«Φρουρά, φρουρά» και στο ποδόσφαιρο;

«Φρουρά, φρουρά» και στο ποδόσφαιρο;

Κάποιος θα πρέπει να σπάσει το τζάμι στο κουτάκι του συναγερμού…

Στα γήπεδα ή τα δικαστήρια; Με διαιτητές ή δικαστές; Δεν θέλει και πολύ να χαθεί η μπάλα και όπως φαίνεται έχουμε φτάσει στο… όριο.

Θεωρητικά δεν υπάρχει δικαιοσύνη στο ποδόσφαιρο σε ότι έχει να κάνει με την εξέλιξη και το αποτέλεσμα ενός αγώνα, αν και κατά την προσωπική μας άποψη η μπάλα είναι δίκαιη. Δικαστές υπάρχουν όμως και εντός γηπέδου. Αυτοί που αποφασίζουν σε δευτερόλεπτα αν ήταν πέναλτι, αν πέρασε η μπάλα τη γραμμή κι αν υπήρχε οφσάιντ.

Δύσκολος ο ρόλος τους δεν λέει κανείς όχι, όμως το «ευαίσθητο» σημείο είναι όταν τα λάθη τους, αυτά τα ανθρώπινα, είναι προς συγκεκριμένη κατεύθυνση. Αντιθέτως οι δικαστές εκτός αγωνιστικού χώρου έχουν πολύ περισσότερο χρόνο στη διάθεσή τους για να εφαρμόσουν το νόμο, άρα εκ των πραγμάτων βρίσκονται σε πλεονεκτική θέση. Απλά, το εξαιρετικά δυσάρεστο για αυτούς θα είναι αν τους μπερδέψουμε με τους διαιτητές και ο καθένας μας καταλαβαίνει το γιατί.

Στις επόμενες ώρες θα μάθουμε αρκετά… σημαντικά πράγματα. Πρώτα από όλα, αν θα αρχίσει ξανά το πρωτάθλημα. Κοτζάμ συνεδρίαση θα κάνει η Σούπερ Λίγκα για να αποδεχθεί τα προαπαιτούμενα του υπουργού, τα οποία βεβαίως τα έχει ήδη αποδεχθεί, άρα κανείς δεν καταλαβαίνει για ποιο λόγο θα γίνει η σύσκεψη.

Το πρωτάθλημα θα αρχίσει ξανά γιατί δεν μπορεί να γίνει και διαφορετικά και το αμέσως επόμενο ζητούμενο είναι να δούμε και πως θα τελειώσει. Γιατί είναι κι αυτό ένα θέμα και ας μην υπάρχουν άλλα μεταξύ των διεκδικητών του τίτλου «ντέρμπι». Βεβαίως περιμένουμε και τις αποφάσεις της δικαιοσύνης για το ματς του ΠΑΟΚ με την ΑΕΚ. Πρωτίστως θα μάθουμε αν … τελείωσε, πόσο τελείωσε και ποιες θα είναι οι ποινές στους άμεσα εμπλεκόμενους της διακοπής.

Υπό κανονικές συνθήκες αναμένεται να διαφοροποιηθεί η κατάσταση στο ρετιρέ της βαθμολογίας αλλά ποιος ξέρει αν αυτό θα είναι για… καλό; Ουδείς μπορεί να γνωρίζει τι μας… ξημερώνει αφού όλο και κάποιοι θα… διανυκτερεύουν για να τυπώσουν εισιτήρια.
Σε αυτές τις δύσκολες στιγμές θα πρέπει άπαντες να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων, χωρίς όμως να μπορεί κανείς από εμάς να είναι βέβαιος για αυτό. Οι «αφορμές» είναι πολλές, συνεπώς η δυσπιστία είναι απόλυτα δικαιολογημένη και αυτό είναι ότι το χειρότερο θα μπορούσε να συμβεί.

Ακόμη όμως και τώρα μπορεί να σωθεί η παρτίδα. Αρκεί να υπάρξει η βούληση από αυτούς που αποφασίζουν. Θα το έχουν καταλάβει άλλωστε ότι η μέθοδος που ακολούθησαν τους οδήγησε στο αδιέξοδο, συνεπώς δεν υπάρχει άλλη επιλογή για όποιον θέλει να βοηθήσει από το να σπάσει το τζάμι στο κουτάκι του συναγερμού.

Τι άλλο μπορούν να περιμένουν; Στη βουλή ακούμε όλο και πιο συχνά τον τελευταίο καιρό την κραυγή «φρουρά, φρουρά», αλλά για το ποδόσφαιρο ποιόν θα πρέπει να φωνάξουμε;

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ