Πώς του τη VARεσε έτσι του Γιοβάνοβιτς;

Πώς του τη VARεσε έτσι του Γιοβάνοβιτς;

Θα ήταν ολέθριο από μια άδικη ήττα να βυθιστεί ο Παναθηναϊκός στην αμφισβήτηση και την εσωστρέφεια.

Δυο λάθη έκριναν την αναμέτρηση στον Βόλο. Το πρώτο το έκανε ο Ιβάν Γιοβανοβιτς. Είναι από εκείνα που συχνά κάνουν οι προπονητές. Αντί να βάλει στο ματς τον αναπληρωματικο του Χουανκαρ, προτίμησε να ανακατέψει την άμυνα του βάζοντας τον Κωτσιρα δεξιά και πηγαίνοντας τον Σαντσες αριστερά. Το αποτέλεσμα ήταν να κάνει ο Κωτσιρας δώρο το πρώτο γκολ του Βόλου και ο Σαντσες να αποβληθεί λίγο πριν τελειώσει το πρώτο ημίχρονο. Κάνε με σοφό να σε κάνω πλούσιο που λέει και μια παροιμία.

Το δεύτερο λάθος το έκανε ο διαιτητής με την αποβολή του Σαντσες. Περισσότερο μοιάζει ότι ταίριαζε να αποβληθεί ο Σαρμιεντο και λιγότερο ο μπακ του Παναθηναϊκου. Κι είναι εντυπωσιακό που ούτε το var δεν διόρθωσε το σφύριγμα. Αυτό είναι που προκάλεσε την οργή των πράσινων και την άρση εμπιστοσύνης στον Κλάτενμπεργκ. Διότι αν είναι να έρχονται ξένοι διαιτητές και να τα κάνουν χειρότερα από τους δικούς μας, ζήτω που καήκαμε.

Από την άλλη, ο Βόλος διαθέτει έναν σέντερ φορ που δεν αφήνει τίποτα να πέσει κάτω. Δύο λάθη δύο γκολ και πρώτος σκόρερ ο Ολλανδός στο πρωτάθλημα. Μια ψύχραιμη αποτίμηση τους ματς μας οδηγεί στο συμπέρασμα ότι αποτυπώθηκε εκ νέου η αγωνιστική άνοδος των πράσινων. Στα πρώτα τριάντα, τριάντα πέντε λεπτά ήταν σε θέση οδηγού δημιουργώντας και χάνοντας ευκαιρίες να βάλουν γκολ και να βρεθούν σε θέση οδηγού. Είχαν περιορίσει τον Βόλο σε παθητικό ρόλο αλλά κάπου εκεί ήρθαν το τραγικό λάθος που εκμεταλλευτηκε ο Φαν Βεερτ και η αποβολή. Μοιραία η εικόνα του παιχνιδιού άλλαξε και ανατραπηκαν οι αγωνιστικές ισορροπίες.

Ο Κοτνικ κάτω από τα δοκάρια και ο Γκουλεν στο κέντρο της άμυνας που κρατούσαν όρθιο τον Βόλο, πήραν ανάσες μέχρι να τα ξαναμουσκεψουν οι αμυντικοί του τριφυλλιού και να περάσει ο Φαν Βεερτ την μπάλα από τη μύτη της βελόνας. Βρίσκω ολεθριο σφάλμα για τους πράσινους αν αλλάξουν ρότα μετά την ήττα στον Βόλο. Δεν υπογράφεις συμβόλαιο με τη νίκη επειδή παίζεις καλύτερα από τον αντίπαλο. Ηττα μετά από το ντέρμπι με την ΑΕΚ από μια καλή ομάδα. Κανένας δεν θα εντυπωσιαζόταν με το 3-1, αν το παιχνίδι γινόταν πριν το Νοέμβρη. Από τότε έχει να σταυρώσει νίκη ο Βόλος αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι έγινε κακή ομαδα. Μάλιστα, στον βαθμό που της δίνεις το δικαίωμα θα το αξιοποιήσει.

Δεν βγαίνει εκτός πορείας ο Παναθηναϊκός επειδή έχασε εκτός έδρας από μια καλή ομάδα. Θα βγει αν δεν ασχοληθεί και με τα αγωνιστικά ζητούμενα της ήττας. Την αδυναμία του να σκοράρει όταν καταφανώς υπερείχε και τα τραγικά λάθη που ενίοτε κάνει στα μετόπισθεν. Κι αυτός, όπως και ανταγωνιστές του για τα ευρωπαϊκά εισιτήρια έχουν να χάσουν κάμποσους βαθμούς ακόμα…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ