«Δεν θα κάνουμε μεταγραφές απλά για να κάνουμε»

«Δεν θα κάνουμε μεταγραφές απλά για να κάνουμε»

Μετά το ευχάριστο διάλειμμα στο φινάλε της καλοκαιρινής μεταγραφικής περιόδου, φαίνεται πως η ΑΕΚ επανέρχεται στις... εργοστασιακές ρυθμίσεις.

Στον πλανήτη ΑΕΚ σπάνια θα βρεθεί κάτι να σε εκπλήξει, ευχάριστα τουλάχιστον, γιατί από δυσάρεστα να φάνε κι οι κότες. Μία λοιπόν ευχάριστη έκπληξη ήταν αυτή στο φινάλε της καλοκαιρινής μεταγραφικής περιόδου. Με τον κόμπο να έχει φτάσει στο χτένι αφού είχε προηγηθεί και ο ιστορικός ευρωπαϊκός αποκλεισμός από τον Ιούλιο η Ένωση έκανε ένα ντεμαράζ και απέκτησε κάποιες από τις σημαντικότερες μονάδες του «κιτρινόμαυρου» ρόστερ.

Δεν ήταν αποτέλεσμα κάποιας τρομερής προεργασίας, μην κοροϊδευόμαστε. Καθοριστικός υπήρξε και ο παράγοντας τύχη όπως στις περιπτώσεις των Τσούμπερ και Γέβτιτς για παράδειγμα όπου μέσω του ίδιου μάνατζερ προχώρησαν μέσα σε λίγες μέρες και οι δύο. Δεν είναι κακό αυτό, ίσα ίσα. Παρά τις 14 μεταγραφές που εν τέλει έκανε η ΑΕΚ βέβαια, σύντομα φάνηκε πως υπάρχουν κενά στο ρόστερ τα οποία δεν καλύφθηκαν το καλοκαίρι.

Ως ένα σημείο λογικό, αν αναλογιστεί κανείς πως ουσιαστικά έπρεπε να δημιουργηθεί μία ομάδα (σχεδόν) από το μηδέν. Κενά που βάσει των ρεπορτάζ φάνηκε πολύ σύντομα να κατανοούν και οι ίδιοι οι άνθρωποι της ομάδας. Ειδικά αυτό στη μεσαία γραμμή, θα το παρατηρούσε και κάποιος που δεν έχει ιδιαίτερη επαφή με το σπορ, πόσω μάλλον εκείνοι που είναι η δουλειά τους.

Και φτάνουμε σήμερα 10 Ιανουαρίου με την ΑΕΚ που «καίγεται» για τουλάχιστον μία προσθήκη στη μεσαία γραμμή, όχι απλά να μην έχει πάρει παίκτη, αλλά να μην είναι καν σε προχωρημένες επαφές με κάποια περίπτωση. Έχοντας φάει το 1/3 του μήνα, για παίκτη που κανονικά θα έπρεπε να έχει ο Αργύρης Γιαννίκης στα Σπάτα από την… Πρωτοχρονιά.

Και επειδή όπως είπαμε και στην αρχή, στον πλανήτη ΑΕΚ τίποτα δεν σε εκπλήσσει, ο κόσμος της ομάδας έχει αρχίσει να το βλέπει να έρχεται. Ποιο; Το αγαπημένο σλόγκαν των τελευταίων ετών στο Μαρούσι. «Δεν θα κάνουμε μεταγραφές απλά για να κάνουμε». Το οποίο σε πολύ απλά ελληνικά, λέει με έμμεσο τρόπο πως, «δεν θα κάνουμε μεταγραφές». Δεν είναι ένα, δεν είναι δύο τα παραδείγματα.

Για να είμαστε δίκαιοι βέβαια, η ΑΕΚ αυτή τη φορά προειδοποίησε. Σε εκείνη τη διαρροή λίγες μέρες πριν το φινάλε του 2021 είχε ξεκαθαρίσει πως τα οικονομικά δεδομένα στην ομάδα είναι δύσκολα λόγω των εσόδων από την Ευρώπη που δεν υπάρχουν, λόγω των μεταγραφών που έγιναν το καλοκαίρι και φυσικά λόγω του γηπέδου και των εργασιών στα Σπάτα που βρίσκονται σε εξέλιξη. Μην ξεχνάμε σε όλα αυτά και την καμπάνα που έσκασε από την UEFA.

Πράγματα που κανείς δεν αμφισβητεί πως ισχύουν. Έξι μήνες πριν η ομάδα μπει όμως στην «Αγιά Σοφιά», εκεί που θα πρέπει κατά τα λεγόμενα των ίδιων των ανθρώπων της ΑΕΚ, αλλά και του Δημήτρη Μελισσανίδη να παρουσιαστεί πανίσχυρη και αντάξια του νέου της γηπέδου, αυτά δεν ηχούν και πολύ καλά στα αυτιά του ΑΕΚτζή ο οποίος δεν θα ήθελε να δει το χιλιοπαιγμένο έργο των τελευταίων ετών να επαναλαμβάνεται.

Χρόνος υπάρχει ακόμη, έστω κι αν έχει ήδη χαθεί πολύτιμος. Ας περιμένουμε να δούμε τι θα δούμε μέχρι τέλος Ιανουαρίου, με την ελπίδα να πέσουμε έξω όσοι φοβόμαστε πως ό,τι συνέβη το καλοκαίρι ήταν απλά μία αναλαμπή.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ