Αυτός είχε τον Εμβιλά. Τι δεν καταλαβαίνεις;

Αυτός είχε τον Εμβιλά. Τι δεν καταλαβαίνεις;

Το βάθος σε ποιότητα είναι που επιτρέπει στον Μαρτίνς να κάνει διαχείριση των καταστάσεων και να παίρνει κάθε φορά το καλύτερο που μπορεί να πάρει η ομάδα του.

Δυσκολεύτηκε ο ΠΑΟΚ αλλά τελικά πήρε τη νίκη επί του Ατρόμητου με 1-0. Καλός ο Παναθηναϊκός νίκησε με 2-0 την Λαμία και ησύχασε κάπως σε ότι αφορά τη συμπερίληψή του στην τετράδα. Νίκησε ο Ολυμπιακός την ΑΕΚ στο ντέρμπι με 1-0 και το γκολ του Εμβιλά του δίνει τον μισό τίτλο. Όχι ολόκληρο για να μην υπάρχουν παρεξηγήσεις. Ολόκληρος είναι ένας τίτλος πρωταθλητή όταν και μαθηματικά στα πλέι οφ δεν μπορούν οι αντίπαλοι να σε φτάσουν.

Με το γκολ του Γιαν Εμβιλά ο Ολυμπιακός καπάρωσε τον μισό. Εστειλε στα τάρταρα την ταλαιπωρημένη ΑΕΚ που στο δεύτερο ημίχρονο έδειχνε ανάστημα στο Φάληρο. Οσο πόνεσε το γκολ του Εμβιλά τους ΑΕΚτζήδες αλλά τόσο και περισσότερο πόνεσε τους ΠΑΟΚτζήδες. Αυτοί ήταν που αναθάρρησαν όσο το ματς δεν είχε γκολ στο Φάληρο. Αυτοί ήταν που πίστεψαν ότι ίσως και κάτι να μπορούσαν έτσι και σκόνταφτε ο Ολυμπιακός.

Φρούδες ελπίδες που τις διέψευσε ο Γιαν Ελβιλα, ο κορυφαίος με διαφορά παίκτης του ντέρμπι. Αυτός ήταν που κράτησε όρθιο τον Ολυμπιακός όταν κατά το δεύτερο ημίχρονο φαινόταν πως έχει παραχωρήσει τα ηνία της αναμέτρησής στην ΑΕΚ. Αυτός ήταν που σκόραρε με διπλή προσπάθεια μετά το συστημένο κόρνερ του συμπατριώτη του Ματιέ Βαλμπουενά.

Εννιά βαθμούς πίσω ο ΠΑΟΚ μετρά τώρα το πρόγραμμα και διαπιστώνει ότι δεν υπάρχουν πολλά περιθώρια να πάει στα πλέι οφ έχοντας ροκανίσει την διαφορά. Το σερί των νικών που πράγματι έχει εδώ και δυο μήνες δεν του επέτρεψε να φέρει τον Ολυμπιακό σε θέση βολής. Κι όποιος είναι το πρόγραμμα από εδώ και πέρα πιο πιθανό είναι να αυξηθεί η διαφορά παρά να μειωθεί.

Σε ένα ακόμα ντέρμπι ο Ολυμπιακός πήρε αυτό που ήθελε βασισμένος ανάμεσα σε άλλα στην ποιότητα των παικτών του.

Διότι όταν φέρνεις από τον πάγκο τον Ζοάο Καρβάλιο, τον Ελ Αραμπί και τον Βαλμπουενά μπορείς να δημιουργήσεις νέες αγωνιστικές ισορροπίες. Κι ας έχεις φέρει πρώτο από όλους τον… Ονιεκούρου. Αυτό το βάθος που έχει ο Ολυμπιακός είναι που του επιτρέπει να παίρνει αυτό που θέλει από τα παιχνίδια.

Το βάθος σε ποιότητα είναι που επιτρέπει στον Μαρτίνς να κάνει διαχείριση των καταστάσεων και να παίρνει κάθε φορά το καλύτερο που μπορεί να πάρει η ομάδα του. Την ώρα που στον Παναθηναϊκό πανηγυρίζουν διότι γύριζαν στις νίκες και στον ΠΑΟΚ διότι χτίζουν ένα σερί, ο Ολυμπιακός παίρνει αυτό που θέλει σε κάθε ματς για να πάρει στο τέλος αυτό που υποτίθεται θέλουν και άλλοι. Το πρωτάθλημα…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ