Ολυμπιακός : Τουλάχιστον δεν φόραγαν ερυθρόλευκα

Ολυμπιακός : Τουλάχιστον δεν φόραγαν ερυθρόλευκα

Το μόνο που μπορεί να πει κανείς μετά τον τραγικό Ολυμπιακό που αντέξαμε να βλέπουμε στην Λιβαδειά είναι ένα: Ευτυχώς μένουν μόνο τέσσερις αγώνες για το τέλος της σεζόν.

Και εκεί που λες, επιτέλους μια μέρα που θα μιλήσουμε για ποδόσφαιρο, βλέπεις αυτό το… πράγμα! Αυτό το κάτι σαν ποδόσφαιρο. Βλέπεις μια ομάδα με πορτοκαλί μπλούζες και μπλε σορτσάκια να κακοποιεί το ποδόσφαιρο στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα απέναντι στον Λεβαδειακό. Μια ομάδα που έχει χάσει το πρωτάθλημα μετά από 7 σερί τίτλους (19 στα τελευταία 21 χρόνια) και στοχεύει τουλάχιστον στη δεύτερη θέση για να «σώσει» ότι μπορεί.

Σε μια χρονιά που το ελληνικό ποδόσφαιρο «βυθίστηκε» και ετοιμάζεται να πιάσει πάτο η ομάδα με τις πορτοκαλί μπλούζες και τα μπλε σορτσάκια όφειλε έστω να κερδίσει τα «εύκολα» ματς που έχει για να μπορέσει με την μεγαλύτερη δυνατή ηρεμία να προετοιμάσει την νέα σεζόν και την προσπάθεια να επιστρέψει στη φυσική της θέση έχοντας την δυνατότητα να διεκδικήσει μέσω των πολύ δύσκολων προκριματικών την είσοδο στο Τσάμπιονς Λιγκ.

Το ότι τα αγωνιστικά προβλήματα ήταν πολλά το γνωρίζαμε από πολύ νωρίς. Και όσες προσπάθειες έγιναν να διορθωθούν έπεσαν στο κενό.

Στη χρονιά της εξυγίανσης με όλα όσα την ακολούθησαν και έπληξαν πρωτίστως τον Ολυμπιακό, το αγωνιστικό πρόβλημα ήρθε και «έδεσε» για τους Πειραιώτες. Και δεν φεύγει αν δεν φύγει η σεζόν.

Η ομάδα βλέπετε με τις πορτοκαλί μπλούζες και τα μπλε σορτσάκια στη Λιβαδειά, ήταν ο Ολυμπιακός, αν και ουδεμία σχέση δεν είχε με τον κανονικό Ολυμπιακό, ακόμη και για τη φετινή σεζόν.

Τουλάχιστον δεν φόραγαν οι παίκτες του τα ερυθρόλευκα, και όλο και κάποιος που «κλεφτά» είδε το ματς μπορεί να μην το κατάλαβε. Κάτι θα είναι και αυτό. Όπως υπάρχει και κάτι καλό μετά το τέλος του αγώνα στη Λιβαδειά. Μένουν μόλις άλλα τέσσερα ματς για να τελειώσει αυτή η σεζόν.

Πως θα τελειώσει ουδείς μπορεί να γνωρίζει βλέποντας αυτόν τον Ολυμπιακό στη Λιβαδειά. Τουλάχιστον θα τελειώσει και μαζί θα τελειώσουν όπως πρέπει και πολλοί από τους ακριβοπληρωμένους στον Ολυμπιακό.

Στο καθαρό δικό τους κομμάτι άπαντες απέτυχαν οικτρά, όπως άλλωστε και ο Όσκαρ Γκαρθία που από τον Ιανουάριο που ήρθε στην ομάδα δεν παρουσίασε τίποτα, αποτέλεσε μια απίστευτη απογοήτευση. Πήρε μια ομάδα με προβλήματα, απο τα αποδυτήρια μέχρι και το χορτάρι, και κατόρθωσε να την κάνει χειρότερη.

Ο Ολυμπιακός θα κλείσει λοιπόν αγωνιστικά την χρονιά πάνω-κάτω όπως την έκλεισε την τελευταία φορά που έχασε πρωτάθλημα. Το ζητούμενο δεν είναι πλέον το τι θα γίνει σε αυτά τα ρημάδια τα τέσσερα ματς που απομένουν αλλά πως θα μπορέσει να «χτίσει» από την αρχή έναν κανονικό και πάλι Ολυμπιακό που θα μπορεί να τα βάλει και με τις όποιες συνθήκες υπάρχουν εξωαγωνιστικά. Έναν Ολυμπιακό που θα είναι και πάλι η ομάδα που πρέπει και θα μπορεί να κάνει αυτά που μας έχει μάθει δεκαετίες τώρα.

Τα υπόλοιπα άλλωστε, αυτά που δεν έχουν να κάνουν με ποδοσφαιριστές και προπονητή, δεν είναι δουλειά τους. Ούτε χρειάζεται να ξεπέσουν στο επίπεδο Λουτσέσκου, ούτε να ψάχνουν δικαιολογίες για μια απλή στόχευση σε αντίπαλο προπονητή στα πλαίσια του τελετουργικού και για ένα… μικρό όπλο που μπήκε στον αγωνιστικό χώρο και τους στέρησε τις πιθανότητες να διεκδικήσουν μέχρι τέλος τον τίτλο.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ