Ο απόλυτος διασυρμός της ΕΠΟ του «δικού μας» Γραμμένου και το παραμύθι της «εξυγίανσης» που κακοφόρμισε νωρίς

Ο απόλυτος διασυρμός της ΕΠΟ του «δικού μας» Γραμμένου και το παραμύθι της «εξυγίανσης» που κακοφόρμισε νωρίς

Πρώτη φορά στα χρονικά η FIFA εξετάζει επίσημα αποβολή Ομοσπονδίας-μέλους της, όχι για κυβερνητικές παρεμβάσεις στο αυτοδιοίκητο του ποδοσφαίρου, αλλά για ανικανότητα της διοίκησής της, αλλά και για «αβάντα» σε συγκεκριμένες ομάδες! Με τη νέα ποινή-πρόκληση του ΠΑΟΚ να συμπληρώνει το παζλ της οργής της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας.

Εδώ και πολλούς μήνες το ποδόσφαιρο της νέας εποχής διαδραματίζεται ως ταινία τρόμου μπροστά στα μάτια μας. Το ποδόσφαιρο της «εξυγίανσης» και της προσχηματικής και επί του πρακτέου ψεύτικης «κάθαρσης», καταρρέει και μαζί του συμπαρασύρει τα πάντα. Με την πρόταση του προέδρου της Επιτροπής Παρακολούθησης να αποτελεί έναν πρωτοφανή εξευτελισμό για το σπορ στην Ελλάδα, για την ΕΠΟ, τον πρόεδρό της, Βαγγέλη Γραμμένο και όλους όσους τον σιγόνταραν σε αυτή του την καταστροφική παρουσία.

Η επιστολή του κ. Χούμπελ είναι σαφής και δεν επιδέχεται ερμηνειών. Οι απεσταλμένοι της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας στην Ελλάδα εισηγούνται την «αναστολή της ιδιότητας μέλους της ΕΠΟ από τη FIFA», ΟΧΙ για κυβερνητικές παρεμβάσεις και εμπλοκή του κράτους στο αυτοδιοίκητο του αθλήματος στη χώρα μας. Εισηγούνται ποδοσφαιρικό Grexit λόγω ανικανότητας της νυν διοίκησης της ΕΠΟ να διαχειριστεί τα προβλήματα και αφήνοντας παράλληλα σαφείς αιχμές για «αβάντα» σε συγκεκριμένες ομάδες και συγκεκριμένους ιδιοκτήτες!

Στην επιστολή αναφέρεται ξεκάθαρα και ότι η ΕΠΟ δεν έκανε πράξη σχεδόν καμία από τις εισηγήσεις-αποφάσεις της Επιτροπής Παρακολούθησης. Ιδού τη σημειώνει ο κ. Χούμπελ, για να μην υπάρχουν απορίες: «Την 1η Φεβρουαρίου 2018, στην προσπάθειά της να συνδράμει στη συνολική ανάπτυξη του ποδοσφαίρου στην Ελλάδα, η Επιτροπή Παρακολούθησης εξέδωσε μία σειρά από συστάσεις προς την ΕΠΟ και ζήτησε την πλήρη υλοποίησή τους. Μέχρι σήμερα, η πλειονότητα αυτών δεν έχει ληφθεί υπόψη».

Το γεγονός είναι ανεπανάληπτο και πρωτοφανές! Είναι η πρώτη φορά στα χρονικά του παγκοσμίου ποδοσφαίρου που η FIFA θα εξετάσει την αποπομπή μίας ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας, επειδή δεν μπορεί να κάνει τη δουλειά της! Επειδή ο πρόεδρος που επέλεξε η νέα τάξη πραγμάτων του ελληνικού ποδοσφαίρου είναι ανίκανος και άβουλος μπροστά στα τεράστια προβλήματα και τις εικόνες ντροπής που παράγουν οι άνθρωποι που τον στήριξαν με εκατομμύρια… ευχές για να πάρει την τωρινή του θέση.

Η επιστολή Χούμπελ είναι ένα τεράστιο χαστούκι σε όσους ευαγγελίζονταν την κάθαρση και την ισότιμη αντιμετώπιση όλων. Είναι οι ίδιοι που μέσα σε λίγους μήνες διοίκησης έφτασαν το ποδόσφαιρο να «παίζεται» με μεταμεσονύκτιες δικαστικές αποφάσεις, με μπράβους και πιστόλια μέσα στους αγωνιστικούς χώρους, με κάλυψη κάθε μορφής και από κάθε φορέα, για να μην τιμωρηθούν οι «εκλεκτοί» και οι «φίλοι».

Το παραμύθι τελείωσε. Ο Χούμπελ δεν μιλάει ούτε για δηλώσεις και άλλες γελοιότητες που προσπαθούν να πουλήσουν διάφοροι. Μιλάει για ωμή βία (τραυματισμός Γκαρθία, εισβολή Σαββίδη). Αναφέρεται στο τεράστιο θέμα της διαγραφής του ΠΑΟΚ από το ECA (European Club Association) και την απόφαση των ευρωπαϊκών συλλόγων να αποκόψουν κάθε σχέση με έναν σύλλογο του οποίου ο πρόεδρος μπουκάρει στον αγωνιστικό χώρο με όπλο, αλλά και σε απροθυμία της ΕΠΟ να ακολουθήσει τις οδηγίες της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας.

Και επειδή τίποτε δεν είναι τυχαίο, η απόφαση του Πρωτοβάθμιου Πειθαρχικού Οργάνου της Super League, αναφορικά με την τύχη του αγώνα ΠΑΟΚ-ΑΕΚ, ήρθε να επιβεβαιώσει τα όσα αναφέρει ο κ. Χούμπελ στην επιστολή του. Το χάδι του αθλητικού δικαστή στον Δικέφαλο του Βορρά και τον Ιβάν Σαββίδη είναι η σταγόνα που ξεχειλίζει το ποτήρι, καθώς μέσα σε λίγη ώρα μετά τη γνωστοποίηση της επιστολής, έγινε ακριβώς το αντίθετο από ό,τι ζητάει η FIFA. Μία κωμική ποινή, για ακόμη μία φορά υπέρ του ΠΑΟΚ.

Μία «τιμωρία» που κάνει ακόμη πιο δύσκολη την παραμονή της Ελλάδας στην αγκαλιά της FIFA. Η οποία είχε ζητήσει εξ αρχής και σε πολύ έντονο και σαφές ύφος, να υπάρξει παραδειγματική τιμωρία του ΠΑΟΚ και του Ιβάν Σαββίδη για τις απαράδεκτες εικόνες στο ΠΑΟΚ-ΑΕΚ και την εισβολή του ένοπλου προέδρου του Δικεφάλου. Η πληροφορία ότι η Παγκόσμια Ομοσπονδία ζητούσε έως και τον υποβιβασμό του Σαββίδη, είναι γνωστή. Όπως επίσης γνωστό είναι ότι οι υπερκείμενες δυνάμεις του ποδοσφαίρου ξεκαθάρισαν σε κάθε τόνο ότι οποιοδήποτε νέο «χάδι» στον ΠΑΟΚ, θα αποτελούσε ήταν casus belli.

Σε ό,τι έχει να κάνει με αυτό καθαυτό το νέο δικαστικό φιάσκο, για χάρη της αγαπημένης ομάδας της Κυβέρνησης, τα λόγια είναι περιττά. Και το μόνο που μπορεί να γραφτεί και να έχει μια κάποια ουσία, είναι το εξής:
* Ο Ολυμπιακός για επεισόδια οπαδών-αστυνομίας μετά το τέλος του αγώνα με την ΑΕΚ, όπου δεν κινδύνευσε-απειλήθηκε κανείς αξιωματούχος, τιμωρήθηκε με αφαίρεση τριών βαθμών.
* Ο ΠΑΟΚ τιμωρήθηκε επίσης με αφαίρεση τριών βαθμών για:
1) Τα μεγάλης έκτασης επεισόδια και φθορές που προκάλεσαν οι οπαδοί του στα Γιάννενα και την Τρίπολη.
2) Τον τραυματισμό του Οσκαρ Γκαρθία από σεσημασμένο χούλιγκαν των επισήμων.
3) Την οριστική διακοπή (και όχι «μη τέλεση» κατά Σκουτέρη) του αγώνα με τον Ολυμπιακό.
4) Το «ντου» και τις απειλές του πιστολέρο Σαββίδη με τους μπράβους στον αγωνιστικό χώρο του ντέρμπι με την ΑΕΚ.
5) Το «ντου» και τις καταγεγραμμένες στο φύλλο αγώνα απειλές του Λούμπος Μίχελ στον διαιτητή Κομίνη μέσα στον αγωνιστικό χώρο.
6) Την οριστική διακοπή του ντέρμπι με την ΑΕΚ!

Αν μη τι άλλο, οι αποφάσεις της αθλητικής δικαιοσύνης αναβλύζουν ισότιμη αντιμετώπιση των ομάδων. Βρομάει και ζέχνει κάθαρση, εξυγίανση και κυβερνητική παρεμβολή. Ναι, αυτό είναι το ποδόσφαιρο που εναγωνίως επιζητούσαν. Αυτό είναι το ποδόσφαιρο που έφερε πίσω τις Κυριακές τους.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ