Ούτε να το φανταστούν οι «απέναντι»…

Ούτε να το φανταστούν οι «απέναντι»…

Η μεγάλη διαφορά του Ολυμπιακού από όλες τις υπόλοιπες ομάδες στην Ελλάδα φαίνεται στην αντίδραση του ίδιου του οργανισμού μετά από δύο κακές εμφανίσεις. Και ας είναι στο +9…

Απλά φανταστείτε. Όπου Ολυμπιακός στη φετινή σεζόν βάλτε ΠΑΟ/ΑΕΚ/ΠΑΟΚ. Και για λίγα λεπτά αναρωτηθείτε τι θα γινόταν αν μια εκ των τριών αντιπάλων του Ολυμπιακού ξεκίναγε το 2022 με κακό ποδόσφαιρο και δύο 0-0 στο πρωτάθλημα αλλά διατηρούσε μια μεγάλη διαφορά από τον δεύτερο στο +9, τον τρίτο στο +10 και τον τέταρτο στο +16.

Τι θα ακολουθούσε την επόμενη ώρα/μέρα; Λογικά πανηγυρισμοί για το πώς καταφέρνει να διαχειριστεί τις απώλειες του/της, για το «μέταλλο» της/του και τις αντοχές στην πίεση και διάφορα άλλα κλασικά και εικονογραφημένα.

Σε ποια από τις παραδοσιακές αντίπαλες ομάδες με την διαφορά σε μεγάλες διαστάσεις θα ακολουθούσε group therapy στο προπονητικό κέντρο για τα δύο άσχημα παιχνίδια στο πρωτάθλημα μετά από διακοπές και από ένα επίπονο διάστημα, με την ομάδα «χτυπημένη» ξανά από τον κορωνοϊό και με πέντε ποδοσφαιριστές της απόντες λόγω Κόπα Άφρικα. Σε ποια θα έβγαινε ανησυχία όχι από τους οπαδούς και από τους… γύρω-γύρω αλλά από τον ίδιο τον προπονητή, που είναι 4ο χρόνο στην ομάδα, άκρως επιτυχημένος, και τους παίκτες του;

Σε καμία. Μόνο στον Ολυμπιακό γιατί απλά είναι η διαφορά του με τους υπόλοιπους. Ένα πρωτάθλημα για τους αντιπάλους του Ολυμπιακού αρκεί από μόνο του για να… βγουν στους δρόμους (και καλά θα κάνουν βέβαια), να το γιορτάσουν μήνες και χρόνια πολλές φορές ειδικά όταν συμπληρώνονται δεκαετίες για τέτοια χαρά.

Στον Ολυμπιακό τα δεδομένα είναι διαφορετικά παντού. Για αυτό και το +9 από μόνο του δεν λέει τίποτα. Από την στιγμή που η ομάδα «κλωτσάει» στα δύο ματς του 2022 και παρά τις σοβαρές δικαιολογίες που υπάρχουν όλοι είναι σε «αναμμένα κάρβουνα».

Η διαφορά που τον κάνει κορυφαίο στην χώρα είναι αυτή η ακριβώς. Τι και αν είναι εμφανέστατο (μέχρι αποδείξεως του εναντίου μια και στο ποδόσφαιρο τα πάντα έχουν συμβεί) πως και να μην το θέλει το πρωτάθλημα ο Ολυμπιακός δεν υπάρχει και κανείς άλλος που να μπορεί να το πάρει; Αυτό από μόνο του δεν αρκεί σε αυτό τον σύλλογο. Το ζητούμενο είναι να πηγαίνει πάντα ένα βήμα μπροστά. Και αν δεν μπορεί για διάφορους λόγους να εντοπίζει το πρόβλημα και να δουλεύει με μανία πάνω σε αυτό για να το λύσει.

Κάπως έτσι φτάσαμε στην κουβέντα της Δευτέρας. Οι «απαντήσεις» πάντα δίνονται στο γήπεδο. Το σημερινό ματς μπορεί να μην είναι κριτήριο αλλά είναι μια πρώτη ευκαιρία. Και στην τελική για κάποια παιδιά που θα παίξουν στο Αγρίνιο είναι η ευκαιρία να δείξουν πως μπορούν στον Ολυμπιακό και πως αξίζουν παραπάνω συμμετοχές, να τους δει περισσότερο ο Μαρτίνς. Τέτοια παιχνίδια δημιουργούν νέα δεδομένα. Και προς το καλύτερο και προς το χειρότερο. Αλλά να τριτώσει το κακό μέσα στο 2022 και να γίνει τέτοιο σερί που θα ψάχνουμε τα τεφτέρια μας για να θυμηθούμε παρόμοιο; Δεν έχει γκολ έως τώρα ο Ολυμπιακός, δεν έχει νίκη.

Ας κάνει την αρχή στο Αγρίνιο για να αλλάξει και την ψυχολογία και να βάλει και τις βάσεις για την 4αδα. Το ματς θα είναι έτσι και αλλιώς δύσκολο είτε έπαιζε με βασικούς ο Ολυμπιακός είτε με την «μικτή Ολυμπιακού Α και Ολυμπιακού Β» που αναμένεται να αγωνιστεί.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ