ΟΚ καταλάβαμε: Στο ΠΑΟΚ – ΟΦΗ είναι πέναλτι, στο ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός δεν είναι (vids)

ΟΚ καταλάβαμε: Στο ΠΑΟΚ – ΟΦΗ είναι πέναλτι, στο ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός δεν είναι (vids)

Ίδια φάση, διαφορετική αντιμετώπιση στην Τούμπα, μιας και στο ΠΑΟΚ-ΟΦΗ το γκολ των Κρητικών έγινε πέναλτι για τον Δικέφαλο, ενώ στο χέρι σε σέντρα του Αγκιμπού ήταν απλά... Κυριακή.

Ο ΠΑΟΚ και ο Ολυμπιακός ήρθαν ισόπαλοι με 1-1 στην Τούμπα για την 20η αγωνιστική της Superleague, με τους ερυθρόλευκους να διατηρούν το +9 από τον Δικέφαλο του βορρά και να είναι το απόλυτο φαβορί για τον τίτλο.

Ο… νόμος της Τούμπας ωστόσο, ίσχυσε για άλλη μια φορά φέτος, παρότι οι Θεσσαλονικείς δεν κατάφεραν να σκοράρουν με τον κλασικό τρόπο (πέναλτι) στο ματς με τον Ολυμπιακό. Συγκεκριμένα, στο 89ο λεπτό και ενώ το σκορ είναι στο 1-1, ο Ολυμπιακός έφυγε σε μια αντεπίθεση από τα δεξιά με τον Αγκιμπού Καμαρά, εκείνος έβγαλε τη σέντρα από το ύψος της περιοχής και η μπάλα βρήκε στο χέρι του Λέο Ζαμπά, με τον διαιτητή Λουίς Γκοντίνιο να δείχνει «παίζεται» και το VAR να μην παρεμβαίνει.

Την ώρα λοιπόν που στο ματς του ΠΑΟΚ με τον Ολυμπιακό δεν ασχολήθηκε κανείς με τη συγκεκριμένη φάση και που από το VAR δεν κάλεσαν καν τον Πορτογάλο ρέφερι να τη δει, δυο βδομάδες νωρίτερα, στο ίδιο γήπεδο, σε παρόμοια φάση έγιναν… θαύματα.

Στην αναμέτρηση του ΠΑΟΚ με τον ΟΦΗ (3-0), ο Βασίλης Φωτιάς ακύρωσε γκολ των Κρητικών στο 50ο λεπτό και έδωσε πέναλτι υπέρ του Δικεφάλου του βορρά, μετατρέποντας σε χρόνο-ρεκόρ το 0-1 σε 1-0 υπέρ των γηπεδούχων με τον «πεναλτάκια» Γιασμίν Κούρτιτς να σκοράρει από την άσπρη βούλα.

Η απίστευτη αυτή απόφαση λοιπόν του Έλληνα ρέφερι και του VAR να γράψουν… ιστορία έγινε από μια παρόμοια φάση με τη σημερινή. Μόνο που τότε ήταν υπέρ του ΠΑΟΚ, ενώ σήμερα ήταν απλά… Κυριακή. Τότε Ζίβκοβιτς είχε βρεθεί στην περιοχή του ΟΦΗ, είχε κάνει το γύρισμα από δεξιά, η μπάλα είχε βρει αρχικά στο πόδι του Βούρου και στη συνέχεια στο χέρι του αμυντικού των μελανόλευκων, το παιχνίδι συνεχίστηκε και ο Τσιλιανίδης σκόραρε κάνοντας το 0-1. Αλλά μάταια μιας και όλα πήγαν πίσω για να γίνει του… ΠΑΟΚ.

Όπως μπορεί εύκολα να δει κανείς και στα δυο βίντεο παρακάτω οι δυο φάσεις είναι σχεδόν ίδιες, ενώ είναι και από την ίδια εστία και τη δεξιά πλευρά. Αυτό που αλλάζει είναι η αντιμετώπιση, αφού στο ΠΑΟΚ – ΟΦΗ κινήθηκε… γη και ουρανός για να αλλάξουν τα δεδομένα της αναμέτρησης και να δοθεί πέναλτι υπέρ του Δικεφάλου του βορρά, ενώ στο ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός «έκλεισαν» τα μάτια τόσο ο ρέφερι, αλλά και το VAR, ξεχνώντας και το ματς με τους Κρητικούς και την ανεπανάληπτη υπόδειξη του Φωτιά, πριν από 15 ημέρες στο ίδιο γήπεδο.

Δείτε τη φάση στο ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός με τον Αγκιμπού:

Και τη φάση στο ΠΑΟΚ – ΟΦΗ στο 1.41: 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ