Ο Ολεγκ Ρέαμπτσιουκ 1 χρόνο και 16 ημέρες μετά, μια Πρωτοχρονιά στον αέρα, 55 ματς και ένα «τι έβαλε ο π…»

Ο Ολεγκ Ρέαμπτσιουκ 1 χρόνο και 16 ημέρες μετά, μια Πρωτοχρονιά στον αέρα, 55 ματς και ένα «τι έβαλε ο π…»

Ο Ολεγκ Ρέαμπτσιουκ γίνεται σήμερα 24 ετών και to10.gr κλίνει το γόνυ στον πιο αποφασισμένο «να παίξω στον Ολυμπιακό» παίκτη των τελευταίων ετών.

Ο Ολεγκ Ρέαμπτσιουκ αποκτήθηκε για να αποτελέσει τον βασικό αριστερό μπακ του Ολυμπιακού. Διεκδίκησε ο ίδιος αυτή τη μεταγραφή. Αρνήθηκε να γυρίσει στην Πόρτο, παρά τις πιέσεις. Αρνήθηκε κάθε άλλη προοπτική που του παρουσιάστηκε. Και 31 Δεκεμβρίου του 2020, μπήκε στο αεροπλάνο και πέταξε για την Ελλάδα. Εκανε πρωτοχρονιά στον αέρα, μόνο και μόνο για να κλείσει η μεταγραφή το συντομότερο και να γίνει ποδοσφαιριστής του Ολυμπιακού. Η επιτομή της αποφασιστικότητας.

Σήμερα, έναν χρόνο και 16 ημέρες από εκείνο το ταξίδι του από το Πόρτο στην Αθήνα, ο Ρέαμπτσιουκ γιορτάζει τα 24 χρόνια του (16/01/1998), έχοντας πετύχει ό,τι ήλπιζε όταν αποφάσισε να μπει στο αεροπλάνο και να αλλάξει χρόνο στον… αέρα. Καθιερώθηκε ως ο αδιαπραγμάτευτος βασικός αριστερός μπακ του Ολυμπιακού. Οχι γιατί είναι ο πιο τεχνίτης, ο πιο δημιουργικός, ο πιο ταλαντούχος παίκτης που έπαιξε στη συγκεκριμένη θέση. Αλλά γιατί είναι ο πιο παθιασμένος, ο πιο αποφασισμένος, ο πιο πεισματάρης, ο πιο δουλευταράς.

Ο Ρέαμπτσιουκ, έχοντας βεβαίως την εμπιστοσύνη του προπονητή του και του Ολυμπιακού, αποτελεί σήμερα ένα από τα πιο σημαντικά περιουσιακά στοιχεία των Ερυθρόλευκων. Μέσα σε μόλις 1 χρόνο και 16 ημέρες μετά το ταξίδι του, έχει καταφέρει να αγωνιστεί σε 55 παιχνίδια, περισσότερα από όσα έχει αγωνιστεί σε οποιαδήποτε άλλη ομάδα της καριέρας του. Με βασικό όπλο την ένταση, το πάθος, την ορμή, την προσήλωση στο πλάνο και τον δυναμισμό του, έχει γίνει ένας από τους πλέον αγαπητούς παίκτες στον κόσμο του Ολυμπιακού.

Διότι είναι λανθασμένη η εντύπωση πως ο (κάθε) οπαδός τρελαίνεται μόνο με ποδοσφαιριστές που κάνουν την μπάλα… κομπολόι, που είναι τεχνίτες, μπαλαδόροι και γκολτζήδες. Οχι, αυτός που αγαπάει την ομάδα του, λατρεύει τον παίκτη που σέβεται το δικό του πάθος. Που σέβεται την τρέλα και το ευρώ που στερεί από το σπίτι του. Που σέβεται τη φανέλα και τον σύλλογο και τα δίνει όλα στο γήπεδο. Χωρίς να κλέβει, χωρίς να κατεβάζει το κεφάλι, χωρίς να υπολογίζει αντίπαλο και κούραση.

Ο Ολεγκ Ρέαμπτσιουκ κλείνει σήμερα τα 24 χρόνια του και άκουσε τα χρόνια πολλά από τις δύο οικογένειές του. Από τη μία, την εξ αίματος, τα άκουσε διαδικτυακά. Από την άλλη, την ποδοσφαιρική, τα άκουσε δια ζώσης. Με τον ίδιο και τους συμπαίκτες του να ελπίζουν και να προετοιμάζονται για ένα μεγάλο δώρο γενεθλίων: Τη νίκη επί του Παναθηναϊκού στη Λεωφόρο. Στο πραγματικό ντέρμπι του ελληνικού αθλητισμού.

Ακόμη και η Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία της Μολδαβίας εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία του ευχήθηκε χρόνια πολλά και παράλληλα ετοίμασε και ειδικό βίντεο με ευχές από το τεχνικό επιτελείο της εθνικής ομάδας της χώρας, αλλά και συμπαίκτες του!

Και για να μην ξεχνιόμαστε. Ο Ρέαμπτσιουκ έχει πετύχει ένα γκολ έως τώρα με τον Ολυμπιακό. Εκείνο το «τι έβαλε ο πού… Απίστευτο γκολ ο Μολδαβός» κόντρα στην Αντβερπ…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ