Έκλεισε τεχνικό διευθυντή ο ΠΑΟΚ!

Έκλεισε τεχνικό διευθυντή ο ΠΑΟΚ!

Ο αθλητικός διευθυντής της Σαχτάρ Ντόνετσκ, Χοσέ Μπότο, θα είναι ο νέος τεχνικός διευθυντής του ΠΑΟΚ, σε μία προσωπική επιλογή του Ιβάν Σαββίδη.

Το κενό στη θέση του τεχνικού διευθυντή έκλεισε ο ΠΑΟΚ και μάλιστα με… μεταγραφή! Ο Ιβάν Σαββίδης είχε προαναγγείλει τις εξελίξεις κάνοντας λόγο για όνομα που θα προκαλέσει αίσθηση και όπως έγινε γνωστό, ήρθε σε συμφωνία με τον τεχνικό διευθυντή της Σαχτάρ Ντόνετσκ, Χοσέ Μπότο για να αναλάβει άμεσα το πόστο του.

Οι συζητήσεις είναι σε πολύ προχωρημένο στάδιο, με τον 55χρονο Πορτογάλο να αφήνει την ουκρανική ομάδα παρά το ότι είχε συμβόλαιο μέχρι το 2022 και να έρχεται στη Θεσσαλονίκη για να φτιάξει σε συνεργασία με τον Ραζβάν Λουτσέσκου τον νέο ΠΑΟΚ.

Ο Μπότο που έχει το προσωνύμιο «βασιλιάς των μεταγραφών» αφού ειδικεύεται στο να βρίσκει λαβράκια, αλλά και στο να πουλάει καλά φέρνοντας χρήμα στα ταμεία, θα υπογράψει συμβόλαιο για 2,5 χρόνια με τους «ασπρόμαυρους». Μάλιστα είναι ήδη ενήμερος για όλα τα θέματα γύρω από την ομάδα και γνωρίζει πως πρέπει να κινηθεί ώστε να επαναφέρει την ομάδα σε τροχιά πρωταθλητισμού.

Όλα αυτά βέβαια με ορίζοντα καλοκαιριού αφού είναι αδύνατο να αλλάξουν όλα μέσα σε έναν μήνα, στη μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου. Ο Μπότο ήταν επί χρόνια σκάουτερ της Μπενφίκα στην οποία πήρε προαγωγή ως αρχισκάουτερ (2010-18) λόγω της εξαιρετικής του δουλειάς. Από το καλοκαίρι του 2018 μετακινήθηκε στη Σαχτάρ και τώρα είναι έτοιμος για το νέο κεφάλαιο της καριέρας του, στον ΠΑΟΚ.

Η πορεία του στο ποδόσφαιρο πάντως είχε ξεκινήσει από τη θέση του προπονητή, στις άσημες Σακαβενένσε και Λούρες της πατρίδας του, αλλά σύντομα άλλαξε ρότα και όπως αποδείχθηκε με απόλυτη επιτυχία. Αξίζει να σημειωθεί πως επί θητείας Μπότο η Μπενφίκα ήταν η δεύτερη σε πωλήσεις στην Ευρώπη, με έσοδα στα 650 εκατ. ευρώ.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ