Τέτοιες νίκες γράφουν ιστορία

Τέτοιες νίκες γράφουν ιστορία

Ο Μπαρτζώκας είχε προετοιμάσει με εξαιρετικό τρόπο την ομάδα του (και) γι’ αυτό το παιχνίδι και τούτο φάνηκε από το πώς εκμεταλλεύτηκαν οι ερυθρόλευκοι όλες τις αδυναμίες των «πράσινων».

Ο Ολυμπιακός ήταν υπερηχητικός στο χθεσινό παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό στο ΣΕΦ και κυριάρχησε σε κάθε εκατοστό του παρκέ.

Αυτή η «δίψα» που έβγαλαν οι ερυθρόλευκοι, σε συνδυασμό βέβαια με την μεγάλη διαφορά που χωρίζει τις δύο ομάδες, δημιούργησε και το τελικό 101-73.

Ήταν μια νίκη από αυτές που γράφουν ιστορία και ο Γιώργος Μπαρτζώκας με τους παίκτες του, έκαναν την απόλυτη εμφάνιση.

Οι ερυθρόλευκοι μπήκαν στο παιχνίδι με συγκέντρωση στο 100% και από την στιγμή που βρήκαν καλό ρυθμό στην άμυνα, μπόρεσαν να πάρουν από νωρίς μια καλή διαφορά.

Το «κλειδί» ήταν το πώς θα μπουν στο παιχνίδι οι παίκτες του Ολυμπιακού. Απ’ την στιγμή που όλα πήγαν όπως ήθελαν οι ερυθρόλευκοι, το «νερό είχε μπει στ’ αυλάκι» από πολύ νωρίς.

Αυτή η άμυνα και η εντυπωσιακή παρουσία του Φαλ, σε σκορ και δημιουργία, έβγαλαν νοκ άουτ τον Παναθηναϊκό από τα πρώτα πέντε λεπτά του αγώνα.

Ήταν κάτι παραπάνω από εμφανές πως ο ρυθμός του Ολυμπιακού ήταν καταιγιστικός και ο Παναθηναϊκός δεν μπορούσε ν’ ακολουθήσει.

Όσο ανέβαζαν ταχύτητα οι παίκτες του Μπαρτζώκα τόσο γίνονταν και εμφανέστερη η διαφορά ανάμεσα στις δύο ομάδες.

Ακόμα και όταν ο Παναθηναϊκός μείωσε στους 14 πόντους στην αρχή του τρίτου δεκαλέπτου, ο Ολυμπιακός «πάτησε πάλι γκάζι» και η διαφορά εκτοξεύτηκε και στους 35 πόντους.

Η ουσία για την ομάδα του λιμανιού είναι πως πήρε μιαν ακόμα σπουδαία νίκη στην Ευρωλίγκα και μάλιστα απέναντι στον «αιώνιο» αντίπαλό του.

Με τέτοιες εμφανίσεις δεν χωρά αμφιβολία πως ο Ολυμπιακός δείχνει πως έχει τις δυνατότητες να πάει στο Φάιναλ φορ του Βελιγραδίου.

Μια ομάδα με ταλέντο και πολύ καλά «δουλεμένη» από τον προπονητή της.

Και μιας και η αναφορά στον Γιώργο Μπαρτζώκα, ήταν μια μεγάλη νίκη και για τον Έλληνα προπονητή.

Ο Μπαρτζώκας είχε προετοιμάσει με εξαιρετικό τρόπο την ομάδα του (και) γι’ αυτό το παιχνίδι και τούτο φάνηκε από το πώς εκμεταλλεύτηκαν οι ερυθρόλευκοι όλες τις αδυναμίες των «πράσινων».

Ο Ολυμπιακός είχε σωστές επιθέσεις σε κάθε άμυνα που επέλεξε ο προπονητής του Παναθηναϊκού. Δεν έχασε ποτέ την επαφή με το καλάθι του «τριφυλλιού» και πήρε πόντους τόσο κοντά στο καλάθι όσο και από μακρινά σουτ.

Ήταν με λίγα λόγια μια μυθική εμφάνιση και από την στιγμή που οι πειραιώτες τα έκαναν όλα τέλεια, ήταν σίγουρο πως ο Παναθηναϊκός δεν θα μπορούσε να προβάλει αντίσταση.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ