Ντόρσεϊ, Ματιέ και… Θρύλε ολέ!

Ντόρσεϊ, Ματιέ και… Θρύλε ολέ!

Μια Κυριακή «ερυθρόλευκη» και ο απόλυτος συγχρονισμός σε Δύο Αοράκια και Πανθεσσαλικό.

Καλύτερα δεν γινόταν. Μια «ερυθρόλευκη» Κυριακή με το πιο γλυκό φινάλε σε διπλό ταμπλό. Η πρώτη κούπα της ομάδας του Μπαρτζώκα στη νέα εποχή του μπάσκετ και το διπλό αλα Ματιέ μισό πρωτάθλημα στον Βόλο.

Με τον Παναθηναϊκό και τον… ΠΑΟΚ χαμένους και συνειδητοποιημένους φαντάζομαι για αυτά που ζουν και θα ζήσουν από τον Ολυμπιακό του Μπαρτζώκα και αυτόν του Μαρτίνς. Η μοίρα ήθελε να συμβούν όλα μαζί λες και Ηράκλειο και Βόλος «συναντήθηκε» για το χατίρι του δαφνωστεφανωμένου έφηβου. Με τους ερυθρόλευκους οπαδούς που βρέθηκαν στις κερκίδες του Πανθεσσαλικού να στήνουν γλέντι Χ2. Την ώρα που ο Ντόρσει «καθάριζε» τους πράσινους στα «Δύο Αοράκια» ο Ματιέ «έσπρωχνε» τον Ολυμπιακό στο Βόλο ψάχνοντας λυσσαλέα το γκολ της νίκης.

Και κάπου εκεί, όταν ο Βεζένκοφ έκανε το 71-77 στο 1.25… σφυρίζοντας την λήξη στη σεμνή τελετή, ήρθε και το γκολ του Ματιέ για να ολοκληρώσει την γλυκιά Κυριακή που ο Ολυμπιακός, ο κορυφαίος ελληνικός αθλητικός οργανισμός, επέβαλε την κυριαρχία του σε μπάσκετ και ποδόσφαιρο.

Η νίκη στο Ηράκλειο προφανώς είναι αυτή με την μεγαλύτερη σημασία, καθώς έφερε (άμεσα) κούπα. Την πρώτη στη νέα εποχή του μπάσκετ όπου πλέον ο Ολυμπιακός θα ξέρει πως νικά γιατί είναι ο καλύτερος και χάνει γιατί δεν ήταν καλύτερος ή τουλάχιστον τυχερός. Όπως συνέβη στο ΣΕΦ στο ματς πρωταθλήματος όπου ο ΠΑΟ ήταν καλύτερος. Οι εποχές Βασιλακόπουλου μένουν στις… αναμνήσεις κάποιων, τώρα πλέον μετά το θριαμβευτικό «Μέχρι τέλους» ο Ολυμπιακός ξέρει πως δεν χρειάζεται να παίζει απέναντι σε 6, 7 ή και 8 για να νικήσει ένα ντέρμπι, για να πάρει έναν τίτλο.

Το Κύπελλο αυτό είναι η αρχή μιας ομάδας που χτίζεται με υπομονή και που απέδειξε για άλλη μια φορά πως είναι η καλύτερη στην Ελλάδα. Κάτι που οφείλει να αποδεικνύει κάθε φορά που βρίσκει απέναντι του τον αιώνιο του αντίπαλο έχοντας τα ραντεβού του πρωταθλήματος μπροστά του.

Μέχρι τότε βεβαίως το σημαντικό πέραν του τίτλου, είναι πως αυτό το κύπελλο αποτίναξε το βάρος που υπήρχε στην ομάδα. Την απελευθέρωσε, κάτι που σημαίνει πως για τους πράσινους τα πράγματα θα είναι πιο δύσκολα στην συνέχεια όταν βρίσκουν απέναντί τους τον Ολυμπιακό.

Ένα κύπελλο που εν τέλει ήρθε με τον πιο γλυκό τρόπο. Με το ξέσπασμα στο φινάλε να είναι ονειρεμένο. Ένα κύπελλο που θα άξιζε να το γιορτάσει και να το… μοιραστεί και η ομάδα του Γιαννάκη που είχε «κατακρεουργηθεί» στο ΟΑΚΑ, του Γκέρσον με το περιβόητο non call και αρκετές ακόμη ερυθρόλευκες ομάδες που έζησαν την… λάμψη του «Φάρου».

Όσο για το ποδόσφαιρο; Το +9 έγινε +11 με ένα ακόμη τεράστιο διπλό με τον Ολυμπιακό να αποδεικνύει το τεράστιο βάθος που διαθέτει και να κρατά στα χέρια του ένα ακόμη πρωτάθλημα. Και εκεί γλυκό φινάλε με τον Ματιέ να «συμμετέχει» στο γλέντι του Ηρακλείου ολοκληρώνοντας μια Κυριακή ερυθρόλευκη.

Και είμαστε ακόμη στην αρχή…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ