Ο αμετροεπής κ. Λουτσέσκου μάλλον δεν είχε δει το ματς…

Ο αμετροεπής κ. Λουτσέσκου μάλλον δεν είχε δει το ματς…

Είναι άλλο να υπερασπίζεσαι την ομάδα σου και να πουλάς (έστω) οπαδιλίκι κι άλλο να προσβάλεις τον αντίπαλο βλέποντας πράγματα που κάνει άλλος δεν είδε…

Mπορεί κάποιος να είναι καλός προπονητής και αμετροεπής χαρακτήρας ταυτόχρονα. Αν κρίνουμε από τον Ζοζέ Μουρίνιο μπορεί. Σε ότι αφορά τον Ρασβάν Λουτσέσκου ότι είναι αμετροεπής συμφωνούν οι περισσότεροι. Συζήτηση γίνεται για το να είναι πράγματι καλός προπονητής.

Γιατί δεν μπορεί να είσαι καλός προπονητής και να υποστηρίζεις ότι η ΑΕΚ έπαιξε στην Τούμπα σαν μικρή ομάδα που ενδιαφερόταν να μην χάσει. Λες και δεν ήταν στο γήπεδο και του τα διηγήθηκαν άσχετοι τρίτοι, μίλησε αμέσως μετά το ματς ο προπονητής του ΠΑΟΚ.

Η ΑΕΚ δεν θάμπωσε με την απόδοσή της αλλά ούτε αμυντικά έπαιξε ούτε την κυρίευσε ο ΠΑΟΚ στο γήπεδο. Ισα-ίσα έπαιξε με διάθεση να σκοράρει και έχασε ευκαιρίες για να το κάνει. Ισως πιο κλασσικές από εκείνες που έχασε η ομάδα του Λουτσέσκου.

Ότι προς το τέλος του παιχνιδιού άφησε γήπεδο στον ΠΑΟΚ δεν είναι για ψόγο. Κάθε ομάδα που είχε την ρεβάνς στο γήπεδό της θα υιοθετούσε παρόμοια συμπεριφορά. Κατά συνέπεια ο Λουτσέσκου όχι απλά το παρατράβηξε μάλλον το… ξεχείλωσε με τις δηλώσεις του. Σου έδινε να καταλάβεις πως αλλιώς νόμιζε ότι θα κυλήσει το ματς κι αλλιώς κύλησε.

Η ελλιπής ΑΕΚ στάθηκε πολύ καλά στην Τούμπα κυνήγησε το γκολ και τη νίκη κι έφυγε με θετικό αποτέλεσμα. Εννοείται πως πρόκειται απλά για ένα ελαφρύ προβάδισμα και τίποτα περισσότερο. Η πρόκριση παραμένει ανοικτή και για τις δυο ομάδες.

Για την ομάδα του Αργύρη Γιαννίκη υπάρχουν κέρδη και στο ψυχολογικό επίπεδο. Το πρώτο είναι ότι η ΑΕΚ δεν έπαθε στην Τούμπα όσα είχε πάθει στον αγώνα πρωταθλήματος με την ξεγυρισμένη τριάρα και την αγωνιστική εξαφάνισή της. Το δεύτερο είναι ότι παρά τις σημαντικές ελλείψεις της ήταν συμπαγής και καλά οργανωμένη αμυντικά κάτι που μάλλον δεν της «το είχε» ο Λουτσέσκου.

Το τρίτο ότι ο Γέβτιτς είναι παίκτης που αξίζει να παίρνει χρόνο συμμετοχής και όχι κάποια πεντάλεπτα-δεκάλεπτα που του έδινε μέχρι τώρα ο Αργύρης Γιαννίκης. Γρήγορος δεν είναι αλλά έχει την κάθετη πάσα και απειλεί από μέση απόσταση. Ο κόουτς των κιτρινόμαυρων άφησε στον πάγκο τον Πέτρο Μάνταλο και δεν πρέπει να το μετάνιωσε με όσα είδε από την ομάδα του.

Η ΑΕΚ λειτούργησε μεσοεπιθετικά και μάλιστα σε ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι. Σε ένα βαθμό ανατάχτηκε η ψυχολογία της και ο προπονητής της πήρε μια βαθιέ ανάσα. Ο συνάδελφός του ήταν που έχασε την ψυχραιμία του και έκανε αμετροεπείς δηλώσεις. Διότι είναι άλλο να υπερασπίζεσαι την ομάδα σου και να πουλάς (έστω) οπαδιλίκι κι άλλο να προσβάλεις τον αντίπαλο βλέποντας πράγματα που κάνει άλλος δεν είδε…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ