Αφησε όσα ήξερε και προσαρμόστηκε σε αυτά που βρήκε…

Αφησε όσα ήξερε και προσαρμόστηκε σε αυτά που βρήκε…

Δεν ξέρω αν πρέπει να μιλάμε για αλλαγή αγωνιστικής πλεύσης από τον Αργύρη Γιαννίκη αλλά είναι γεγονός πως η ΑΕΚ φροντίζει, αυτό τον καιρό, περισσότερο τα νώτα της.

Σε δυο κρίσιμα παιχνίδια η ΑΕΚ έκανε κάτι που δεν το συνηθίζει. Είχε πολύ καλή αμυντική συμπεριφορά. Κράτησε την εστία της ανέπαφη κι έτσι πήρε δυο καλά αποτελέσματα. Την ισοπαλία στο ντέρμπι κυπέλλου με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα και τη νίκη εκτός έδρας με τον Ατρόμητο. Μιλάμε για κατάσταση που δεν την είχαμε ξαναζήσει από την ομάδα του Αργύρη Γιαννίκη. Ο κόουτς ίσως βρήκε τον τρόπο να δυναμώσει την άμυνά του. Αυτό έγινε σε συνδυασμό βέβαια με την εγκατάλειψη της τακτικής για πίεση ψηλά σε μεγάλα χρονικά διαστήματα του αγώνα.

Ούτε στην Τούμπα έπαιξε έτσι η Ενωση ούτε στο Περιστέρι. Φρόντισε πρώτα να γίνει συμπαγής πίσω και μετά ενδιαφέρθηκε να βγει μπροστά και ψηλά. Είναι χαρακτηριστικό μάλιστα ότι στο ματς του Περιστερίου, ήταν ο Ατρόμητος που βγήκε πιο επιθετικά στο γήπεδο. Η ΑΕΚ στη συνέχεια ισορρόπησε και πήρε την πρωτοβουλία των κινήσεων επειδή ο Λε Ταλέκ και ο Σιμάνσκι κατάπιαν τον Μουνίθ και τον Μπετινέλι. Δεν ξέρω αν πρέπει να μιλάμε για αλλαγή αγωνιστικής πλεύσης από τον Αργύρη Γιαννίκη αλλά είναι γεγονός πως η ΑΕΚ φροντίζει αυτό τον καιρό περισσότερο τα νώτα της.

Μπροστά έχει την ποιότητα να δημιουργήσει φάσεις για γκολ ακόμα κι να δεν έχει θηριώδη ποσοστά κατοχής. Οι επιθετικοί της με πρώτο τον Λιβάι Γκαρσία έχουν την ταχύτητα αλλά για να λειτουργήσει το πλεονέκτημα χρειάζονται χώροι. Εχω την εντύπωση ότι τώρα είναι που ο Γιααννίκης αρχίζει να προσαρμόζεται σε όσα βρήκε και να μην επιμένει δογματικά στα όσα ήξερε. Σε κάθε περίπτωση αυτό που ζητούν από εκείνον στην ΑΕΚ είναι αποτελέσματα. Στον βαθμό που θα τα φέρνει θα έχει και τον χρόνο να φτιάξει μια ομάδα όπως ξέρει και θέλει. Δεν πρέπει να ξεχνάμε πως οι επιλογές έγιναν το καλοκαίρι όσο κείνος ήταν χωρίς δουλειά στην Γερμανία.

Από την άλλη στο συγκεκριμένο παιχνίδι ο Ατρόμητος ήταν κατώτερος των περιστάσεων. Μάταια ο Ευθύμης Κουλούρης περίμενε να φτάσει σε αυτόν μια πάσα της προκοπής. Ο Βασιλαντωνόπουλος με τον Καστεγιάνο δεν μπορούσαν να ξεμυτίσουν φοβούμενοι τους Τσούμπερ και Λιβάι Γκαρσία. Ο Χαρίσης πάλευε μόνος στη μεσαία γραμμή κι ο Σπιριντόνοβιτς που μπήκε ήταν σαν να μην μπήκε ποτέ. Εκανε την κουταμάρα και ο Μουνίθ με συνέπεια το έργο του Ατρόμητου να γίνει ακόμα πιο δύσκολο.

Υ.Γ Οι φωνές της ΑΕΚ για τον Κλατενμπεργκ είναι μάλλον υπερβολικές. Σχεδόν αδικαιολόγητες για το συγκεκριμένο παιχνίδι. Τόσο που σου δίνουν την εντύπωση που δεν αφορούν αυτό αλλά το επόμενο με τον ΠΑΟΚ για το Κύπελλο. Τον ΠΑΟΚ που έρχεται με φόρα κερδίζοντας σχεδόν σε κάθε του παιχνίδι πέναλτι…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ