Τα σέβη μας κύριε Αραούχο

Τα σέβη μας κύριε Αραούχο

Η ενέργεια του Σέρχιο Αραούχο να αφιερώσει το γκολ που σημείωσε στο Κλεάνθης Βικελίδης στον δολοφονημένο οπαδό του Άρη, Άλκη, δείχνει τον χαρακτήρα του.

Ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι το χθεσινό που έγινε στο Κλεάνθης Βικελίδης. Ενα ντέρμπι που δεν έμοιαζε σε τίποτα με τα προηγούμενα. Μια αναμέτρηση στην σκιά της δολοφονίας του 19χρονου οπαδού του Άρη, Άλκη.

Λίγα μέτρα από το σημείο όπου οι ποδοσφαιριστές των δύο ομάδων παρατάχθηκαν για να παίξουν, είχε χάσει την ζωή του ένα νέο παιδί. Του την είχαν πάρει με το έτσι θέλω. Τι να πει κανείς για ποδόσφαιρο.

Ήταν πολύ έντονη η χθεσινή βραδιά στο Κλεάνθης Βικελίδης. Παγωμένη. Με τη θλίψη, με τον πόνο, να ξεχειλίζει πάνω από το γήπεδο. Να γίνεται έκδηλη σε κάθε δευτερόλεπτο. Πριν, κατά τη διάρκεια και μετά το τέλος του αγώνα.

Λίγα λεπτά πριν το τέλος του ντέρμπι, ο Αραούχο ισοφάρισε για την ΑΕΚ με ένα καταπληκτικό σε εκτέλεση γκολ με ανάποδο ψαλίδι. Το πρώτο πράγμα που του βγήκε αυθόρμητα, ήταν να σχηματίσει με τα δάχτυλα του το γράμμα Άλφα, αφιερώνοντας το γκολ στον Άλκη.

Το αν είναι καλός παίκτης ο Αραούχο, το έχει δείξει τα τόσα χρόνια που αγωνίζεται στα γήπεδα. Το τι χαρακτήρας είναι, όμως, το έδειξε με τη χθεσινή ενέργεια του. Και αξίζει τον σεβασμό όλων.

Σε αντίθεση με τα περισσότερα πράγματα στην ζωή που βελτιώνονται με την προσπάθεια και την εξάσκηση, αυτό ή το έχεις η όχι. Ο χαρακτήρας του καθενός φαίνεται σε τέτοιες δύσκολες καταστάσεις και βγαίνει στην επιφάνεια χωρίς να μπορεί να κρυφτεί. Την ώρα που οι παλμοί αγγίζουν τους 200.

Σε μια χώρα που η υποκρισία περισσεύει, ας γίνουμε όλοι Αραούχο. Το πιθανότερο, βέβαια, είναι οτι αυτό δεν θα συμβεί ποτέ. Τουλάχιστον, όμως, μπορούμε να ξεκινήσουμε την προσπάθεια, επιβραβεύοντας και προβάλλοντας τέτοιες συμπεριφορές.

Όχι μόνο σήμερα, όχι μόνο αυτές τις μέρες, που το αίμα του Άκη είναι νωπό, το αίμα του δολοφονημένου Άκη. Όχι μόνο τώρα που το στομάχι μας είναι σφιγμένο από τη θλίψη.

Δέχτηκα αρκετά μηνύματα είναι η αλήθεια και για τον Τζαβέλλα και για τα παράπονα της ΑΕΚ για την διαιτησία. Σας ζητάω συγνώμη, αλλά δεν θα χαλάσω αυτό το κείμενο. Δεν έχουν καμία θέση εδώ.

Δεν θα κάνω επίσης την παραμικρή αναφορά στο αγωνιστικό, παρά το γεγονός οτι θα ήταν εύκολο, μια και ο Άρης πήρε μια πολύ σημαντική νίκη.

Θα κάνω, όμως, μια ευχή. Να γίνουμε όλοι μας καλύτεροι άνθρωποι.

ΥΓ. Για σένα είναι, Άλκη. Κανείς δεν πανηγυρίζει…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ