Άρης: Να βγάλει αντίδραση με την πλάτη στον τοίχο

Άρης: Να βγάλει αντίδραση με την πλάτη στον τοίχο

Οι κιτρινόμαυροι έκαναν δύσκολη τη ζωή τους με τα αποτελέσματα στις τρεις πρώτες αγωνιστικές των πλέι οφ και πρέπει να δείξουν διαφορετικό πρόσωπο, αρχής γενομένης από το εκτός έδρας παιχνίδι με την ΑΕΚ.

Ο Άρης ήταν ξεκάθαρα ο μεγάλος χαμένος της τρίτης αγωνιστικής των πλέι οφ του πρωταθλήματος. Αλλιώς τα περίμεναν και αλλιώς τους ήρθαν οι κιτρινόμαυροι, που έχασαν τεράστια ευκαιρία να ανέβουν μόνοι τους στην τρίτη θέση της βαθμολογίας.

Ακόμα και αν τα αποτελέσματα στα άλλα παιχνίδια δεν ήταν τα επιθυμητά για την ομάδα του Χερμάν Μπούργος, καθώς και ο Παναθηναϊκός κέρδισε τον ΠΑΟΚ και η ΑΕΚ δεν έχασε από τον Ολυμπιακό, θα μπορούσε να είναι σήμερα μόνος τρίτος, αν έκανε το αυτονόητο. Αν κέρδιζε χθες τον ΠΑΣ Γιάννινα στο Κλεάνθης Βικελίδης.

Δεν το κατάφερε, όμως, ούτε αυτό. Δεν υπάρχουν δικαιολογίες για το ότι για τρίτη φορά την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο, δεν μπόρεσε να πάρει το τρίποντο κόντρα στην ομάδα των Ιωαννίνων. Κάθε φορά παιχνίδι, βέβαια, είχε τις δικές του ιδιαιτερότητες, το αποτέλεσμα ήταν, όμως τελικά το ίδιο.

«Έχασε» ενα ολόκληρη ημιχρόνο ο Άρης στη χθεσινή αναμέτρηση. Η έμπνευση του Μπούργος να αλλάξει το σύστημα, από 4-2-3-1 σε 5-2-3 (το οποίο μάλιστα, μετατρεπόταν κάποιες φορές σε 5-2-2-1) δεν είχε τα αποτελέσματα που περίμενε ο προπονητής του Άρη.

Ο Αργεντινός τεχνικός προφανώς και επεδίωκε με την κίνηση του αυτή να αιφνιδιάσει τον αντίπαλο, που είχε προσαρμόσει την τακτική του, πάνω στο αναμενόμενο 4-2-3-1. Το μόνο που κατάφερε, όμως, τελικά, ήταν να «μπερδέψει» την δική του ομάδα.

Ο Άρης δεν είχε ορθολογική ανάπτυξη, δεν μπορούσε να γίνει επικίνδυνος για την εστία του Λοντίγκιν και περιορίστηκε σε μια ανούσια κατοχή της μπάλας. Δεν κινδύνεψε και δεν θα μπορούσε να κινδυνέψει, άλλωστε, καθώς οι φιλοξενούμενοι έδειξαν ιδιαίτερη προσήλωση στα αμυντικά τους καθήκοντα και μόνο.

Στο δεύτερο, ημίχρονο, μετά την αλλαγή συστήματος, ο Άρης έγινε πιο δραστήριος, κατάφερε να αναπτυχθεί και να δημιουργήσει επικίνδυνες καταστάσεις. Με τον – ανέτοιμο- Μανσίνι να δείχνει πόσο πολύτιμος είναι για το παιχνίδι του.

Φυσικά, υπεύθυνος για το χθεσινό αποτέλεσμα δεν είναι μόνο ο Μπούργος. Οι περισσότεροι εκ των παικτών δεν ανταποκρίθηκαν στις απαιτήσεις του αγώνα. Μοναδικό κέρδος ο Εμπακατά, που έδειξε πολύ καλά στοιχεία, αγωνιζόμενος ως φουλ μπακ στην δεξιά πλευρά.

Ο Άρης είναι υποχρεωμένος να συνέλθει και να βγάλει αντίδραση. Άμεσα. Αρχής γενομένης από το εκτός έδρας παιχνίδι της επόμενης αγωνιστικής με την ΑΕΚ. Στο οποίο, με τα δικά του λάθη, έχει δώσει «χαρακτήρα» τελικού.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ