Θωμάς Μαύρος, κορυφαίος για μια ακόμα φορά!

Θωμάς Μαύρος, κορυφαίος για μια ακόμα φορά!

Με την χειρονομία και την φράση του ο Μαύρος πέτυχε ένα ακόμα υπέροχο γκολ. Το καλύτερό του, ίσως…

Μια ολόκληρη μέρα ρωτούσα το Νόνι Λίμα που τους είχε συμπαίκτες στον Πανιώνιο. Τη γνώμη του ο Νόνι, μου την είχε πει από την αρχή. Κι αφού δεν συμφωνούσε με την δική μου, λες κι εγώ θα μπορούσα να ξέρω καλύτερα, τον ρωτούσα για απίθανες λεπτομέρειες μέχρι να καταλήξω καλά και σώνει στο συμπέρασμα που είχα από την αρχή.

Αν και μεγάλωσα… με τα γκολ του Νίκου Αναστόπουλου (φράση που χρησιμοποιεί ο ίδιος) έτρεφα πάντα μια απεριόριστη εκτίμηση στον ΘωμάΜαύρο. Σε αυτό τον σπουδαίο επιθετικό. Παίκτης προικισμένος με φοβερή δύναμη, ευστροφία και αντίληψη του χώρου. Οσο κι αν λατρεύει κανείς τον Νίκο Αναστόπουλο δεν μπορεί να μην υποκλιθεί στο μεγαλείο του δεινού σκόρερ Θωμά Μαύρου. Η λατρεία που του έχουν οι παλιότεροι οπαδοί της ΑΕΚ είναι απολύτως δικαιολογημένη.

Στα δικά μου μάτια συγκροτεί την «Αγία Τριάδα» της Ενωσης μαζί με τον Κώστα Νεστορίδη και τον Μίμη Παπαϊωάννου. Σπουδαίοι παίκτες πέρασαν κι άλλοι από την Ενωση. Κανένας όμως δεν είχε το χάρισμα του ασύγκριτου Θ(ε)ωμά να την στέλνει στα δίχτυα με όλους τους τρόπους όπου κι να βρισκόταν, από όποιο σημείο του γηπέδου και να ξεκινούσε την προσπάθειά του.

Μια φορά θυμάμαι, έχει ξεκινήσει από τον κέντρο και παρά την προσπάθεια του Σταύρου Παπαδόπουλου να τον σταματήσει ακόμα και κρατώντας του την φανέλα, άντεξε όρθιος μέχρι που βρέθηκε απέναντι στον Σαργκάνη και τον πλάσαρε. Παίκτης που στα τριάντα εφτά του χρόνια γύρισε στον Πανιώνιο και βγήκε πρώτος σκόρερ, σου δίνει να καταλάβεις την κλάση του αλλά και την δουλειά που κάνει για να κρατιέται σε τόσο ψηλό επίπεδο. Φεύγαμε από την προπόνηση κι αυτός έμενε μόνος στο γυμναστήριο για να κάνει βάρη, μου έλεγε ο Λίμα.

Θα αναρωτηθεί ο αναγνώστης τι νόημα έχει τώρα αυτό το κείμενο. Το γράφω με αφορμή τη γνωστοποίηση ότι ο Θωμάς Μαύρος δίνει στην ΑΕΚ για το νέο γήπεδο τη φανέλα που φόρεσε όταν κλήθηκε στην Μικτή Κόσμου και το αργυρό παπούτσι που κέρδισε το 1979. Κυρίως όμως η φράση του «όλα όσα κατακτήσαμε τα οφείλουμε στην ΑΕΚ».

Μεγάλη κουβέντα από έναν πολύ μεγάλο παίκτη. Ο μεγάλος Μαύρος δεν την είπε για να πουλήσει ΑΕΚοφροσύνη. Τι ανάγκη έχει να το κάνει άλλωστε. Την είπε γιατί την αισθάνεται. Κι είναι πολύ ωραίο σε εποχές που οι ομάδες έχουν μεταβληθεί σε κέντρα διερχομένων ποδοσφαιριστών να έρχεται ο κορυφαίος Θωμάς Μαύρος να μας θυμίσει οι «σημαίες» παίρνουν το σωστό νόημα όταν στέκονται στον ιστό τους. Οταν αναγνωρίζουν ότι δόξα τους μεγαλώνει όταν την μοιράζονται…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ