Η μεγάλη δοκιμασία του Γιαννίκη

Η μεγάλη δοκιμασία του Γιαννίκη

Τριπλή μάχη με τον ΠΑΟΚ, επίσκεψη στο Φάληρο. Ερχονται δύσκολες αποστολές για την ΑΕΚ και τον Αργύρη Γιαννίκη.

Δεν πάει πολύς καιρός από την ήττα -σοκ του Ολυμπιακού Σταδίου. Εκεί που η ΑΕΚ επιβεβαίωσε τον… κανόνα των Χριστουγέννων, χάνοντας με 2-1 από τον ΟΦΗ.

Μια ήττα που «πόνεσε» τους πάντες στον «κιτρινόμαυρο» οργανισμό, καθώς άφησε τον Δικέφαλο 11 ολόκληρους βαθμούς πίσω από την κορυφή του ελληνικού πρωταθλήματος και τον Ολυμπιακό. Ενα αποτέλεσμα, που επανέφερε την εσωστρέφεια και τον προβληματισμό στην πόρτα της ΑΕΚ. Και πριν προλάβουν να μαζευτούν τα πρώτα… σύννεφα πάνω από το κεφάλι του Αργύρη Γιαννίκη, η Ένωση έσπευσε να ανακοινώσει την ενεργοποίηση της οψιόν ανανέωσης ως το 2024. Μια κίνηση, που λαμβάνει και μορφή ψήφου… εμπιστοσύνης από τον Δημήτρη Μελισσανίδη.

Γιαννίκης – «Ευχαριστώ τον Μελισσανίδη για την στήριξη, θα γίνουν αλλαγές» | to10.gr

Βεβαίως, ο Έλληνας κόουτς γνωρίζει καλά, πως τα πάντα ενδέχεται να αλλάξουν ανά πάσα στιγμή. Η ΑΕΚ έχει μπροστά της ένα… βουνό να ανέβει. Η κλήρωση του Κυπέλλου Ελλάδος, μόνο καλή δε θεωρείται για τον Δικέφαλο.

Συναπάντημα με τον ΠΑΟΚ στα προημιτελικά και (κατά πάσα πιθανότητα) ραντεβού με τον Ολυμπιακό στα ημιτελικά του θεσμού. Εύλογα, αντιλαμβάνεται κανείς, πως ο στόχος του Κυπέλλου για την Ένωση είναι στρωμένος με… αγκάθια.

Οι «κιτρινόμαυροι» έχουν έναν Γολγοθά το επόμενο δίμηνο και η λέξη «ντέρμπι» θα χρησιμοποιηθεί συχνά στα αποδυτήρια. Στην δεύτερη αγωνιστική (9/1) μετά την επανέναρξη του πρωταθλήματος, η ΑΕΚ θα φιλοξενήσει τον ΠΑΟΚ στο Ολυμπιακό Στάδιο (με μόλις 1000 οπαδούς στις εξέδρες), ενώ μέσα στον Γενάρη, είναι προγραμματισμένες και οι δυο μάχες των δυο ομάδων για τα προημιτελικά του Κυπέλλου. Τρία ντέρμπι με τους «ασπρόμαυρους» σε διάστημα ολίγων ημερών για την ΑΕΚ, κόντρα στον Ραζβάν Λουτσέσκου που αποτελεί και κακό δαίμονα για τον σύλλογο. Τρία ματς, που θα κρίνουν πολλά και για τον Αργύρη Γιαννίκη.

Φυσικά, οι δοκιμασίες δεν σταματούν στον… ΠΑΟΚ, με την Ένωση να επισκέπτεται το «Βικελίδης» (2/2) για τον αγώνα με τον Άρη, αλλά και το «Γεώργιος Καραϊσκάκης» για το μεγάλο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό (13/2). Παράλληλα, μέσα στο «φορτωμένο» πρόγραμμα του Φλεβάρη, είναι πολύ πιθανό, να προκύψει και η διπλή μονομαχία με τους «ερυθρολεύκους» για τα ημιτελικά του Κυπέλλου.

Το 2ο22 βρίσκεται προ των πυλών, με τις δοκιμασίες που έρχονται για την ΑΕΚ σε πρωτάθλημα και Κύπελλο να είναι πολλές και δύσκολες. Η τύχη γύρισε την… πλάτη στην Ένωση, με τον Αργύρη Γιαννίκη να έχει να διαχειριστεί συνεχόμενα ντέρμπι, μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα. Με τον καλύτερο τρόπο και στο κατάλληλο timing, οι άνθρωποι του Δικεφάλου εκδήλωσαν έμπρακτα την στήριξή τους στο πρόσωπο του Έλληνα τεχνικού, αλλά το επόμενο δίμηνο, ενδέχεται να κρίνει πολλά.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ