Ολα ανοιχτά, όλα για όλα με Μπάρτσα

Ολα ανοιχτά, όλα για όλα με Μπάρτσα

Τα αποψινά αποτελέσματα υποχρεώνουν τον Ολυμπιακό και τον κόσμο του να συσπειρωθούν ενόψει της Παρασκευής.

Μετά από το σημερινό σοκ με τον Ντίνο Μήτογλου, ο οποίος βρέθηκε θετικός σε έλεγχο ντόπινγκ, η Αρμάνι κατάφερε να λυγίσει με μεγάλη δυσκολία στο τελευταίο δίλεπτο την σθεναρή αντίσταση της μισής Μπάγερν. Η ιταλική ομάδα επέστρεψε στην τρίτη θέση, όμως η εικόνα του παιχνιδιού επιβεβαίωσε ακόμη μια φορά ότι οι ισορροπίες στην Euroleague είναι πολύ λεπτές και κανένα αποτέλεσμα δεν πρέπει να θεωρείται δεδομένο.

Από την άλλη, η άνετη νίκη της Μακάμπι στο ΟΑΚΑ επί του Παναθηναϊκού αναγκάζει την Εφές να μην λαθέψει αν θέλει να διατηρήσει την 5η θέση. Οι Ισραηλινοί βρίσκονται πλέον στο ίδιο ρεκόρ με τους πρωταθλητές Ευρώπης και καθώς υστερούν στην ισοβαθμία περιμένουν ένα στραβοπάτημά τους για να τους προσπεράσουν. Το πρόγραμμά της ομάδας του λαού δεν είναι απαγορευτικό για το απόλυτο, καθώς έχει να παίξει εντός με τη Βιλερμπάν, εκτός με την οριστικά πρώτη και βαθμολογικά αδιάφορη Μπαρτσελόνα και εντός με την Φενέρμπαχτσε που πλέον έχει χάσει το τρένο. Από την πλευρά της η Εφές θα αντιμετωπίσει Άλμπα εντός, Μπάγερν εντός και Ερυθρό Αστέρα εκτός. Ολα παραμένουν ανοιχτά, λοιπόν, τόσο ως προς τις θέσεις 3-4, όσο και ως προς τις θέσεις 5-6.

Ως εκ τούτου, ο Ολυμπιακός έχει χρέος να αντιμετωπίσει το ματς με την Μπαρτσελόνα ως ένα παιχνίδι ύψιστης σημασίας, ανεξάρτητα από το αν τελικά θα επηρεάσει την τελική του κατάταξη και το σταύρωμα στην επόμενη φάση. Για λόγους αγωνιστικούς, βαθμολογικούς και πνευματικούς η ολοκλήρωση της κανονικής περιόδου με μια ακόμα νίκη αποτελεί μοναδικό στόχο για τους Πειραιώτες, οι οποίοι δεν ξέρουν ακόμα ποιους παίκτες (και σε τι κατάσταση) θα έχουν στη διάθεσή τους για την αναμέτρηση με τους μπλαουγκράνα. Το νέο πρόβλημα στις τάξεις τους λέγεται «ίωση», έχει ήδη …κρεβατώσει τέσσερις παίκτες και μένει να φανεί πώς θα εξελιχθούν τα πράγματα μέχρι την Παρασκευή.

Γι’ αυτό είναι ακόμη πιο σημαντικό η ατμόσφαιρα στο ΣΕΦ να κάνει πρόβα… play off. Ο Γιώργος Μπαρτζώκας και οι παίκτες θέλουν καταρχήν να χαρούν με τον κόσμο τους για το πλεονέκτημα που κατέκτησαν αλλά και να πάρουν μια μεγάλη ώθηση για την προετοιμασία τους ενόψει της προημιτελικής φάσης. Τίποτε δεν είναι πιο σημαντικό τη δεδομένη στιγμή από τη συσπείρωση του ερυθρόλευκου οργανισμού που πρέπει να εμφανιστεί σαν μια γροθιά στις δύσκολες μάχες που ακολουθούν.

Mε την εικόνα του και την σταθερότητα του από το ξεκίνημα της σεζόν, ειδικότερα μέσα στο ΣΕΦ, ο Ολυμπιακός κέρδισε το δικαίωμα να μην πολυασχολείται και στην πραγματικότητα να μην αγχώνεται για το ποιος αντίπαλος που θα βρει απέναντί του. Εφόσον κατάφερε να κερδίσει το πλεονέκτημα έδρας, σε μια σεζόν που που η έδρα του είναι και η μεγαλύτερη δύναμή του, η αποστολή του στην regular season έχει στεφθεί δεδομένα με επιτυχία. Χωρίς υπερβολή, η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκας δεν φοβάται κανέναν, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι όλες οι ομάδες από την 5η έως την 8η θέση είναι ίσης αξίας, δυναμικής και ειδικού βάρους.

Από κει και πέρα, όποια ομάδα θέλει να φτάσει ως στο τέλος, οφείλει να νιώθει ικανή και έτοιμη απέναντι σε οποιοδήποτε εμπόδιο. Το αγωνιστικό προφιλ του Ολυμπιακού διαθέτει όλα τα στοιχεία που χαρακτηρίζουν ένα κλαμπ της ελίτ: Δυνατή έδρα, ικανό προπονητή, ξεκάθαρα διακριτούς ρόλους, 3-4 παίκτες από το πάνω ράφι, πολυφωνία στην επίθεση και δεμένη άμυνα.

Στις τελευταίες αυτές αγωνιστικές και μετά την αναστάτωση που ομολογουμένως προκάλεσε η αποβολή των ρωσικών συλλόγων, οι ομάδες ασχολούνται περισσότερο με τα αποτελέσματα που χρειάζονται αλλά και με την διαδικασία προετοιμασίας της επόμενης φάσης. Κοιτάζουν να μείνουν υγιείς και στην καλύτερη δυνατή φυσική κατάσταση και να φέρουν όσο το δυνατόν περισσότερους παίκτες στο πικ της φόρμας τους.

Εν κατακλείδι, ό,τι κι αν συμβεί την Παρασκευή, σε όποια θέση κι αν τερματίσει, ξεκινώντας τα playoff ο Ολυμπιακός θα μπει στα γήπεδο ως καλύτερη ομάδα από τον αντίπαλό του, όποιος κι αν είναι αυτός. Και μαζί με την βοήθεια του κόσμου του θα κληθεί να το αποδείξει και στην πράξη.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ