Μόνο χαμένος από χέρι δεν είναι…

Μόνο χαμένος από χέρι δεν είναι…

Ο Ολυμπιακός πλήρωσε στο Μπέργκαμο το τραγικό πρώτο εικοσάλεπτο του δευτέρου ημιχρόνου, αλλά είναι ζωντανός…

Είναι ο Ολυμπιακός χαμένος από χέρι στην υπόθεση πρόκριση; Κατηγορηματικά ΟΧΙ. Την πρώτη μάχη, έστω και οριακά την κέρδισαν οι Ιταλοί. Έκαναν σημαντικό βήμα για να συνεχίσουν στο Γιουρόπα Λιγκ, αλλά μέχρι εκεί. Τον στόχο τους δεν τον έχουν πετύχει.

Υπάρχει η ρεβάνς στο Καραϊσκάκη, εκεί που το γήπεδο θα βράζει. Έστω και αν δεν θα είναι φίσκα, λόγω των περιοριστικών μέτρων. Οι Πειραιώτες θα μπορούσαν να είχαν σταθεί όρθιοι στο Μπέργκαμο. Ειλικρινά το πιστεύω. Πλήρωσαν το καταραμένο πρώτο εικοσάλεπτο του δευτέρου ημιχρόνου. Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή.

Ο Πέδρο Μαρτίνς, μας έριξε όλους στον κουβά. Κανείς δεν περίμενε ότι στο αρχικό σχήμα θα ήταν ο Ονιεκούρου. Ο Πορτογάλος ξέρει τους παίκτες του και αποδείχθηκε ότι είχε διαβάσει τέλεια την Αταλάντα. Στο πρώτο ημίχρονο, ο Ολυμπιακός δεν δέχθηκε μεγάλη πίεση. Ακολούθησε πιστά το πλάνο του.

Όλοι οι παίκτες μάρκαραν και μόλις οι Πειραιώτες έπαιρναν την μπάλα, έβγαιναν σφαίρα στην επίθεση. Έτσι πέτυχαν το γκολ με τον Τικίνιο στο 16’, έτσι έχασαν την ευκαιρία στο 34’ με τον Ονιεκούρου. Κομβική στιγμή στο παιχνίδι. Γιατί αν εκεί, ο εξαιρετικός στο πρώτο ημίχρονο Νιγηριανός έβρισκε σωστά την μπάλα και την έστελνε στα δίχτυα του Σούσο, τώρα θα γράφαμε άλλα…

Ο Ολυμπιακός έκλεισε το ημίχρονο μπροστά στο σκορ και είχε απειληθεί δύο φορές. Μία με την κεφαλιά του Πάσαλιτς και μία με ένα σουτ του Μουριέλ στο 8’.

Το ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου, αποδείχθηκε εφιαλτικό για τους «ερυθρόλευκους». Δέχθηκαν μεγάλη πίεση και πλήρωσαν τόσο το γεγονός ότι δεν μπόρεσαν να κρατήσουν μπάλα, όσο και τις στημένες φάσεις των γηπεδούχων. Όλα τα κόρνερ που εκτέλεσαν οι γηπεδούχοι ήταν στο πρώτο δοκάρι. Δουλεμένα στην προπόνηση και όλα επικίνδυνα.

Δυστυχώς από δυο κόρνερ, ήρθε η ανατροπή για τους Ιταλούς. Μέσα σε ένα τρίλεπτο. Όπως έγραψα προηγουμένως, ο Μαρτινς διάβασε εξαιρετικά το παιχνίδι. Το λάθος του κατά την ταπεινή μου γνώμη, ήταν ότι δεν χρησιμοποίησε νωρίτερα τον Μαντί Καμαρά. Έπρεπε η αλλαγή Μασούρας – Καμαρά να γίνει νωρίτερα και πριν ισοφαρίσει η Αταλάντα.

Φαινόταν ότι οι παίκτες του Γκασπερίνι θα έβαζαν γκολ. Φαινόταν. Και αν είχε γίνει νωρίτερα η αλλαγή, ίσως τα πράγματα να ήταν εντελώς διαφορετικά.

Με τα αν και τα ίσως δεν γίνεται δουλειά. Το ματς στο Μπέργκαμο τελείωσε. Ο Ολυμπιακός ηττήθηκε, αλλά δεν έχει αποκλειστεί. Υπάρχουν τουλάχιστον 90 λεπτά ακόμα. Ενενήντα λεπτά στα οποία οι «ερυθρόλευκοι» πρέπει και μπορούν να ανατρέψουν το 2-1. Θα είναι ένα παιχνίδι υπομονής και μεγάλης στήριξης από τον κόσμο. Οι μεγάλες προκρίσεις χρειάζονται υπερβάσεις. Και την Πέμπτη το βράδυ στο Καραϊσκάκη, ο Ολυμπιακός μπορεί να λυγίσει τους Ιταλούς. Τελεία και παύλα…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ