Αν η ιστορία του Γκάρι Ροντρίγκες ήταν… διαφορετική

Αν η ιστορία του Γκάρι Ροντρίγκες ήταν… διαφορετική

Ο Γκάρι Ροντρίγκες είναι «κάνω τη διαφορά». Αλλά ένα σωρό θέματα ως εδώ δεν του επέτρεψαν να την κάνει.

Πράματα και θαύματα ο Γκάρι Ροντρίγκες απέναντι στον ΟΦΗ. Μια κανονική «πηγή» δημιουργίας που εκ των πραγμάτων αναβαθμίζει συνολικά το επιθετικό παιχνίδι του Ολυμπιακού.

Διότι δεν είναι μονάχα τα δικά του… Είναι μαζί του «άλλος» ο Κένι Λαλά στον δεξιό διάδρομο. Είναι εντελώς διαφορετικός ο ρόλος του Γιώργου Μασούρα που απελευθερωμένος σε ρόλο «δεύτερου» φορ εκτελεί κατά ριπάς. Είναι η ταχύτητα με την οποία αναπτύσσεται ο Ολυμπιακός με τον Παπ Αμπού Σισέ να τον «σημαδεύει» από την ζώνη της άμυνας εφαρμόζοντας μια ιδέα άμεσων επιθέσεων.

Τα μάθαμε τώρα όλα αυτά απέναντι στη σύνθεση ανάγκης των Κρητικών; Προφανώς όχι. Αν ανατρέξει κανείς στο ρεπορτάζ της αναμέτρησης Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ (24/10) στο ντεμπούτο του winger απο το Πράσινο Ακρωτήρι θα βρει πάνω-κάτω τις ίδιες διαπιστώσεις.

Όπως θα βρει μια σειρά από εγκώμια για τον 31χρονο και έπειτα από το ματς με τον Παναιτωλικό στο Φάληρο (2/2): Εκεί που του προέκυψαν τα δύο γκολ που είχε μέχρι απόψε στον λογαριασμό του.

Το πρόβλημα είναι αλλού. Στο γεγονός ότι ενώ ο Ολυμπιακός έχει ξεκάθαρα έναν «κάνω τη διαφορά» winger στο ρόστερ του, κάποιον που πρωτίστως βελτιώνει την εικόνα του στον αγωνιστικό χώρο, δεν απολαμβάνει την παρουσία του.

Γιατί ο Ροντρίγκες για έναν σωρό από πιθανούς και απίθανους λόγους δεν έχει ενταχθεί ακόμη στο rotation. Έφτασε αργά (μέσα Σεπτέμβρη), δεν πρόλαβε την πρώτη «ευρωπαϊκή λίστα», πέρασε covid, έφυγε στο Καμερούν για το Κόπα Άφρικα, πέρασε και έναν-δύο μικρούς μυϊκούς τραυματισμούς: Όλα τόσο-όσο για να τον έχει ο Πέδρο Μαρτίνς στα λόγια, αλλά όχι στην πράξη.

Χαρακτηριστικό αυτό που συνέβη πριν τα δύο ματς με την Αταλάντα. Τον επέλεξε ο Πορτογάλος στη νέα ευρωπαϊκή του λίστα, ο τραυματισμός όμως με τον Ιωνικό τον έβγαλε εκτός διαδικασίας!

Ακόμη και έτσι πάντως, τον Ροντρίγκες το ερυθρόλευκο κοινό τον «ξεχωρίζει» από τον Χένρι Ονιεκουρού των 27 συμμετοχών και του Ρόνι Λόπες των 22. Καταλαβαίνει πως πρόκειται για έναν ποδοσφαιριστή που έχει να δώσει. Αρκεί κάποια στιγμή να βγει από το παράξενο αυτό… τούνελ που δεν λέει να τον αφήσει να δει τον ήλιο εδώ και έξι μήνες.

Στο μεταξύ βλέπουμε έναν Ολυμπιακό άνετο πρωταθλητή. Βλέπουμε μια αήττητη ομάδα σε ένα περιβάλλον που ο εγχώριος ανταγωνισμός δεν έχει τα… κυβικά να αντέξει σε ναρκοπέδια συνεχόμενων αγώνων κάθε 3-4 ημέρες (το σημερινό παράδειγμα του ΠΑΟΚ είναι στα αλήθεια χαρακτηριστικό).

Πιθανότατα θα βλέπαμε και καλύτερο ποδόσφαιρο αν η ιστορία του Γκάρι ήταν διαφορετική. Όπως φυσικά και αν υπήρχε ο Κώστας Φορτούνης που μετρά αντίστροφα για την εναρμόνιση του. Το ρόστερ του Ολυμπιακού έχει τόσο βάθος που ομολογουμένως θα μπορούσε να προσφέρει πολύ καλύτερο ποδόσφαιρο.

Το ίδιο ρόστερ που ήδη αξιολογείται με θέα στα «επόμενα». Στις 6 Ιουνίου ξεκινά η προετοιμασία για τη νέα σεζόν. Οι διεργασίες θα γίνουν υποχρεωτικά on the road

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ