Το 73-38 να είναι καλά και το διπλό που «έφερε» το 3-0

Το 73-38 να είναι καλά και το διπλό που «έφερε» το 3-0

Μεγαλώσαμε με το +35 στο ΣΕΦ και θα ήταν κρίμα να «σπάσει» τόσο γρήγορα και εύκολα σε ένα ματς χωρίς βαθμολογικό ενδιαφέρον.

Στις 19 Μαίου 1996 είχαμε ζήσει κάτι ανεπανάληπτο. Άλλες εποχές, άλλο μπάσκετ, αλλά και πάλι Ολυμπιακός-ΠΑΟ ήταν. Ξέρετε η ιστορία γράφει και δεν «ξεγράφει» ανάλογα με τα «θέλω» του κανενός. Όπως για να πάω λίγο στα «λημέρια» μου, τα έξι αήττητα πρωταθλήματα του Ολυμπιακού στο ποδόσφαιρο που οι…γνωστοί-άγνωστοι έχουν ξεχάσει γιατί δεν τους συμφέρει.

Τι σημασία βεβαίως έχουν τα αήττητα ή οι μεγάλες διαφορές; Κατ΄εμέ από ελάχιστη έως καμία. Για αυτό και ως… παραδοσιακός μπασκετόφιλος από τις εποχές του Παπαστρατείου, της ομαδάρας του Ιωαννίδη, του Φάιναλ Φορ της Ρώμης και της αξέχαστης εκδρομής στο «Παλαέουρ» είναι αλήθεια πως εκείνο το βράδυ, στις 19/5/1996 παρακολουθώντας στο ΣΕΦ το ιστορικό 73-38 δεν θα ήθελα να το…. ξεχάσω τόσο εύκολα.

Και σε ένα ματς χωρίς το παραμικρό ουσιαστικά βαθμολογικό ενδιαφέρον όσον αφορά την κόντρα των δύο αιωνίων. Αυτό το +35 που παραμένει όρθιο για 26 ολόκληρα χρόνια παρότι «ζορίστηκε» αρκετές φορές, ειδικά από την αντίστροφη πλευρά όταν ο Ολυμπιακός ήταν στα «κάτω» του.

Δεν θα πω ψέματα, όταν έγινε το 95-60 και το 97-62 το σκέφτηκα, αλλά χάρηκα ιδιαίτερα όταν είδα τον Μπαρτζώκα να ρίχνει τους ρυθμούς με τον τρόπο του. Τι σημασία θα είχε τώρα να «σπάσει» η 35αρα; Τι σημασία έχει αν θέλετε να «σπάσει» γενικά εκείνο το ιστορικό από πολλές απόψεις 73-38;

Να μείνει για πάντα, ειδικά αν είναι να ζούμε τέτοιες βραδιές. Να μείνει #mexritelous για μην ξεχνάμε όσα προηγήθηκαν και όσα ήρθαν όταν αποκαταστάθηκε η τάξη σε όλα τα επίπεδα της «σπυριάρας». Βραδιές σαν την χθεσινή όπου ο Ολυμπιακός διέλυσε τον ΠΑΟ από το πρώτο λεπτό! Ένα… ντέρμπι στα χαρτιά ανάμεσα σε μια από τις κορυφαίες ομάδες της Ευρωλίγκας, τρίτη στην βαθμολογία, και τον ουραγό της διοργάνωσης. Ένα ντέρμπι στα χαρτιά που τελείωσε στο πρώτο λεπτό και το μόνο μετά που είχε ενδιαφέρον ήταν αν θα «σπάσει» ή όχι η 35αρα.

Ένας Ολυμπιακός που «φωνάζει» πως δεν έχει την παραμικρή σχέση με τον πάλαι ποτέ πανίσχυρο αντίπαλο του που ζει τις καταστροφικές για τον ίδιο συνέπειες του #mexritelous. Όπως και να έχει σε όποια κατάσταση και αν είναι ο ΠΑΟ δεν παύει να είναι ένας κορυφαίος σύλλογος και ο τεράστιος αντίπαλος του Ολυμπιακού.

Για αυτό και η αξία των επιτυχιών του Ολυμπιακού είναι μεγάλη, για αυτό και στη συνέχεια, όταν συναντηθούν στο πρωτάθλημα χρειάζεται πολύ μεγάλη προσοχή και προσήλωση, να μην ξεχάσει πως το θέμα δεν είναι οι διαφορές αλλά οι νίκες και οι τίτλοι.

Αυτό που φαντάζομαι πως έχουν κατανοήσει οι «απέναντι» όταν… βιάστηκαν να «βγάλουν γλώσσα» στο διπλό στο ΣΕΦ για το πρωτάθλημα όταν ο… Ερμής συνάντησε τον Κρόνο για να συμβούν απίθανα πράγματα.

Εκείνο το διπλό που όπως από τότε έγραφα (για να ευλογήσω τα γένια μου) έπαιξε ρόλο το μεγάλο άγχος και το ότι «κόλλησε το μυαλό» του κόουτς. Το διπλό που ήταν δεδομένο πως ήταν τυχαίο καθώς οι διαφορές των δύο ομάδων είναι μεγάλες. Το 3-0 που ακολούθησε με το +19 για την Ευρωλίγκα στο ΟΑΚΑ, το «σάρωμα» στο Κύπελλο και το +28 στο ΣΕΦ απλά αποδεικνύει τον κανόνα. Η συνέχεια για τον Ολυμπιακό του Μπαρτζώκα είναι δύσκολη σε όλα τα επίπεδα, αλλά είναι ξεκάθαρο πως η ομάδα έχει επιστρέψει στα στάνταρ της και πρωταγωνιστεί παντού.

Για αυτό λέω ξανά, το 73-38 να είναι καλά…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ