Εκεί ψηλά υπάρχει «θέμα»

Εκεί ψηλά υπάρχει «θέμα»

Στον Άρειο Πάγο «σχόλασε» η κατασκευασμένη και άκρως υποστηριγμένη προπαγανδιστικά «εγκληματική» - «Καμένη» και αυτή η προσπάθεια στην αρχή της επόμενης που στήθηκε την κατάλληλη στιγμή με την διαφορά όμως πως τώρα όλοι ξέρουν, όλοι καταλαβαίνουν.

Τώρα όλοι ξέρουν, όλοι καταλαβαίνουν έγραφα την περασμένη Κυριακή. Όλοι ξέρουν και όλοι καταλαβαίνουν πως έχει στηθεί εδώ και καιρό μια οργανωμένη προσπάθεια ευθείας επίθεσης κατά του Ολυμπιακού και του Μαρινάκη. Με στόχο έναν και μοναδικό. Να τον «λερώσουν», να του κολλήσουν τις «στάμπες» που επιθυμούν, να τον διασύρουν και να τον κρατούν όμηρο.

Από την ίδια την Κυβέρνηση που όπου βρεθεί και όπου σταθεί εξαπολύει επίθεση στον Ολυμπιακό και τον διοικητικό του ηγέτη με την αμέριστη συμπαράσταση μιας «βιομηχανίας» προπαγάνδας που φροντίζει για την… επικοινωνία. Όπως ο Υφυπουργός Αθλητισμού που την Παρασκευή δήλωσε πως είναι πολιτική απόφαση του Ολυμπιακού να μην υπογράψει το έγγραφο που είχε ζητήσει για την επανέναρξη του πρωταθλήματος. Δεν είχε προφανώς διαβάσει ο κ. Βασιλειάδης την επιστολή του Ολυμπιακού που τόνιζε πως υπό τις παρούσες συνθήκες δεν συναινεί ζητώντας Δ.Σ. της Λίγκας. Το οποίο έγινε την Δευτέρα, έδωσε την συγκατάθεση του και το θέμα προχώρησε. Μάλλον θα άλλαξε η Κυβέρνηση το Σαββατοκύριακο για να συναινέσει ο Ολυμπιακός και να… δικαιωθεί ο Υφυπουργός στα περί πολιτικών αποφάσεων των ερυθρολεύκων.

Μια διαδικασία λοιπόν που κορυφώθηκε τα τρία τελευταία χρόνια με την Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ με κάθε λογής επιθέσεις στην λογική «πες, πες, όλο και κάτι θα μείνει». Οι διώξεις προς το πρόσωπο του Βαγγέλη Μαρινάκη είχαν ένα και μόνο σκοπό. Να τον κρατήσουν «όμηρο», να τον πλήξουν και συνάμα να στιγματίσουν μαζί τον κορυφαίο σύλλογο της χώρας.

Παρακολουθούσα την συνέντευξη του Υπουργού Άμυνας Πάνου Καμμένου στον ΑΝΤ1. Του προέδρου των ΑΝΕΛ που με επίσημη ανακοίνωση του κόμματος του είχε χαρακτηρίσει «εγκληματική ομάδα» τον Ολυμπιακό.

Ξέχωρα από την… καθιερωμένη επίθεση στον Βαγγέλη Μαρινάκη ο Υπουργός είπε: «Δεν έχει σχέση ο Ολυμπιακός με τον Μαρινάκη» επιδιώκοντας να διαχωρίσει ανεπιτυχώς βεβαίως τον Ολυμπιακό με τον Μαρινάκη. Προφανώς… ξεχνάει πως ο Μαρινάκης είναι ο μεγαλομέτοχος του Ολυμπιακού. Έρχονται εκλογές όμως και προσπαθεί να τα… μαζέψει ο Υπουργός Άμυνας λες και οι οπαδοί του Ολυμπιακού έχουν… Αλτσχάιμερ. Αλήθεια όμως όταν έκανε τα κωλοδάχτυλα σε ποιους απευθυνόταν; Μήπως στους οπαδούς του Ολυμπιακού;

Αλλά το θεματάκι της «εγκληματικής» σχόλασε, και ο Υπουργός «παίζει μπάλα», για να βάλουμε ποδοσφαιρική ορολογία στην κουβέντα, τώρα με την υπόθεση του Noor1. «Έπαιξε μπάλα» άλλωστε για να φτάσει η υπόθεση εδώ που είναι, τώρα που έφτασε δεν θα παίξει; Κάποια στιγμή στο απώτερο μέλλον βεβαίως λογικά θα θυμηθεί και πάλι τους… οπαδούς του Ολυμπιακού.

Τώρα που το κατασκεύασμα της «εγκληματικής οργάνωσης»… τσακίστηκε μια και καλή είναι λογικό να αρχίσει η αναδίπλωση των εμπνευστών της. Βλέπετε η δίωξη για οποιονδήποτε λόγο γίνετε εύκολα στην Ελλάδα όπως δυστυχώς αποδεικνύεται άλλωστε συνεχώς σε όλα τα επίπεδα. Η «στάμπα» μπαίνει και από εκεί και πέρα ξεκινάει η «βιομηχανία» της προπαγάνδας για να «δέσει το γλυκό», να πετύχει επικοινωνιακά τον βασικό στόχο.

Όταν όμως το θέμα φτάνει ψηλά, εκεί που τα «μου είπαν, σου είπε, του είπε» και τα «εκτιμώ, πιστεύω, άκουσα, νομίζω» όχι μόνο δεν αρκούν αλλά θεωρούνται και εκ του πονηρού χωρίς αποδείξεις, τότε ο γάμος σχολάει…

Όπως «σχόλασε» μια και καλή η υποτιθέμενη εμπλοκή του Βαγγέλη Μαρινάκη στην κατασκευασμένη «εγκληματική οργάνωση» από τον Άρειο Πάγο. Εκεί άλλωστε, στο ανώτατο επίπεδο της δικαιοσύνης μας, δεν βγαίνουν αποφάσεις… ξημερώματα με την απαραίτητη πίεση.

Στον Άρειο Πάγο δεν τολμά κανείς να χρησιμοποιήσει την εξουσία που διαθέτει. Και εκεί τελείωσε μια ακόμη σκευωρία κατά του Μαρινάκη, κατά του Ολυμπιακού. Γιατί μην ξεχνάτε ότι οι… εξυγιαντές μέσω των κατηγοριών που υπήρχαν κατά του μεγαλομετόχου του Ολυμπιακού επεδίωκαν βαρύτατες ποινές και κατά του συλλόγου του Πειραιά.

Το παραμύθι δεν είχε δράκο και έτσι κάπου εδώ τελείωσε και αυτή η ιστορία. Και από την στιγμή που ο Άρειος Πάγος θεωρεί ουσιαστικά απαράδεκτη την παραπομπή του Μαρινάκη για όλες τις κατηγορίες τότε οδηγούμαστε σε ολοκληρωτική δικαίωση.

Θυμίζω απλά πως για κάποιους, πρωτομάστορες της προπαγάνδας, ήταν δεδομένο πως μετά την αναίρεση από τον αντιεισαγγελέα κ. Βουρλιώτη ο Μαρινάκης και οι υπόλοιποι κατηγορούμενοι θα παραπεμφθούν σε δίκη για όλες τις κατηγορίες που τους βάρυναν. Το λες και… λάθος εκτίμηση.

Σε μια υπόθεση που όπως λέει και ο λαός μας «πήγαν για μαλλί και βγήκαν κουρεμένοι». Βεβαίως για να ξέρουμε τι λέμε τον βασικό τους στόχο τον πέτυχαν. Λάσπη έριξαν, λάσπη έπεσε στον Μαρινάκη. Όπως μόνο τυχαίο δεν μπορεί κανείς να πει πως ήταν το τάιμινγκ που ήρθε η νέα ποινική δίωξη (φτου και από την αρχή δηλαδή για να έχουμε να λέμε και να κρατάμε σε ομηρία) λίγες μόνο μέρες πριν καταπέσει σαν χάρτινος πύργος η υπόθεση της «εγκληματικής».

Αλλά ξαναλέω, πλέον όλοι ξέρουν και όλοι καταλαβαίνουν. Όλοι ξέρουν και καταλαβαίνουν τι ακριβώς προσπαθεί να πετύχει η Κυβέρνηση με τους φίλους της και τα ΜΜΕ που τους υπηρετούν.

Όσο ακόμη έχουν την δυνατότητα (για λίγο ακόμη είναι αλήθεια…) θα το παλέψουν. Όσο ακόμη «παίζουν» σε χαμηλό επίπεδο θα δημιουργούν εντυπώσεις.

Όταν όμως και αυτή η υπόθεση ανεβαίνει τα σκαλιά της δικαιοσύνης, πόσο δε μάλιστα αν φτάσει και πάλι στο ψηλότερο, τότε θα χρειάζονται απτές αποδείξεις. Όπως είδαμε να συμβαίνει με την «εγκληματική».

Υ.Γ. Ουδεμία έκπληξη για την απόφαση Σκουτέρη και το -3 του Ολυμπιακού που έμεινε και στην Εφέσεων. Πρώτα από όλα δεν βγήκε ξημερώματα, άρα δεν γινόταν να «πέσει». Δεύτερον στο Μαξίμου δεν υπήρξαν επισκέψεις. Τρίτον κάποια ομάδα στη χρονιά της… πρώην εξυγίανσης όφειλε να τιμωρηθεί για να δείξουμε πως δεν «μασάμε». Ο Ολυμπιακός… έτυχε να είναι αυτή η ομάδα. Σύμφωνα λοιπόν με τον κ. Σκουτέρη καλύτερα να μην ξεκινά ένας αγώνας παρά να γίνονται επεισόδια μετά το τέλος του. Μύθος!

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ