότητα του ΠΑΟΚ αντιστοιχεί στην ποιότητα αυτού του τετραγώνου.

Πίσω που δεν υπάρχει αντίστοιχη ποιότητα υπάρχουν τα μεγάλα προβλήματα. Θα είχαν φανεί πολύ καθαρά αν οι Γιαννιώτες σε κάποιες από τις ευκαιρίες που δημιούργησαν, είχαν ανοίξει το σκορ. Προφανώς μέτρησε αρνητικά για την ομάδα του Ηρακλή Μεταξά ότι απουσίαζε ο Περέα και ο Καραχάλιος που βοηθάει πολύ και δημιουργικά.

Ο ΠΑΟΚ νίκησε δίκαια και έμεινε μόνος του στην τρίτη θέση. Εδώ που είχαν φτάσει τα πράγματα κι αυτή η θέση κινδύνευε. Με την εμφάνιση που πραγματοποίησε ο ΠΑΟΚ μπορεί να κοιτάξει μπροστά του και συγκεκριμένα την ΑΕΚ που την έχει σε σχετική απόσταση βολής. Για να το πετύχει θα χρειαστεί κι άλλες εμφανίσεις σαν κι αυτή που πραγματοποίησε κόντρα στον ΠΑΣ.

Με τον Αουγκούστο μπροστά από τους δυο αμυντικούς χαφ το πράγμα δουλεύει καλύτερα. Θυμίζω πως με τον Βραζιλιάνο στη θέση αυτή είχε έρθει και η μεςγάλη νίκη επί της ΑΕΚ στην Τούμπα. Η επιστροφή του Αουγκούστο και φυσικά του Κούρτις κάνει τον ΠΑΟΚ πιο αξιόπιστο. Ο Σλοβένος δεν προσθέτει ταχύτητα στην ομάδα αλλά τουλάχιστον από τα πόδια του ξεκινούν και τελειώνουν κάμποσες φάσεις…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ