Απλά είναι τα πράγματα: ή ποινές ή Grexit…

Απλά είναι τα πράγματα: ή ποινές ή Grexit…

Τα πράγματα είναι περισσότερο απλά από όσο φαίνονται. Η ΦΙΦΑ ετοιμάζεται να μας στείλει εκτός διεθνούς ποδοσφαίρου. Ο λόγος δεν είναι η ανύπαρκτη ΕΠΟ που δεν μπορεί να διευθετήσει τα του οίκου τους. Δεν είναι ότι αδυνατούν να ομονοήσουν οι λεγόμενοι μεγάλοι του ελληνικού ποδοσφαίρου. Είναι ότι δεν πείθεται πως υπάρχει διάθεση να εφαρμόζονται οι […]

Τα πράγματα είναι περισσότερο απλά από όσο φαίνονται. Η ΦΙΦΑ ετοιμάζεται να μας στείλει εκτός διεθνούς ποδοσφαίρου. Ο λόγος δεν είναι η ανύπαρκτη ΕΠΟ που δεν μπορεί να διευθετήσει τα του οίκου τους. Δεν είναι ότι αδυνατούν να ομονοήσουν οι λεγόμενοι μεγάλοι του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Είναι ότι δεν πείθεται πως υπάρχει διάθεση να εφαρμόζονται οι κανονισμοί το ίδιο αυστηρά προς όλες τις κατευθύνσεις. Ο «επιτηρητής» κ. Χούμπελ και οι συνεργάτες του δεν μπορούν να χωνέψουν ότι βγαίνουν αποφάσεις νυχτιάτικα και την άλλη μέρα το γήπεδο είναι γεμάτο. Δεν μπορούν να κατανοήσουν ότι υπάρχει τόσο μεγάλη καθυστέρηση στην απονομή αθλητικής δικαιοσύνης. Θεωρούν ότι καθυστέρηση σημαίνει μαγείρεμα.

Ο πρόεδρος της ΕΠΟ τους επισήμανε πως σε αυτό το θέμα δεν μπορεί να κάνει τίποτα διότι οι δικαστές είναι εν ενεργεία δικαστές και ως εκ τούτου δεν μπορεί να τους επηρεάσει και να τους κατευθύνει. Σε ότι αφορά τον ίδιο όμως. Γιατί κυβερνητικά στελέχη έχουν αυτή την δυνατότητα και αυτό το γνωρίζουν ο Χούμπελ και οι συνεργάτες του. Γνωρίζουν επίσης ότι υπάρχει πολιτική σκοπιμότητα στην καθυστέρηση της απόφασης για τα γεγονότα της Τούμπας.

Συζητούν ήδη ότι η κυβέρνηση επιθυμεί να ολοκληρωθεί το απόγευμα της Τετάρτης η παρουσία κυβερνητικού κλιμακίου στην Θεσσαλονίκη για το Περιφερειακό Συνέδριο που θα μιλήσει ο πρωθυπουργός και μετά να ανακοινωθεί η απόφαση. Μπορεί να τα λένε καλά με τον υφυπουργό Βασιλειάδη αλλά αντιλαμβάνονται πως υπάρχουν πολιτικές σκοπιμότητες που τον υπερβαίνουν. Ένα είναι σίγουρο. Στην ΦΙΦΑ και την ΟΥΕΦΑ περιμένουν την απόφαση του κ. Καποδίστρια για να καταλήξουν σχετικά με την αντιμετώπιση του ελληνικού ποδοσφαίρου. Ότι η ΕΠΟ και ο πρόεδρός της αδυνατούν να επιβληθούν και να διοικήσουν το ξέρουν καλά και το επισήμαναν στον Βαγγέλη Γραμμένο το βράδυ της Τρίτης και το πρωί της Τετάρτης στην Αυστρία.

Ο πρόεδρος της ΕΠΟ που επέστρεψε στην Αθήνα το μεσημέρι της Τετάρτης δεν ήταν σε θέση να τους παράσχει καμιά διαβεβαίωση. Έδειξε μάλιστα ως υπεύθυνη την Σούπερ Λίγκα που αδυνατεί να ρυθμίσει τα του οίκου της και εξάγει τα προβλήματά της πάνω στο σώμα του ελληνικού ποδοσφαίρου. Αυτό ως ένα σημείο αντικατοπτρίζει την πραγματικότητα αλλά συμβαίνει μεταξύ άλλων και γιατί ένας ιδιοκτήτης μεγάλης ΠΑΕ ελέγχει την ηγεσία της ΕΠΟ και παραλύει την λειτουργία της.

Στη ΦΙΦΑ εξετάζουν και το παράδοξο: Να τιμωρήσουν τους συλλόγους με διεθνή αποκλεισμό και να εξαιρέσουν τις Εθνικές Ομάδες. Ο Βαγγέλης Γραμμένος βρέθηκε σε πολύ δύσκολη θέση απέναντι στον Χούμπελ. Το ελληνικό ποδόσφαιρο σε ακόμα χειρότερη…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ