Πάρτε ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ μία νίκη κόντρα στον ΠΑΟΚ

Πάρτε ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ μία νίκη κόντρα στον ΠΑΟΚ

Θα έγραφα «στο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ», αλλά τα παιχνίδια μεταξύ των δύο Δικεφάλων έχουν πάψει να είναι ντέρμπι τα τελευταία χρόνια. Αν και δεν ήταν και ποτέ, αλλά για άλλους λόγους...

Γενιές και γενιές ΑΕΚτζήδων μεγάλωσαν έχοντας σαν δεδομένο στο μυαλό τους πως τα παιχνίδια με τον ΠΑΟΚ δεν ήταν ντέρμπι, αλλά δύο δύσκολα ματς κάθε σεζόν. Και για να είμαστε περισσότερο ακριβείς, ένα δύσκολο, αυτό στην Τούμπα. Γιατί κάθε φορά που ο έτερος Δικέφαλος κατέβαινε στην Αθήνα, έχανε πριν εμφανιστεί στο γήπεδο.

Oι αριθμοί μιλάνε από μόνοι τους. 48 νίκες έχει η ΑΕΚ ως γηπεδούχος στο πρωτάθλημα, μόλις 9 ο ΠΑΟΚ. Ούτε με τον Ολυμπιακό δεν έχουν τόσο αρνητική παράδοση οι «ασπρόμαυροι». Τα τελευταία ωστόσο χρόνια, τα ματς μεταξύ των δύο εξακολουθούν να μην είναι ντέρμπι, αλλά για τελείως διαφορετικό λόγο.

Γιατί πολύ απλά η ΑΕΚ έχει γίνει η καλύτερη πελάτισσα του ΠΑΟΚ εδώ και τέσσερα χρόνια. Με ήττες στο πρωτάθλημα, με χαμένους τελικούς (όπως κι αν έχει συμβεί αυτό) και αποκλεισμούς στο Κύπελλο. Είναι δεν είναι χειρότερη, χάνει. Πιο τρανή απόδειξη από τα δύο φετινά ματς για το Κύπελλο δεν υπάρχει. Εκεί όπου η ΑΕΚ συνολικά ήταν ανώτερη, αλλά βρήκε έναν τρόπο και αποκλείστηκε ξανά.

Αυτή η ηττοπάθεια και το τραγικό σερί πρέπει επιτέλους να σταματήσει. Δεν μπορεί να συνεχιστεί άλλο. Είναι ντροπή για την ιστορία της ΑΕΚ. Απόψε παρουσιάζεται μία (ακόμη) καλή ευκαιρία για τον Σωκράτη Οφρυδόπουλο και τους ποδοσφαιριστές του. Το κίνητρό τους – θεωρητικά – είναι μεγαλύτερο, ο ΠΑΟΚ έχει κούραση και κάποιες σημαντικές απουσίες μετά τη μεγάλη πρόκριση επί της Γάνδης, με την ΑΕΚ να έχει καλή ψυχολογία και αρκετό κόσμο στο πλευρό της όπως φαίνεται, μετά και την έλευση του Κριχόβιακ που βοήθησε στην αλλαγή του κλίματος.

Δικαιολογίες δεν υπάρχουν πλέον. Η ΑΕΚ πρέπει να πάρει αυτό το ματς. Για να κάνει ένα σημαντικό βήμα για να «κλειδώσει» την τρίτη θέση, αλλά και για όλη αυτή την ιστορία με τον ΠΑΟΚ. Αυτό το αστείο πρέπει να τελειώσει εδώ και καλύτερη ευκαιρία από την αποψινή δεν θα βρουν στην ΑΕΚ. Οφείλουν επιτέλους να δώσουν και μία, κάποια χαρά στον κόσμο. Που λέει ο λόγος δηλαδή, αλλά εκεί φτάσαμε πλέον.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ