Ολυμπιακός: Για να γίνει ελκυστικός και στο μάτι των οπαδών του

Ολυμπιακός: Για να γίνει ελκυστικός και στο μάτι των οπαδών του

Στην Ελλάδα κανείς δεν αρνείται την ανωτερότητά του. Στην Ευρώπη βρέθηκε σίγουρα καταπονημένος και μάλλον απροετοίμαστος

Υπάρχει ένας τρόπος να αρνηθείς ότι υπάρχει πρόβλημα. Όταν αποφεύγεις να το αντικρίσεις στρέφονται το βλέμμα σου αλλού. Θεωρώ πως ο προπονητής του Ολυμπιακου δεν αποτρέψει το βλέμμα του από το πραγματικό πρόβλημα. Μπορώ να συζητησω γιατί μέχρι τώρα δεν κατάφερε να το αντιμετωπίσει αποτελεσματικά αλλά όχι ότι δεν το βλέπει.

Ξέρω επίσης ότι υπάρχει αντίλογος. Ο κόουτς Μαρτίνς ήταν αισιόδοξος πως η ομάδα του στη ρεβάνς θα περάσει την Αταλάντα. Ο σχεδιασμός του για το συγκεκριμένο παιχνίδι δεν βγήκε. Η αλήθεια είναι ότι τον τίναξε στον αέρα το απροσδόκητο λάθος του Λαλα. Να δούμε όμως και ποιος ήταν ο σχεδιασμός. Καλή αμυντική οργάνωση ώστε να μην δεχτεί γκολ και παιχνίδι με βαθιές μπαλιές προς τον Τικινιο ωστε ο βραζιλιάνος να σπάσει την μπάλα στους ταχυτατους Ονιεκούρου και Αγκιμπου. Δεν το λες και επιτομή του σύγχρονου ποδοσφαίρου. Και σίγουρα δεν ήταν αυτός ο τρόπος παιχνιδιού με τον οποίο ο Ολυμπιακός πέταξε έξω Μπερνλι, Αρσεναλ, Μίλαν και Αιτχοβεν.

Για να τον επιλέξει ο Μαρτίνς πάει να πει ότι ξέρει σε στην κατάσταση που βρίσκεται η ομάδα του δεν γινόταν να ρισκάρει. Κι όταν μετά το πρώτο γκολ της ιταλικής ομάδας ρίσκαρε το αποτέλεσμα ήταν τραγικό. Μια ομάδα που παίζει ασταμάτητα περίπου δυόμιση χρόνια είναι πρακτικά αδύνατο να βγάζει ένταση στο παιχνίδι της. Έτσι μοιραία αντί να πιέζει, πιέζεται. Σηκώνει μεγάλη συζήτηση γιατί δεν άνοιξε όσο θα μπορούσε να ανοίξει το ροτεισον. Σηκώνει μεγάλη συζήτηση η επιμονή στον Ονιεκούρου που δε λέει να βοηθήσει ουσιαστικά την ομάδα του με γκολ και ασίστ.

Δεν σηκώνει όμως καμία συζήτηση ότι ο Ολυμπιακός είναι σε απόσταση ασφαλείας από τους διώκτες του στο πρωτάθλημα οι οποίοι μάλιστα επαιρονται ότι έχουν καλύτερες και πιο ακριβές ομάδες από πέρσι. Δεν σηκώνει συζήτηση ότι από την κατάργηση του εκτός έδρας γκολ δεν έπαιξε και φέτος σε όμιλο του Τσάμπιονς Λιγκ.

Όλα πρέπει να μπουν στον γενικό λογαριασμό. Ο Πέδρο Μαρτίνς έχει μπροστά του δύο μήνες και παραπάνω μπάλας για να βάλει την ομάδα του να παίξει ελκυστικά και να ευχαριστήσει τους οπαδούς της. Θυμίζω ότι την πρώτη χρονιά του, ο κόσμος δεν λογαριαζε ότι έχει χαθεί το πρωτάθλημα και γέμιζε το «Γ. Καραϊσκάκης» επειδή ο Ολυμπιακός έπαιζε καλή μπάλα. Αυτή η μπάλα δεν αποτελεί ξεθωριασμενη ανάμνηση. Ο κόουτς οφείλει να αναμετρηθεί με τα λάθη του και να ξανακάνει τον Ολυμπιακό ελκυστικό και στο μάτι των οπαδών του…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ