Από πάρτι σε πάρτι…

Από πάρτι σε πάρτι…

Την Πέμπτη ήταν η μεγάλη μεταγραφή του Μανωλά. Την Παρασκευή η νέα επιβλητική εμφάνιση στο μπάσκετ…

Από χαμόγελα σε χαμόγελα και από γιορτή σε γιορτή. Οι φίλοι του Ολυμπιακού έχουν περάσει μια εξαιρετική εβδομάδα. Η αρχή έγινε την Τετάρτη με τις δύο νίκες σε ποδόσφαιρο και μπάσκετ. Τα είπαμε άλλωστε για αυτές, στην προηγούμενη επικοινωνία μας.

Την Πέμπτη έσκασε η βόμβα. Ο Ολυμπιακός έφερε πίσω τον Κώστα Μανωλά. Μια τεράστια μεταγραφή, ένας παίκτης τοπ επιπέδου που ήθελε σαν τρελός να γυρίσει στην ομάδα. Γιατί καλό το συναίσθημα και τα μεγάλα λόγια των παικτών, αλλά δεν θυμάμαι και πολλούς που αφήνουν έξι εκατομμύρια ευρώ (!) εγγυημένα για να παίξουν στον Θρύλο.

Ο Μανωλάς το έκανε. Δεν τον ένοιαζαν τα χρήματα και το τεράστιο συμβόλαιο που είχε με τη Νάπολι. Ήθελε να γυρίσει και ο Βαγγέλης Μαρινάκης δεν το σκέφτηκε. Τον έφερε πίσω στο λιμάνι, με συνοπτικές διαδικασίες.

Μια μεταγραφή που θα στοιχήσει συνολικά στον Ολυμπιακό περισσότερα από 10 εκατομμύρια ευρώ! Γιατί όπως λένε οι Ιταλοί, το ποσό που θα πάρει η Νάπολι είναι τέσσερα με πέντε εκατομμύρια ευρώ και το συμβόλαιο του παίκτη θα στοιχίσει στον Ολυμπιακό για το διάστημα της δεύτερης συνεργασίας των δύο πλευρών, μπορεί να ξεπεράσει τα έξι εκατομμύρια ευρώ (μαζί με τα μπόνους).

Ο κόσμος γιόρτασε την Πέμπτη, που πήγε στα γραφεία της ΠΑΕ για να αποθεώσει τον Μανωλά και την επομένη απόλαυσε μία ακόμα μοναδική παράσταση της ομάδας μπάσκετ.

Ο Ολυμπιακός υποδέχθηκε την Βιλερμπάν και την «έπνιξε». Με εξαιρετική άμυνα επιπέδου δεν επέτρεψε στους Γάλλους να ελπίζουν σε νίκη. Από την πρώτη περίοδο στήθηκε το πάρτι, όπου οι Πειραιώτες προηγήθηκαν με 20-10. Το ημίχρονο έκλεισε στο 39-21 και στο δεύτερο ημίχρονο η διαφορά ήταν σταθερά πάνω από τους 30 πόντους και έκλεισε στους 35! Τί ανάλυση να κάνει κάποιος;

Ο Ολυμπιακός βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση, ο Γιώργος Μπαρτζώκας διαβάζει εξαιρετικά τα παιχνίδια. Την Μπάγερν την χτύπησε μέσα στο ζωγραφιστό. Με την Βιλερμπάν εξουδετέρωσε τον δεύτερο σκόρερ της διοργάνωσης, τον Οκόμπο και για δεύτερο στη σειρά ματς είχε εξαιρετικά ποσοστά στα δίποντα.

Οι «ερυθρόλευκοι» που έχουν για πρώτο στόχο την οκτάδα, μετρούν ήδη 11 νίκες, όταν οι ειδικοί θεωρούν ότι με 18 – 19, έχεις σίγουρη την πρόκριση στην επόμενη φάση. Το ΣΕΦ είναι απόρθητο κάστρο, με εννέα νίκες σε ισάριθμα ματς και τώρα πηγαίνει στο ΟΑΚΑ για ένα μεγάλο παιχνίδι.

Ο Ολυμπιακός είναι ανώτερος από τον παραδοσιακό αντίπαλο του. Ανώτερος βέβαια ήταν και στο ΣΕΦ, αλλά εκεί πλήρωσε ένα ανεξήγητο μπλακ άουτ και τα μεγάλα τρίποντα των «πράσινων». Αυτό που χρειάζεται για να αλώσει το ΟΑΚΑ είναι καθαρό μυαλό και να παίξει το μπάσκετ που θαυμάζουμε…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ