Άρης: Οι ευθύνες του αποκλεισμού και η αλλοίωση του αποτελέσματος

Άρης: Οι ευθύνες του αποκλεισμού και η αλλοίωση του αποτελέσματος

H απώλεια του μεγάλου στόχου της αγωνιστικής περιόδου είναι οδυνηρή, όμως, εξίσου σημαντικές είναι οι αποφάσεις που θα ληφθούν για την συνέχεια της, καθώς θα επηρεάσουν και την επόμενη.

Έχοντας παρακολουθήσει τόσα χρόνια χιλιάδες παιχνίδια του Άρη και έχοντας ζήσει απίστευτες στιγμές, θετικές και αρνητικές, νόμιζα ότι τα είχα δει όλα, όμως, ομολογώ ότι ο χθεσινός αποκλεισμός στη Λαμία, ξεπερνάει κάθε προσδοκία. Ο Άρης έμεινε εκτός του μεγάλου στόχου του, χάνοντας δυο πέναλτι και ενώ ήταν καλύτερος σε όλη τη διάρκεια του αγώνα.

Ένα μέρος της πρόκρισης, βέβαια, χάθηκε και στο πρώτο παιχνίδι στο Κλεάνθης Βικελίδης, όταν και η ομάδα δεν έπραξε το αυτονόητο. Δεν πήρε, δηλαδή, ένα σκορ ασφαλείας, που θα της επέτρεπε να πάει χωρίς άγχος στον δεύτερο προημιτελικό.

Η ευθύνη για το τραγικό αποτέλεσμα που είχαν οι δυο προημιτελικοί με την Λαμία και την απώλεια της μεγάλης ευκαιρίας να διεκδικήσει στη συνέχεια τη πρόκριση στον τελικό κόντρα στον Παναθηναϊκό, είναι συνολική. Δε βαραίνει όλους στο ίδιο ποσοστό, αλλά κανείς δεν άμοιρος ευθυνών.

Ευθύνη, λοιπόν, φέρει ο Θόδωρος Καρυπίδης, ο Άκης Μάντζιος και οι ποδοσφαιριστές. Ο πρώτος για τις επιλογές που έκανε, ο Έλληνας τεχνικός γιατί παρά τις αλλαγές που έκανε δεν βρήκε λύσεις και φυσικά οι παίκτες γιατί δεν γίνεται να μην μπορείς να σκοράρεις σε ένα τέτοιο παιχνίδι όπως το χθεσινό. Δεν γίνεται να μην μπορείς να σκοράρεις με δυο πέναλτι.

Το χειρότερο, είναι, επίσης, ότι με την συμπεριφορά του στα δυο παιχνίδια, ο Άρης κάνει να φαίνεται «γραφικός», όποιος αναφέρεται στη φάση του 64ου λεπτού, όπου και υπήρχε, όμως, ξεκάθαρη αλλοίωση αποτελέσματος. Η μπάλα φαίνεται ότι έχει περάσει τη γραμμή, πριν ο Σαράνοφ την απομακρύνει και όμως, ο VAR, ακόμα και αν δεν έχει ξεκάθαρη άποψη, δεν καλεί, καν τον διαιτητή να δει τη φάση.

Η ευθύνη, όπως είπαμε για τον αποκλεισμό είναι συνολική, όμως, η ευθύνη για την επόμενη ημέρα είναι ξεκάθαρα στα χέρια του Θόδωρου Καρυπίδη. Πριν βιαστεί, μάλιστα, κάποιος να πει ότι «τώρα που χάθηκε το κύπελλο, τι να το κάνω», θα πρέπει να σκεφτεί ότι εκτός από τη συμμετοχή στα πλέι οφ και την εξασφάλιση μιας θέσης στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, οι αποφάσεις που θα ληφθούν θα επηρεάσουν και την επόμενη αγωνιστική περίοδο.

Σε ότι αφορά το θέμα προπονητή, μπορεί τη δεδομένη χρονική στιγμή να μην βγαίνει επίσημα κάτι από την ΠΑΕ Άρης, φαίνεται, όμως, πως όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοικτά. Ο Θόδωρος Καρυπίδης, άλλωστε, το τελευταίο χρονικό διάστημα δεν συνηθίζει να παίρνει αποφάσεις εν θερμώ και αυτός ήταν και ο λόγος που άφησε να περάσει η χθεσινή δύσκολη νύχτα. Το μόνο σίγουρο είναι ότι θα πρέπει να γίνουν όλες οι απαιτούμενες κινήσεις, προκειμένου να αλλάξει το κλίμα.

Επαναλαμβάνοντας, γιατί έχει ιδιαίτερη σημασία, ότι κάθε απόφαση που θα ληφθεί για το ποδοσφαιρικό τμήμα, θα επηρεάσει και την επόμενη αγωνιστική περίοδο.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ