Και τώρα πιάστε τον!

Και τώρα πιάστε τον!

Ο Ολυμπιακός δεν λύγισε στην Τούμπα και πλέον έχει την δυνατότητα να εξαφανιστεί από τους διώκτες του.

Ο Ολυμπιακός έβγαλε τον Ιανουάριο με τις λιγότερες δυνατές απώλειες. Έναν μήνα στον οποίο ο covid χτύπησε και πάλι την πόρτα του, υπήρχε και το Κόπα Άφρικα, στο οποίο του έλειπαν κομβικοί παίκτες (και εξακολουθούν να λείπουν) και το πρόγραμμα είχε δύο εκτός έδρας ματς με Παναθηναϊκό και ΠΑΟΚ…

Οι αντίπαλοί του, περίμεναν σε αυτό τον μήνα να μειώσουν την διαφορά και να προσπαθήσουν να του βάλουν δύσκολα για τον τίτλο. Το τι μπορεί να περιμένει κάποιος δεν είναι κακό. Το τι συμβαίνει στην πραγματικότητα είναι εντελώς διαφορετικό.

Ο Ολυμπιακός πήγε στην Τούμπα, απέναντι σε έναν ΠΑΟΚ διψασμένο για νίκη. Συνηθισμένα τα βουνά στα χιόνια και σιγά μην οι «ερυθρόλευκοι» λύγιζαν. Μπορεί στο πρώτο ημίχρονο με το 3-4-3 να μην είχαν καλή εικόνα, αλλά ο Πέδρο Μαρτίνς αποφάσισε γρήγορα να αλλάξει σύστημα και πρόσωπα. Επέστρεψε στο 4-3-3 και έβαλε τον Λαλά και τον Μπουχαλάκη. Η εικόνα του Ολυμπιακού βελτιώθηκε και αν ο Πορτογάλος τεχνικός – κατά τη γνώμη μου φυσικά – έριχνε στο ματς νωρίτερα τον Ελ Αραμπί θα υπήρχαν περισσότερες πιθανότητες για να ερχόταν η νίκη και να η σεμνή τελετή του πρωταθλήματος να έληγε στις 30 Ιανουαρίου.

Και πάλι οι Πειραιώτες θα μπορούσαν να είχαν κερδίσει, αν δινόταν το πέναλτι στο 90’. Γιατί με οδηγό το πέναλτι που πήρε ο ΠΑΟΚ στο ματς με τον ΟΦΗ, την περασμένη εβδομάδα, στο ίδιο γήπεδο και στην ίδια εστία, το ίδιο έπρεπε να σφυρίξει και ο Πορτογάλος στη σέντρα του Αγκιμπού Καμαρά. Είναι ακριβώς ίδια φάση…

Το ζητούμενο για τους Πειραιώτες είναι πλέον να βελτιώσουν την αγωνιστική τους εικόνα και να αυξήσουν την βαθμολογική διαφορά. Τώρα βρίσκονται αυτοί σε θέση ισχύος. Ο Ολυμπιακός έβγαλε το δύσκολο πρόγραμμα και τώρα θα περιμένει αυτός να χαθούν βαθμοί.

Οι «ερυθρόλευκοι» έχουν επτά ματς για να κλείσουν την κανονική περίοδο. Εντός έδρας έχουν Παναιτωλικό, ΑΕΚ, ΟΦΗ και το εξ αναβολής με Αστέρα Τρίπολης και εκτός έχουν να πάνε στη Νίκαια, στο Βόλο και στο Κλεάνθης Βικελίδης. Αν κάνουν το επτά στα επτά, που αν μη τι άλλο είναι στόχος εφικτός, θεωρώ δεδομένο ότι η διαφορά θα ανοίξει.

Γιατί ο ΠΑΟΚ στο ίδιο διάστημα έχει να παίξει εκτός με τον Άρη (πάντα αυτά τα ματς είναι διαφορετικά), να υποδεχθεί τον Παναθηναϊκό και υπάρχει και το εξ αναβολής ντέρμπι με την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ. Η ΑΕΚ συν τοις άλλοις, έχει Καραϊσκάκη και Λεωφόρο και Κλεάνθης Βικελίδης.

Εύκολα λοιπόν γίνεται αντιληπτό, ότι ο Ολυμπιακός μπορεί να εξαφανιστεί στην βαθμολογία. Όχι ότι τώρα έχει μικρή διαφορά, αλλά μπορεί να μπει στα πλέι οφ και να κάνει φιέστα τίτλου από τον πρώτο γύρο…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ