Παναθηναϊκός – Είναι μια καλή ομάδα, αλλά τώρα καλείται να δείξει το «μέταλλό» της

Παναθηναϊκός – Είναι μια καλή ομάδα, αλλά τώρα καλείται να δείξει το «μέταλλό» της

Τα ματς που έρχονται είναι μια καλή ευκαιρία για να δείξει ο Παναθηναϊκός από τι είναι φτιαγμένος.

Δεν του ήταν δύσκολο του Παναθηναϊκού να επιβεβαιώσει και απέναντι στην Αναγέννηση Καρδίτσας πως πλέον είναι μια ομάδα που χαίρεσαι να τη βλέπεις να παίζει ποδόσφαιρο. Από τη στιγμή που ο Γιοβάνοβιτς αποφάσισε να βάλει στο γήπεδο μια ενδεκάδα επί της ουσίας βασικών παικτών (με εξαίρεση τους Διούδη και Σάρλια) και να παίξει φουλ επίθεση, όλα έγιναν απλά.

Ήρθε και το γρήγορο γκολ, ήρθε και ένα δεύτερο σε μικρό χρονικό διάστημα και η σεμνή τελετή έλαβε τέλος. Όχι μόνο του αγώνα. Ολόκληρης της πρόκρισης. Ο Παναθηναϊκός θα παίξει στα ημιτελικά Κυπέλλου, έχοντας την ευκαιρία του για έναν τελικό έπειτα από οχτώ ολόκληρα χρόνια. Και θα πάει στον ημιτελικό ως φαβορί είτε απέναντι στον Άρη, είτε απέναντι στη Λαμία.

Μέχρι να έρθει η ώρα για εκείνα τα παιχνίδια, οι «πράσινοι» καλούνται να βγάλουν ένα πρόγραμμα… φωτιά. Δείχνοντας πια από τι «μέταλλο» είναι φτιαγμένη αυτή η ομολογουμένως πολύ καλή ομάδα που δημιουργεί ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς.

Ποια είναι τα επόμενα τέσσερα παιχνίδια που καλείται σε διάστημα μόλις δύο εβδομάδων να δώσει ο Παναθηναϊκός; Τρία είναι εκτός και μόλις ένα εντός. Παίζει στη Νεάπολη με τον Ιωνικό, στη Λεωφόρο με τον Αστέρα, στην Κρήτη με τον ΟΦΗ, στην Τούμπα με τον ΠΑΟΚ. Ενδιάμεσα απ’ όλα αυτά αγωνίζεται στην Καρδίτσα κι εκεί ίσως να δούμε πλέον εκτεταμένο rotation από τον Γιοβάνοβιτς.

Αν βάλουμε το ντέρμπι  με τον Ολυμπιακό και το ματς με την Αναγέννηση που πέρασε, τότε μιλάμε για τρεις σερί εβδομάδες κατά τις οποίες ο Παναθηναϊκός παίζει συνεχώς Κυριακή – Τετάρτη – Κυριακή. Κι αν εξαιρέσουμε τα δύο παιχνίδια Κυπέλλου, όλα τα υπόλοιπα είναι ματς υψηλής έντασης, με αντιπάλους που διεκδικούν στόχους.

Ο Ιωνικός παίζει για την παραμονή του, Αστέρας και ΟΦΗ διεκδικούν Ευρώπη, ΠΑΟΚ και Ολυμπιακός είναι ντέρμπι άρα έτσι κι αλλιώς αγώνες υψηλού κινήτρου και έντασης. Χωρίς… ανάσα θα πάει έως τα μέσα Φλεβάρη η ομάδα του Γιοβάνοβιτς.

Κι εδώ είναι που καλείται να δείξει το «μέταλλό» της. Να βρει σταθερότητα, να μην έχει σκαμπανεβάσματα στα αποτελέσματα, να πάρει εκτός έδρας νίκες που τόσο πολύ της λείπουν και της στερούν το βήμα παραπάνω. Αν ο Παναθηναϊκός είχε πάρει τα… στοιχειώδως εύκολα εκτός έδρας παιχνίδια του, τώρα θα βρισκόταν πάνω και από την ΑΕΚ και από τον ΠΑΟΚ. Όπως του αξίζει, δηλαδή, βάσει της συνολικής παρουσίας των ομάδων στο γήπεδο και του ποδοσφαίρου που παίζουν.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ