Καλοκαιρινή μεταγραφή… Ιανουαρίου για τον Ολυμπιακό!

Καλοκαιρινή μεταγραφή… Ιανουαρίου για τον Ολυμπιακό!

Ο Δημήτρης Πινακάς επέστρεψε στις υποχρεώσεις του Ολυμπιακού, απολογήθηκε, έπαιξε για πρώτη φορά και άρχισε ξανά από την... αρχή την καριέρα του στον Ολυμπιακό.

Ο Ολυμπιακός δεν κάνει εκπτώσεις όταν θέλει να αποκτήσει έναν ποδοσφαιριστή. Και αυτό δεν ισχύει μόνο τις διεθνείς μεταγραφές, αλλά και εκείνες που κάνει εντός συνόρων. Η περίπτωση του Δημήτρη Πινακα, είναι μία από τις πλέον ενδεικτικές. Οι Ερυθρόλευκοι πλήρωσαν σχεδόν 1,5 εκατομμύριο για τον επιθετικό της Λάρισας, που πέρυσι έκανε θραύση στη Super League (25 συμμετοχές, 7 γκολ).

Η απόκτησή του ολοκληρώθηκε καθώς όλοι στον Πειραιά συμφωνούν πως ο 20χρονος (01/09/2001) επιθετικός, έχει ταλέντο και στοιχεία που μπορούν να τον καταστήσουν σημαντικό παίκτη για τον Ολυμπιακό τα επόμενα χρόνια. Η ένταξή του αρχικά στην ομάδα Β’, έγινε με σκοπό να πάρει παιχνίδια, να εξελιχθεί και παράλληλα να ανεβαίνει στην πρώτη ομάδα για προπονήσεις υπό τις οδηγίες του Πέδρο Μαρτίνς.

Κι όμως, το πλάνο ανατράπηκε. Ο λόγος; Ο νεανικός παρορμητισμός του Πινακά δεν τον βοήθησε να αντιληφθεί την τεράστια ευκαιρία που ανοιγόταν μπροστά του. Και για αυτόν τον λόγο πέρασε ένα διάστημα… αλλαγής νοοτροπίας. Αλλαγή απαραίτητη, για κάθε ποδοσφαιριστή που θέλει να έχει βλέψεις στον χώρο. Διότι το ταλέντο και η ποιότητα μόνο, δεν φτάνουν.

Ο Πινακάς κατάλαβε το λάθος του. Παιδί είναι, άλλωστε, η νιότη πολλές φορές δημιουργεί εκρηκτικές καταστάσεις και συμπεριφορές που δεν είναι πρέπουσες. Ο νεαρός επιθετικός το κατάλαβε. Μέσα από αυτή τη διαδικασία δείχνει να ωρίμασε και να άλλαξε. Μάλιστα, η απολογία του, μπροστά στην ομάδα, αλλά και στη διοίκηση, δείχνει πολλά για την επόμενη ημέρα του στον Ολυμπιακό.

Οι Ερυθρόλευκοι θέλουν να βοηθήσουν τον Πινακά, όπως θέλουν να βοηθήσουν και να εξελίξουν όλους τους ποδοσφαιριστές τους. Στη δική του περίπτωση, θέλουν να προστατεύσουν και την επένδυσή τους. Μια επένδυση που δείχνει ότι ο σύλλογος τον πιστεύει. Και ότι ο ίδιος θα πρέπει να εκμεταλλευτεί όλα τα προνόμια που έχει κάποιος ποδοσφαιριστής που φοράει την ερυθρόλευκη φανέλα. Διότι στους παίκτες του Ολυμπιακού, είτε της πρώτης είτε της δεύτερης ομάδας, παρέχονται τα πάντα. Από προπονητικές εγκαταστάσεις και υλικό, μέχρι ό,τι χρειαστούν.

Το μόνο που έχει να κάνει ο Πινακάς, από τη στιγμή που την Τετάρτη έκανε την πρώτη του επίσημη συμμετοχή με τον Ολυμπιακό (σ.σ. κόντρα στην Αναγέννηση Καρδίτσας), είναι να δουλέψει ακόμη πιο σκληρά. Να παλέψει για να αποδείξει ότι έχει την ποιότητα, το ταλέντο, την προσωπικότητα να εξελιχθεί σε παίκτη, όχι μόνο της δεύτερης, αλλά της πρώτης ομάδας του Ολυμπιακού.

Ο Πινακάς μπορεί να είναι καλοκαιρινή μεταγραφή για τον Ολυμπιακό, αλλά όλα δείχνουν ότι θα εξελιχθεί σε μεταγραφή… Ιανουαρίου. Καθώς εάν δείξει μέσα στον αγωνιστικό χώρο αυτά που μπορεί να κάνει, τότε οι πρωταθλητές θα έχουν κερδίσει έναν σημαντικό παίκτη. Ελληνα και με προοπτική για πιο σημαντικά πράγματα.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ