Ναι, αλλά ο Ολυμπιακός δεν…

Ναι, αλλά ο Ολυμπιακός δεν…

Η δεύτερη μεγαλύτερη βαθμολογική διαφορά της Ευρώπης. Ένα πρωτάθλημα που οι Ερυθρόλευκοι (τελικά) το δίνουν μόνοι τους…

Ούτε το γρήγορο γκολ, ούτε το πέναλτι στο φινάλε μπόρεσαν να κρατήσουν την ΑΕΚ μακριά από την μοίρα της χθες στο ΟΑΚΑ: ΑΕΚούγεννα που είπε κάποτε και ο Φαίδωνας Κωνσταντουδάκης λανσάροντας τη σχετική ορολογία που πλέον αποτελεί κοινή αποδοχή.

Μόνο που στην προκειμένη περίπτωση η ομάδα του Αργύρη Γιαννίκη, δεν είναι ασορτί με τον καιρό. Μάλλον νιώθει ήδη να μπαίνει καλοκαίρι! Ότι ακριβώς ένιωσε και ο ΠΑΟΚ τον Νοέμβρη: Ο ίδιος που έκλεισε τη Δευτέρα τον τεχνικό διευθυντή που καλείται από τώρα να σχεδιάσει την επόμενη ομάδα του…

Έντεκα βαθμοί Super League είναι διαφορά που για να ανατραπεί πρέπει ο Ήλιος να βγει από τη Δύση. Μάλλον οι Κιτρινόμαυροι θα πρέπει πια να ανησυχούν περισσότερο για τον ΠΑΟΚ που βρίσκεται σε απόσταση βολής. Τον Παναθηναϊκό που έχει ματς λιγότερο. Τον Άρη που διεκδικεί στο CAS την επιστροφή των έξι βαθμών. Τα ευρωπαϊκά εισιτήρια είναι τρία. Οι ομάδες που τα διεκδικούν τέσσερις. Και η αγωνιστική διαφορά ανεπαίσθητη. Ειδικά αυτή την εποχή που οι Πράσινοι –που πέρσι έμειναν εκτός διαδικασίας- δείχνουν σε καλύτερη κατάσταση από τους μνηστήρες.

Ο πρωταθλητισμός αργεί. Για όλους… Και ο διαχωρισμός φωνάζει εδώ και καιρό. Ο Ολυμπιακός και οι άλλοι. Ο Ολυμπιακός που έχει 13 νίκες και 2 ισοπαλίες σε ματς που δεν βρήκε δίχτυα μέσα από 37 τελικές (19 με τον Ατρόμητο, 18 με τον Παναθηναϊκό). Ο Ολυμπιακός που τρέχει ένα σερί 10Χ10.Που έχτισε αυτή τον «πύργο» στο διάστημα που κατάφερε να κερδίσει και το εισιτήριο για τα playoffs του Europa League. Που χθες έδωσε το 9ο ματς του σε 27 ημέρες και την Τετάρτη (Λεβαδειακός) το 10ο σε 30.

«Ναι, αλλά ο Ολυμπιακός δεν…» λένε αρκετοί σχολιάζοντας τις μεταπτώσεις στην απόδοση του. Τι «δεν» όμως; Δηλαδή δίχως «δεν» τι ακριβώς παραπάνω θα είχε καταφέρει στη Super League; Διότι προφανώς και είναι στόχος η βελτίωση, αλλά στην Αυστρία η Σάλτσμπουργκ είναι στο +14 από τη Στουρμ και την Βολφσμπέργκερ, σε 18 αγωνιστικές. Εδώ μόλις ολοκληρώθηκε η 15η. Οι δύο μεγαλύτερες διαφορές στην Ευρώπη.

Το three peat μοιάζει να έρχεται ευκολότερα από το back to back που ολοκληρώθηκε στο +26 από τον δεύτερο ΠΑΟΚ. Τέτοια εποχή (ακόμη) η διαφορά βαθμών ήταν μονοψήφια. Και η διαφορά έχει σημασία και για τον πρώτο. Τη συγκέντρωση του. Την προσπάθεια του. Στα τελευταία «5» ο Ολυμπιακός τα καλύτερα ματς του τα έκανε εκεί που θεωρητικά ο συντελεστής δυσκολίας ήταν υψηλότερος: Με τον ΟΦΗ στο Ηράκλειο, με τον Ατρόμητο στο Περιστέρι. Από ένστικτο. Έτσι συμβαίνει στο ποδόσφαιρο.

Στο μεταξύ οι Πειραιώτες μόλις έφεραν πίσω στα μέρη μας τον Κώστα Μανωλά. Ασχολούνται ήδη με την προσθήκη ενός αριστερού μπακ στο rotation. Περιμένουν σε μερικές εβδομάδες και τον Κώστα Φορτούνη να ξαναπατήσει στις ράγες. Πέρσι τέτοια εποχή έφεραν τον Παπασταθόπουλο και έκαναν τις μεταγραφές του Λαλά και του Ρέαμπτσιουκ. Ο δικός τους, ο τρόπος…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ