Ενα «χαστούκι» στον Μάντι Καμαρά…

Ενα «χαστούκι» στον Μάντι Καμαρά…

Ο Ολυμπιακός έλαβε το... ιδανικό «δώρο» από την Εθνική Γουινέας με τον αποκλεισμό του Καμαρά. Με το σοκ να συνεφέρει για τα καλά τον πιο σημαντικό παίκτη του ρόστερ.

Ο Τικίνιο Σοάρες ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής της πρόκρισης του Ολυμπιακού επί του Λεβαδειακού. Πέτυχε και τα δύο γκολ και πήρε από το χέρι τους Ερυθρόλευκους και τους πέρασε στα προημιτελικά. Μια πολύ σημαντική στιγμή, καθώς ο Βραζιλιάνος είχε ανάγκη αυτά τα γκολ. Εχει ανάγκη κάθε γκολ. Καθώς είναι ζωτικής σημασίας για τους Ερυθρόλευκους να παραμείνει κεφάτος και να πιέσει τον εαυτό του, ώστε να δείξει σε μεγαλύτερη διάρκεια την πραγματική του αξία.

Στο παιχνίδι με τον Λεβαδειακό υπήρξαν κι άλλα πρόσωπα που έδειξαν πράγματα. Ο Ματιέ Βαλμπουενά έδωσε ακόμη μία παράσταση εμπειρίας και ποιότητας. Ο Σισέ «εξήγησε» σε όλους γιατί είναι ο κορυφαίος στόπερ στην Ελλάδα. Ο Ρέαμπσιουκ έδειξε ότι μάλλον έχει 4 πνευμόνια. Ο Κρίστινσον επιβεβαίωσε ότι η κακή εμφάνιση στη Λιβαδειά ήταν μια άτυχη στιγμή. Ο Ανδρούτσος αξιοποίησε στο έπακρο την ευκαιρία. Σε αντίθεση με τον Ονιεκούρου, που για ακόμη ένα παιχνίδι, αν και το πάλεψε και προσπάθησε, δεν μπόρεσε να κάνει τη διαφορά.

Ωστόσο, η πιο σημαντική ιστορία του αγώνα με τον Λεβαδειακό, είχε ονοματεπώνυμο: Μάντι Καμαρά. Ο πρωταγωνιστής των ημερών για τον Ολυμπιακό. Και όχι μόνο. Με τον αποκλεισμό του από την Εθνική Γουινέας και την απουσία του από το προσεχές Κόπα Αφρικα, να αποτελεί ένα τεράστιο σοκ για τον ίδιο. Ένα «χαστούκι» από εκείνα που συχνά μπορεί να «ρίξουν» έναν ποδοσφαιριστή. Αλλά που συχνότερα, αποτελούν «ξυπνητήρι».

Ο Μάντι δεν πίστευε ότι δεν θα εκπροσωπούσε τη χώρα του στα γήπεδα του Καμερούν. Ως ένας εκ των αρχηγών, ήταν βέβαιος ότι θα κληθεί και θα κάνει και τη διαφορά για την ομάδα του. Κι όμως, ο ομοσπονδιακός τεχνικός τον άφησε εκτός. Και του ταρακούνησε το μυαλό, τον εγωισμό, την καθημερινότητα. Ένα ταρακούνημα «βάλσαμο» για τον Ολυμπιακό.

Οποιος παρατήρησε προσεκτικά τον Μάντι Καμαρά στο παιχνίδι με τον Λεβαδειακό, θα είδε διαφορά. Από άποψη απόδοσης, η παρουσία του δεν ήταν κακή. Δεν εντυπωσίασε, αλλά αυτό που έπρεπε να δείξει το έδειξε. Ηταν ορεξάτος. Δεν είχε αυτό το νωχελικό ύφος που μας είχε συνηθίσει τις τελευταίες εβδομάδες. Ετρεξε, έδωσε μάχες, ήταν θετικός σε κάθε κίνησή του. Το… δώρο της Γουινέας, άρχισε να πιάνει τόπο. Τα νεύρα του βγήκαν σε τρέξιμο, μαχητικότητα, συγκέντρωση. Και η διαφορά ήταν εμφανής.

Εάν διατηρήσει αυτή τη στάση, όλοι θα βγουν κερδισμένοι. Εάν το «χαστούκι» του Κόπα Αφρικα τον τσιγκλήσει να βγάλει αντίδραση και να δώσει απαντήσεις, τότε ο… κανονικός Μάντι Καμαρά θα εμφανιστεί στους αγώνες του Ολυμπιακού. Και ο «κανονικός» Καμαρά, δεν είναι ένας ακόμη καλός παίκτης. Είναι ο καλύτερος παίκτης του πρωταθλήματος. Είναι ο παίκτης που κάνει τη διαφορά, σε Ελλάδα και Ευρώπη. Ένα τρομερό σημείο αναφοράς για τους Ερυθρόλευκους.

Εάν διατηρήσει αυτή τη στάση/απόδοση και όχι την εικόνα που είχε έως τώρα, ο Καμαρά και ο Ολυμπιακός έχουν μόνο να κερδίσουν. Είτε ο Αφρικανός μέσος συνεχίσει στον Πειραιά, είτε συνεχίσει σε άλλη ομάδα την καριέρα του, εάν δηλαδή βρεθεί μεγάλη πρόταση για να πωληθεί τον Ιανουάριο…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ