Παναθηναϊκός: Ο Μακέντα, η αναζήτηση του καλοκαιριού και η κρίσιμη ψηφοφορία

Παναθηναϊκός: Ο Μακέντα, η αναζήτηση του καλοκαιριού και η κρίσιμη ψηφοφορία

Ο Φεντερίκο Μακέντα που έρχεται για να δώσει λύσεις, το... καυτό μεταγραφικό καλοκαίρι και οι κρίσιμες μέρες για όλο τον σύλλογο.

Με τον Καρλίτος να έχει χάσει την επαφή του με τα δίχτυα και γενικά να αγνοούμε τον ποδοσφαιριστή που βλέπαμε στο πρώτο μισό της σεζόν και με τον Ιωαννίδη να δείχνει ακόμα «άγουρος» ώστε να γίνει το βασικό και αναντικατάστατο «εννιάρι» του Παναθηναϊκού, ο Γιοβάνοβιτς χρειάζεται και μια τρίτη λύση για την τελική ευθεία της σεζόν.

Ο Παλάσιος έχει πάρει τον ρόλο του σέντερ φορ σε κάποια ματς και για συγκεκριμένα λεπτά, το έκανε και στο τελευταίο παιχνίδι με τον Άρη. Αλλά τον Αργεντινό τον χάνεις όταν τον βάζεις να παλεύει ανάμεσα στους κεντρικούς αμυντικούς. Χρειάζεται χώρο για να τρέξει με την μπάλα, για να πάει με πρόσωπο στο ένας εναντίον ενός. Είναι δύσκολο για εκείνον να παίξει με πλάτη, να… πιβοτάρει που λέμε και ακόμα περισσότερο να εκτελέσει όπως το κάνει ένας φορ με το ένστικτο του σκόρερ.

Ο Φεντερίκο Μακέντα φαίνεται πως θα προλάβει ένα σημαντικό αριθμό αγώνων σε πρωτάθλημα και Κύπελλο και η συγκεκριμένη είδηση είναι ό,τι καλύτερο θα μπορούσε να ακούσει ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς τις τελευταίες μέρες. Ο Ιταλός δεν έκανε μια καλή σεζόν φέτος, αλλά αποδείχτηκε πως το πρόβλημα τραυματισμού που τον ταλαιπώρησε ήταν τέτοιο που δεν του επέτρεπε να είναι ο εαυτός του. Ούτε κατά το… ήμισυ.

Ο Μακέντα έχει αρχίσει τρέξιμο εδώ και δύο εβδομάδες, δουλεύει πια πάνω σε ασκήσεις, δεν σταματά ακόμα και όταν όλοι οι υπόλοιποι έχουν ρεπό. Μοιάζει διψασμένος για την επιστροφή του και για να παίξει ποδόσφαιρο. Η διαφαινόμενη επιστροφή του μπορεί να παίξει καθοριστικό ρόλο στην έκβαση της σεζόν για τους πράσινους. Ο καλός Μακέντα μπορεί να βγει μπροστά και να ηγηθεί της επίθεσης του Παναθηναϊκού. Το έχουμε ξανά δει άλλωστε στην παρουσία του όλα αυτά τα χρόνια στην Ελλάδα. Δεν ήταν ποτέ… Μπεργκ ή Σισέ, αλλά ήταν ένας αξιόπιστος επιθετικός, που όταν είναι υγιής πετυχαίνει διψήφιο αριθμό τερμάτων.

Με την επιθετική του τριάδα διαθέσιμη, ο Γιοβάνοβιτς μπορεί να πάει περισσότερο σίγουρος και ανακουφισμένος στο τελείωμα της σεζόν και στα σημαντικά παιχνίδια που έχει για την επίτευξη των στόχων. Και το καλοκαίρι να δει ο Παναθηναϊκός τι ανάγκες έχει για την κορυφή της επίθεσής του, που σίγουρα αποτελεί προτεραιότητα για τον μεταγραφικό σχεδιασμό.

Χρειάζεται σίγουρα να έρθει ένας επιθετικός που θα έχει το εύκολο γκολ, που θα δώσει στο «9» το ρόλο που πρέπει να έχει. Να αποτελεί σήμα – κατατεθέν για ολόκληρη την ομάδα και να φοβίζει τον αντίπαλο. Και ανάλογα με τις αποχωρήσεις, να δει τι άλλο θα χρειαστεί ο Παναθηναϊκός για την επίθεσή του.

ΥΓ: Πλησιάζει η ώρα της Γενικής Συνέλευσης του Ερασιτέχνη και της ψηφοφορίας για τη Διπλή Ανάπλαση. Ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα, θα πρέπει η επόμενη μέρα αυτού να βρει όλο τον κόσμο ενωμένο. Και τον Παναθηναϊκό ενισχυμένο. Διαφορετικά δεν έχει σημασία Βοτανικός ή Λεωφόρος. Ο διχασμός δεν βοήθησε ποτέ κανέναν.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ