ΠΑΟΚ – ΑΕΚ 0-0 : Ολα στο «μηδέν», όλα ανοιχτά

ΠΑΟΚ – ΑΕΚ 0-0 : Ολα στο «μηδέν», όλα ανοιχτά

Ο ρυθμός και η ένταση δεν έλειψαν στην Τούμπα, ωστόσο το γκολ δεν ήρθε ποτέ και έτσι ΠΑΟΚ και ΑΕΚ έμειναν στο 0-0 και άφησαν ανοιχτούς... λογαριασμούς για τη ρεβάνς του ΟΑΚΑ.

Κλασικές ευκαιρίες, ακυρωθέν γκολ, ένταση, αλλά… χωρίς σκορ. Σε ένα παιχνίδι που είχε πολλά εκτός από το γκολ, ΠΑΟΚ και ΑΕΚ «κόλλησαν» στο 0-0 στην Τούμπα για την πρώτη αναμέτρηση των προημιτελικών του Κυπέλλου Ελλάδος και άφησαν ανοιχτούς λογαριασμούς για τη ρεβάνς του ΟΑΚΑ (25/1) όπου θα κριθεί το εισιτήριο για τους «4».

Τόσο οι γηπεδούχοι, όσο και οι φιλοξενούμενοι, προσπάθησαν να βρουν το μεγάλο γκολ και να «κλέψουν» το παιχνίδι, ωστόσο αυτό δεν έγινε ποτέ και έτσι οι δύο ομάδες έμειναν στο απόλυτο… μηδέν.

Πιο μεγάλες ευκαιρίες για την Ένωση, που είδε να τη σταματάει ο Πασχαλάκης σε δύο τετ α τετ. «Γλίτωσε» τους «κιτρινόμαυρους» ο Μήτογλου στο πρώτο μέρος. Βρήκε δίχτυα ο Τσούμπερ αλλά ακυρώθηκε για οφσάιντ το τέρμα του…

Κατοχή ο ΠΑΟΚ, στην κόντρα η ΑΕΚ

Καλός ο ρυθμός από τα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης, με την ΠΑΟΚ να κυκλοφορεί την μπάλα περισσότερο. Η πρώτη καλή στιγμή ήρθε για τον Δικέφαλο του Βορρά, όταν ο Κούρτιτς δοκίμασε το πόδι του έξω από την περιοχή, βρίσκοντας ωστόσο τον Τσιντώτα σε ετοιμότητα.

Η Ένωση φάνηκε να αλλάσει κάπως το πλάνο της και άρχισε να δίνει την μπάλα περισσότερο στους «ασπρόμαυρους», βρίσκοντας με αυτόν τον τρόπο χώρους στην κόντρα. Έτσι ήρθε και η πρώτη καλή «κιτρινόμαυρη» στιγμή, όταν ο Τσούμπερ βρέθηκε μπροστά από τον Πασχαλάκη, ωστόσο προτίμησε να δώσει τον Γκαρσία που δεν πρόλαβε να κάνει το τελείωμα σε κενή εστία.

Κοντά στο γκολ και οι δύο

Στην ίδια φάση ωστόσο, έφτασαν και οι δύο κοντά στο γκολ. Η ΑΕΚ «έκλεψε» την μπάλα στο μισό του ΠΑΟΚ, ο Τσούμπερ έπαιξε εξαιρετικά στον Γέβτιτς που αφού πέρασε τον Ίνγκασον, βρέθηκε σε θέση βολής με τον Πασχαλάκη που κατάφερε να κάνει εντυπωσιακή επέμβαση, στην καλύτερη στιγμή της αναμέτρησης.

Ο ΠΑΟΚ ωστόσο βγήκε στην κόντρα και αφού αναπτύχθηκε άψογα, ο Ζίβκοβιτς έδωσε στον Αουγκούστο που είδε το πλασέ του να το βγάζει ο Μήτογλου με το… τακουνάκι μπροστά από την εστία του Τσιντώτα!

«Στοπ» από το… σημαιάκι και τον Πασχαλάκη στον Τσούμπερ

Παρότι ο ρυθμός ήταν αισθητά πιο… χαμηλός, ο Στίβεν Τσούμπερ φρόντισε να δώσει και πάλι… ένταση στο παιχνίδι. Ο Ελβετός έκανε ωραία ενέργεια στο 56ο λεπτό, πλάσαρε άψογα και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Πασχαλάκη, ωστόσο μετά από έλεγχο και του VAR το τέρμα δεν μέτρησε και το 0-0 έμεινε.

Λίγα λεπτά αργότερα, ο Τσούμπερ υποδέχτηκε μία τρομερή κάθετη πάσα του Γέβτιτς, ωστόσο αυτή τη φορά παρότι ήταν σε κανονική θέση, έιδε τον Πασχαλάκη να τον σταματά και να κρατάει έτσι το… μηδέν.

Δοκάρι από το… πουθενά για τον ΠΑΟΚ

Λίγο έλειψε να πάρει προβάδισμα από το… πουθενά ο ΠΑΟΚ. Ο Λύρατζης έκανε μία σέντρα-σουτ από τα δεξιά, ο Τσιντώτας… έχασε την πορεία της μπάλας και εκείνη βρήκε στο οριζόντιο δοκάρι της Ένωσης!

Από εκεί και πέρα, βγήκε η κούραση και για τους δύο Δικεφάλους, με το σκορ να μην ανοίγει ποτέ και το 0-0 να μένει μέχρι και το τελικό σφύριγμα της αναμέτρησης…

ΠΑΟΚ: Πασχαλάκης, Ίνγκασον, Κρέσπο, Σιντκλεϊ (71’ Βιεϊρίνια), Λύρατζης, Σβαμπ, Κούρτιτς, Αουγκούστο (77’ Μίτριτσα), Ζαμπά (71’ Μπίσεσβαρ), Ζίβκοβιτς, Άκπομ (77’ Σφιντέρσκι).

ΑΕΚ: Τσιντώτας, Ρότα, Μήτογλου, Τζαβέλλας, Μοχαμάντι, Σιμάνσκι, Σιμόες (90+2’ Σβάρνας), Γέβτιτς (80’ Λε Ταλέκ), Γκαρσία, Τσούμπερ, Ανσαριφάρντ (87’ Χατζισαφί).

 

Το δεκάρι: Ο Αλέξανδρος Πασχαλάκης. Σταμάτησε τους Γέβτιτς και Τσούμπερ στις δύο μεγαλύτερες ευκαιρίες του παιχνιδιού.

Το κλειδί: Οι χαμένες ευκαιρίες της ΑΕΚ. Με ένα γκολ θα είχε αλλάξει όλη την ιστορία…

Γιατί κόουτς: Ο Αργύρης Γιαννίκης. Έκανε την έκπληξη με τον Γέβτιτς και ο Ελβετός έκανε καλό παιχνίδι, αναλαμβάνοντας σχεδόν όλες τις επιθέσεις της ΑΕΚ.

Στον πάγκο: Οι επιθέσεις των δύο ομάδων που δεν μπόρεσαν να σκοράρουν…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ